pátek 23. září 2016

Krátká fotoreportáž: Autogramiáda Samanthy Shannon

   Pokud sledujete můj blog již delší dobu, pak jste možná četli mé nadšené recenze na Kostičas a Vidořád. Kostičas byl v mé top desítce za rok 2014 a Vidořád, který jsem četla začátkem tohoto roku, to dost pravděpodobně letos dotáhne minimálně do top trojky, jelikož jsem zatím jen dvěma knihám dala tento rok 100% hodnocení (a Vidořád je jednou z nich). Když jsem se proto dozvěděla, že Samantha Shannon přijede v září do Prahy a bude tu mít autogramiádu, nemohla jsem si to nechat v žádném případě ujít. A právě dnes nastal den D.


   Chci se nejprve omluvit za kvalitu fotek, vím, že není ideální, ale neměla jsem na focení zrovna dobré podmínky... Vlastně jsem se pro foťák vracela, když už jsem začala zamykat dveře od domova, ale nakonec jsem ráda, že jsem si foťák vzala a alespoň pár fotek na blog a na památku nafotila. :)


   Do Paláce knih Luxor jsem dorazila až po půl páté, kdy už na Samanthu čekalo desítky fanoušků. Upřímně jsem si myslela, že hned v pět hodin začne autogramiáda, ale nakonec byl čas i na krátkou besedu s autorkou.


   Samantha vyprávěla o svých začátcích, jak moc se jí líbí Praha, co ji inspirovalo k napsání Kostičasu a tak podobně. Teprve letos v listopadu oslaví tato mladá britská spisovatelka své 25. narozeniny a už toho dokázala na svůj věk celkem dost. Od dvanácti let si začala pohrávat s myšlenkou, že se jednou stane opravdovou spisovatelkou, v patnácti napsala svou první knihu o mimozemšťanech, která však nebyla vydaná (a sama přiznává, že to tenkrát ještě nebylo ono), Kostičas pak napsala o čtyři roky později. Celá fantasy série je plánovaná jako sedmidílná, třetí díl The Song Rising vychází v originále v březnu 2017.


   Překladatelka Kostičasu a Vidořádu Lenka Kapsová všechny otázky a odpovědi tlumočila.


   Za tuto a následující fotku děkuji Melindě. Všimněte si Kofoly na stolku, kterou Samantha ochutnala a prý jí přijde lepší než klasická kola (i když se pravděpodobně jen chtěla zalíbit českým fanouškům :D). V každém případě byla velmi milá, o Praze mluvila jen v superlativech (o čemž se můžete přesvědčit i na jejím Twitteru) a všechny fanoušky obdarovávala úsměvy. Dokonce dala každému vybrat, jakou barvou chce knihy podepsat. ;)

 

   Kostičas už držím v ruce podepsaný, zbývá jen druhý díl Vidořád...


   A takhle vypadá podpis i s věnováním a razítkem. ♥ Mám obrovskou radost, nakonec jsem ve frontě na podpis čekala přes hodinu (i s úvodní besedou to bylo přes hodinu a půl), ale čekání se rozhodně vyplatilo. :))

6 komentářů :

  1. Byla jsem tam taky a moc se mi to líbilo. Je skvělé, když si k nám najde cestu zahraniční autor. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Byla jsem tam taky a moc se mi to líbilo. Je skvělé, když si k nám najde cestu zahraniční autor. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsme se tam asi viděly, jen jsem seděla na pravé straně. ^▽^
    Také mám podpis fialkovou, řekla jsem jí, ať si vybere tu, která se jí líbí nejvíce. ^.^

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee, tebe jsem tam viděla! :-) Bylo to vážně skvělé, Samantha působí jako úžasný člověk! <3
    Fialový podpis mám také. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyby to bylo bliz, tak bych nevahala. Ale takhle bych to mela jednak dlouhou cestu a taky hodne penez za vlak... :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Mám radost, že se některá z fotek dala použít a dostala se do článku :) Bylo fajn, tě zase vidět :)

    OdpovědětVymazat