čtvrtek 10. března 2016

Knižní přírůstky (únor 2016)

   Únor byl nečekaně bohatý na knižní přírůstky. :) Vlastně ani nevím, jak je to možné, že se mi každý měsíc sejdou doma nějaké nové knihy, když ani nemám pocit, že bych je nějak moc kupovala... :D Je to záhada.
 
   Od Ursuly Poznanski jsem četla knihy Erebos a Saeculum a obě mě bavily, proto jsem si koupila i její román Pět, akorát jsem před českým vydáním dala přednost originálu v němčině. Thriller mám právě rozečtený a je to vážně skvělé čtení, velmi napínavé a čtivé.

   BZRK Reloaded jsem kupovat neplánovala, ale stalo se – vešla jsem do Levných knih, viděla tam 2. díl BZRK za 39 Kč a řekla si "sice jsem první díl ještě nečetla, ale mám ho doma, přece tu to pokračování za tak směšnou cenu nenechám". A tak se kniha ocitla u mě doma. Aspoň mě to snad konečně přinutí otevřít první díl.

   Další neplánovaný nákup. Obě tyto knihy jsem totiž již četla, ale mám je "pouze" jako e-knihy. Po dočtení úžasného Vidořádu mi to bylo tak moc líto, že jsem si obě knihy objednala v papírové podobě. Prostě jen tak. Ale chci si je obě přečíst znova, takže nečtené nezůstanou. Navíc vypadají v knihovně krásně.

   V únoru jsem se také zúčastnila křtu dystopické románu Adaptace, který pořádalo nakladatelství Slovart. To bylo tak štědré, že všem věnovalo výtisk křtěné knihy. Kromě toho byla na programu tombola, každý vylosovaný si mohl vybrat jednu knížku. A tak jsem si z této akce odnesla i Prozření Mary Dyerové, které si chci přečíst už od té doby, co kniha vyšla.

   A aby těch překvapení nebylo málo, z bux.cz mi nečekaně přišel tento recenzák. Už hodně dlouho se mi nestalo, abych otevírala nějaký balíček a neměla vůbec žádné tušení, co je uvnitř. Kniha Co mě naučil tučňák ale vypadá moc zajímavě. Mám ji rozečtenou a samozřejmě chystám recenzi.

Máte to také tak, že vás každý měsíc překvapí, kolik máte nových knih? A ani nevíte, jak se to mohlo stát?

13 komentářů :

  1. Já zatím s blogováním začínám a tak recenzáky ještě nevedu, ale občas se nějaká ta knížka objeví, třeba včera jsem byla v Praze a odvezla si domů Dopisy až na konec světa. Na ty se moc těším :)
    Zavidím ti sérii Drahokamy, ta je vážně skvělá. Přečetla jsem jedním dechem první díl, na druhý zatím nemám čas :/ Přemýšlela jsem že bych si je pořídila, hlavně když má na teď CooBoo 20% slevu. Ale musím se trochu krotit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě, také se chci krotit, ale moc se mi to upřímně nedaří. :D Každopádně Drahokamy rozhodně stojí za koupi, je to skvělá série a ty knížky jsou krásné i zvenku... A jestli nemáš doma ani první díl, tak je teď celá trilogie i v pěkném boxu. ;)

      Vymazat
  2. Pět jsem četla a byla naprosto skvělá kniha. Jsem zvědavá co na ni celkově řekneš a pokud napíšeš recenzi tak jsem zvědavá i na ni ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím, jestli budu psát i recenzi, nějakou kratší bych napsat mohla, hlavně ale musím knihu přes víkend dočíst, ve všední dny se ke čtení vůbec nedostanu a dost mě to štve. :/ Vždycky o víkendu rozečtu něco dobrého a pak musím čekat celý týden, než zase budu mít čas na čtení.

      Vymazat
  3. Němčinu mám sice již pátým rokem, ale na knihu si rozhodně ještě netroufám. Sice mám doma německé vydání Vampýrské akademie, kterou znám naprosto nazpaměť, ale i tak bych u soustavného čtení nevydržela. Doufám, že si knihu užiješ. Já se na ni také chystám, ale v českém vydání. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se učím němčinu prakticky od 6 let, umím líp německy než anglicky, i když knihy čtu i v angličtině, ale němčině rozumím mnohem víc. :) Určitě časem zkus tu VA, uvidíš, že ze začátku to sice půjde těžce, ale pak se do toho dostaneš. Mně také chvíli trvalo, než jsem začala číst cizojazyčné knihy, ale dneska už jsem si celkem zvykla číst jak v němčině, tak v angličtině (i když si v angličtině vybírám spíš oddechovější četbu s lehčí angličtinou).

      Vymazat
  4. Knížka v němčině? Páni! :) A jinak samé pěkné přírůstky, snad se ti budou dobře číst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč jsou všichni tak hotoví z knihy v němčině. :D Čte se to dobře. Díky :)

      Vymazat
  5. Moc pěkné nové knihy. Kostičase jsem ještě nečetla ale moc bych chtěla si ho brzo pořídit. Už jen ten obal je úžasný a vždy na něm v knihkupectví můžu oči nechat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně Kostičas doporučuji všemi deseti, už dlouho mě žádná dystopická/fantasy série tolik nebavila. :) Je to originální příběh.

      Vymazat
  6. Moc hezké přírůstky! Souhlasím, že Kostičas a Vidořád vypadají naprosto fantasticky, bohužel mě druhý díl zdaleka nezaujal tak, jako ten první :-/
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Mě teda naopak Vidořád nadchl ještě více než Kostičas.

      Vymazat
  7. Ani jednu jsem bohužel nečetla, ale zaujala mě hlavně Adaptace :) U mě těch přírustků bylo bohužel trochu míň.

    OdpovědětVymazat