pondělí 17. března 2014

Colors of books

 
Měla jsem zrovna náladu na focení a vzpomněla jsem si na jeden starší projekt od Kristie, kterého jsem se kdysi dávno chtěla zúčastnit, ale pak jsem na něj jaksi zapomněla. Každopádně jde o to vybrat ze své knihovničky knihy s obálkou stejné barvy a nafotit je. Já se dnes zaměřila na čtyři barvy: fialovou, růžovou, modrou a zelenou. Mám dneska nějakou kreativní náladu, a tak z toho vznikly takové dost zvláštní koláže...

Fialová se mi na obálkách hodně líbí, mám třeba ráda i tu kritizovanou obálku Cinder, mně přijde dobrá. Jinak tu můžete vidět ještě Etiketu&špionáž, Kacíře a čarodějku, Železnou dceru a dvě německé knihy od Meg Cabot.

Etiketa&špionáž je teď takový můj miláček, já tu obálku vážně miluju... ♥ :D A Kacíř a čarodějka je také pěkně graficky zpracovaná kniha, i uvnitř najdete obrázky a drobné kresby.

Růžová... Upřímně, je to moje nejoblíbenější barva. Z těchto obálek mám nejradši obálku Rudé jako rubín a Bitvy o Hex Hall. Ale vlastně se mi líbí úplně všechny zde vyfocené obálky... Je tu dále Krásné zlo, Tahle píseň ti změní život a Jmenuju se Nikki s Tommy Sullivan is a Freak od báječné Meg Cabot.

Nafotit všechny modré knihy? To byl vážně boj! Stále jsem nacházela další a další... Nakonec jsem jich našla 18, ale možná bych jich měla v knihovničce i víc, jenže vybírala jsem je narychlo jen podle hřbetů. Ale snad všechny ty úplně nejmodřejší, jako např. Delirium, Modrá jako safír, (Ne)obyčejný kluk, Nemožná holka apod., tu jsou...

A na závěr jsem vybírala zelené knihy. Nemám moc ráda zelenou, a proto mě i docela překvapilo, že jich mám celkem dost. Osm jich můžete vidět na hromádce, dodatečně jsem si ještě vzpomněla na Zelenou jako smaragd a na Rezistenci, které samozřejmě nesmí chybět, takže jich je nakonec deset. Některé, jako třeba Krajina plná stínů nebo Rozděleni časem - Bouře, jsou spíše takové modrozelené, ale přišly mi prostě více do zelena. ;)

9 komentářů :

  1. Krásný článek a úžasné fotky. Já to tak pěkně nikdy slepit neumím :) Ta fialová ach...

    OdpovědětVymazat
  2. To je zajímavý nápad! :-) Taky to zkusím! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tie koláže vyzerajú krásne, takisto aj knihy na nich. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já úplně miluji takhle sladěné fotky! <3 Nejvíc se mi líbí asi ta druhá koláž, ale jinak je to všechno boží. :) Už dřív jsem si říkala, že bych se také zapojila, ale nějak se mi nechce všechny ty knížky vytahovat z mé uspořádané knihovničky. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký nápad, líbí se mi takto řazená knihovna, ale neměla bych na to trpělivost..

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, jsem moc ráda, že jsi se do projektu zapojila! :D Já sama ho poněkud flákám, ale mám v plánu zase nějaké fotky nafotit, tak snad se k tomu brzo opravdu dostanu. :)
    Jinak krásné fotky, ty koláže jsou skvělé. :) Hlavně ta fialová je fakt bezva. :) Etiketa & Špionáž vypadá nádherně, dneska jsem si ji objednala a už se moc těším, až mi dorazí a já se do ní budu moci pustit! :)

    OdpovědětVymazat