středa 1. června 2016

Knižní přírůstky (květen 2016)

   V květnu jsem se upřímně dosti rozšoupla. Na druhou stranu se není čemu divit, když byl Svět knihy a také vyšlo tolik skvělých novinek. Byl to rozhodně bohatý měsíc, po kterém se budu muset trochu uskromnit, jinak mě všechny ty přírůstky za chvíli vystěhují z mého pokoje...

   První kniha, kterou vám chci v tomto článku ukázat, je Stín větru. Tohoto autora možná znáte díky knize Marina nebo sérii Kníže z mlhy, obojí vydalo CooBoo. Mně se Marina líbila a možná víc než samotný děj mě nadchl autorův styl psaní, proto jsem Stín větru měla v hledáčku již delší dobu. Když se však naskytla příležitost si knihu koupit ve výprodeji za 20 Kč, neváhala jsem. Byla zlevněná proto, že je údajně mírně poškozená, ale jediná vada, co jsem našla, je ta malá rýha, kterou můžete vidět vlevo na obálce. Jinak je kniha naprosto v pořádku.

   Teď už jsou na řadě veletržní přírůstky. Od Barbary Erskine jsem chtěla něco zkusit, protože mě její knihy docela lákají, tak jsem si z veletrhu odnesla knihu Žila jsem již před staletími. Posel také patří mezi knihy, které jsem měla v hledáčku dlouho, ale pořád jsem váhala, nakonec jsem si však knihu koupila. Od autora jsem samozřejmě četla Zlodějku knih, která byla úžasná, od této knihy nemám tak velká očekávání, ale doufám, že to přesto bude příjemné čtení. K nákupu jsem ještě dostala knihu Poslední vlkodlak, tu jsem ale nakonec nenafotila, protože mám spíš v plánu ji někomu darovat, nebudu ji číst.

   Proč jsme se rozešli je dárek od CooBoo a recenzi na tuto knihu si můžete přečíst zde na blogu. Pustila jsem se do ní totiž hned po veletrhu. Ryba jménem Ian byl takový spontánní nákup, o knize jsem hodně slyšela, tak uvidíme. Vypadá každopádně zajímavě.

   Po dost dlouhé době jsem si také napsala o nějaké recenzní výtisky z nakladatelství CooBoo a Euromedia. Poslední dobou jsem totiž moc času na čtení neměla, ale teď už mám téměř prázdniny, takže můžu zase začít víc číst. Škola dobra a zla patří mezi mé oblíbené série, takže si Poslední navěky jistě užiji. A Vězeň noci a mlhy mě zaujal svým námětem, doufám, že to bude dobré čtení. Recenze očekávejte během června.

   To platí i u této dvojice očekávaných knih, které vyšly koncem května a já je prostě musela mít, protože Jojo Moyes i Meg Cabot patří mezi mé nejoblíbenější autorky. Na Jeden plus jedna jsem zvědavá, vůbec nevím, co mám čekat, ale zatím se mi všechny autorčiny knihy moc líbily, tak snad tato nebude výjimkou. A konečně Láska přemůže i smrt, závěrečný díl trilogie Podsvětí. Už jsem ani nečekala, že u nás tato série vyjde celá (1. díl vyšel už v září 2012, 2. díl až loni v březnu a nebyl to ten případ, kdy se čeká na originál, protože ten vyšel už dávno).

   Tolik knih za jeden měsíc už jsem dlouho neměla. Jednou možná budu spát jako bezdomovec na ulici, ale hlavně, že ve svém pokoji budu mít velkou knihovnu se spoustou knih, které budou naprosto všude...

13 komentářů :

  1. Žila jsem před staletími jsem četla a bylo to zajímavé, jen mi to pak ke konci přišlo už moc překombinované. Snad se bude líbit a i ty ostatní :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné přírůstky, jsem zvlášť zvědavá na Tvé dojmy z Posla :) Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné nové knížky, já jich znám asi polovinu, ale abych se přiznala, zatím jsme žádnou nečetla.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  4. B.Erskinová píše poutavě, tuto mám ještě v komínku "k přečtení". Posel je úžasná věc, ale úplně jiná, než Zlodějka. M.Cabot mám taky dost načtenou, ale tuhle její sérii neznám - dík za tip :-) Školu dobra a zla hltá moje dcera a je z ní nadšená. A nejvíc jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit Zafón - za mne asi TOP z těchto knížek.

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny knihy znám zatím pouze z doslechu, tedy nikoliv z vlastního čtení, ale docela mě láká Vězeň noci a mlhy. Hezké čtení.
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ty poslední čtyři vypadají hodně lákavě. :) Rybu jménem Ian mám doma, ale ještě nebyl čas ji přečíst, ale věřím, že se mi bude líbit. ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Od Erskinové jsem nikdy nic nečetla, ale pamatuju si, že se o týhle kdysi kamarádka vyjádřila jako o pornu zabaleném do historického kabátu. :) Jinak pro mě je vítěz fotka s Rybou jménem Ian a s knížkou Proč jsme se rozešli. Ty bych si ráda přečetla.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsi mě upřímně docela dost vyděsila, snad ta Erskinová nebude tak hrozná... :D

      Vymazat
  8. Barbara Erskinová je skvělá autorka, četl jsem od ní Nejtemnější hodinu, ta byla vážně úžasná. A erotické to nebylo vůbec. Žila jsem již před staletími jsem zatím bohužel nečetl, ale rád bych se do ní časem pustil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad si tuto autorku oblíbím i já. :) Mně nevadí, když tam třeba trocha erotiky je, ale takové ty vyloženě erotické romány vůbec nevyhledávám... Doufám, že nebudu nakonec litovat, že jsem si radši nekoupila Nejtemnější hodinu. Ale na tu neměli na stánku tak velkou slevu. :D

      Vymazat
  9. Po Proč jsme se rozešli jsem také koukala, ale úplně si nejsem jistá, jestli by se mi to líbilo.

    OdpovědětVymazat