čtvrtek 12. července 2018

Knižní přírůstky (květen–červen 2018)

   Možná jste už ani nečekali, že se tu ještě objeví nějaký nový článek. A abych pravdu řekla, poslední dobou jsem vážně neměla na blog ani pomyšlení. Psaní bakalářky se zdálo nekonečné, trávila jsem s ní skoro každou volnou chvíli i celé víkendy. Když jsem ji měla konečně odevzdanou, už jsem ani necítila žádnou úlevu nebo radost. Před samotnými státnicemi jsem pak měla panický záchvat. Ano, vím, že zase až tak o moc nejde, ale stejně to pro mě bylo neuvěřitelně stresující období.

   Hned týden nato jsem odjela s rodinou do Itálie, kam jsem si přivezla i nachlazení a skoro přišla o hlas (ještěže se mi to nestalo před státnicemi), ale jinak jsem si dovolenou moc užila, pořádně si odpočinula a hlavně přišla na jiné myšlenky. Přesto upřímně nevím, jak to teď bude s blogem dál, už nečtu tolik jako před šesti lety, kdy jsem ho zakládala, mám i jiné zájmy, a i když mě baví jednou za čas napsat nějakou recenzi, asi nebudu tak aktivní jako dříve. Dokud se však stále najdou čtenáři, kteří sem jednou za čas zavítají a nějaký ten nový článek si přečtou, budu nejspíš s psaním přece jen pokračovat.

   To jen tak na úvod, abyste byli v obraze, nyní se již budu věnovat nejnovějším knižním přírůstkům... ;)


   Ačkoliv jsem v květnu mnoho volného času neměla, nemohla jsem si nechat ujít veletrh Svět knihy. Odnesla jsem si z něj i dva dárečky – od značky #BOOKLAB nakladatelství Slovart jsem obdržela novinku slovenské spisovatelky Miroslavy Varáčkové Drž mě, když padám a od nakladatelství CooBoo jsem dostala novinku americké spisovatelky Leigh Bardugo – která mimochodem přijede v říjnu v rámci festivalu Humbook i do Prahy – s názvem Wonder Woman: Válkonoška. Za obě knížky zmiňovaným nakladatelstvím moc děkuji!


   Na veletrhu jsem si sama koupila jen jednu knihu, a to Dům ozvěn od Barbary Erskinové. (Nechtěla jsem vlastně vůbec utrácet, ale byla za půlku...) Necelé dva týdny před veletrhem jsem také byla s rodinou na skok v Německu, kde jsem jako obyčejně neodolala výprodejům za pár euro a ulovila jednu sladkou oddechovku na léto (v originále se jedná o knihu Billy and Me). Zkrátka takový spontánní nákup.


   Nakonec tu mám ještě zásilku od značky #BOOKLAB spadající pod nakladatelství Slovart, která dorazila v červnu. Dej mi své jméno jsem viděla zfilmované v kině (dokonce si na blogu můžete přečíst mé dojmy), ráda však dám šanci také knižní předloze, i když obvykle raději čtu knihu před filmem. Ale v tomto případě mi to myslím vadit nebude. Dále dorazil poslední díl trilogie Class s názvem Kamenný dům.


   Mám teď dost restů a na léto jsem si nachystala také nějaké oddechovky v angličtině, takže nevím, kdy se ke knížkám dostanu, ale ráda bych se během prázdnin pustila do Dej mi své jméno a Drž mě, když padám. 

   Co zrovna čtete nebo si plánujete přečíst vy?

6 komentářů :

  1. Já se zrovna včera pustila do knihy Dvůr mlhy a hněvu. Odkládala jsem to snad rok, ani nevím proč. Možná z důvodu tloušťky knihy, která mě v případě Maasové hodně odrazuje :D jelikož si někdy nevěřím tak moc, že bych tolik stránek dokázala vůbec přečíst :D proto si takové knihy pořizuji zásadně jako eknihy, ale tenhle díl jsem zrovna uviděla v knihovně a nedokázala jsem ji tam nechat jen tak ležet, když ji zrovna někdo vrátil.

    A k těm státnicím, taky jsem se jich bála a celou dobu co jsem se věnovala bakalářce tak jsem byla ve stresu, že něco nedopadne dobře, ale nakonec to přeci jen bylo zbytečné a vše bylo v pohodě. A nakonec jsi to zvádla i ty, takže moc gratuluji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím přiznat, že jsem zatím obě série od SJM po prvním díle vzdala, její knihy jdou nějak mimo mě... Ale jinak tě chápu, na jednu stranu mám ráda tlusté knihy, ale vždycky si je schovávám na dobu, kdy na ně budu mít dost času, protože nemám ráda, když mám jednu knihu rozečtenou týdny.
      Díky moc :)

      Vymazat
  2. Ješitná blondýna1. června 2021 v 8:39

    Nedávno mi přišla krásná sbírka z Dobrovského, kdy tam měli těch 1+5 knih zdarma nebo jak to bylo. Myslím, že jsem platila jen jednu a poštovné a dostala jich šest. Vlastně sedm, protože tam byl ještě ten jejich dárek (něco reklamního o parfémech:D). Ale s mojí frekvencí čtení to začnu číst až tak někdy na podzim u krbu, protože za letošek jsem přečetla jen dvě knížky. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, tu WonderWoman si přála má dcera k loňským Vánocům. Sehnala jsem ji, měla jsem z toho velkou radost, ale má dcera ji přečetla za pár dní a oznámila mi, že ji to moc nebavilo. Tak jsem ji navrhla, ať ji prodá, třeba na tomto tržišti a vydělané peníze i nechá. Souhlasila a vydělala si pár stovek. :-)

    OdpovědětVymazat