sobota 15. února 2014

Modrá korálková inspirace...


 Použitý materiál a pomůcky:

Není to přímo klasický návod, spíš série fotek pro inspiraci a k tomu krátký komentář, jak jsem postupovala při výrobě... Sama se nepokládám za profesionála, takže výroba následujících šperků je vcelku nenáročná. ;)

Na začátku jsem si nastříhala 3x 50cm dlouhý vlasec. Navlékla jsem na všechny tři vlasce jeden zamačkávací rokajl, vlasce provlékla kroužkem u zapínání, poté znovu rokajlem a nakonec jsem rokajl zamáčkla plochými kleštěmi (stejným způsobem jsem připevnila zapínání i na konci náhrdelníku). Poté jsem postupovala tak, že jsem nejdříve navlékala modré rokajly na každý vlasec zvlášť, upevnila jsem je na místě zamačkávacím rokajlem, poté jsem všechny tři vlasce provlékla jednou velkou ohňovkou, opět použila zamačkávací rokajl, poté opět na každý vlasec několik modrých rokajlů atd. Nechávala jsem mezi rokajly a ohňovkami cca centimetrové mezery.

Výsledný náhrdelník vypadá takto. Je velmi jednoduchý na výrobu, není na něj potřeba ani moc materiálu či jiných pomůcek a přitom působí díky krásným korálkům opravdu pěkně (dá se samozřejmě udělat třeba i víceřadý nebo můžete použít jiný mix korálků, pokud zrovna nejste fanoušci azurově modré barvy)... :))

K náhrdelníku jsem vyrobila ještě jednoduchý náramek. Také jsem si na začátku nastříhala tři vlasce, na které jsem střídavě navlékala rokajle a pak všechny provlékla ohňovkami. Zapínání je stejné jako u náhrdelníku.

A tady je celý set. Snad se vám aspoň trochu líbí a třeba se i inspirujete...

Za korálky a další materiál pro tento návod děkuji e-shopu
http://www.stoklasa.cz/
* Pokud si chcete zvětšit a lépe prohlédnout některou z fotografií v článku, stačí na ni kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat možnost "Zobrazit obrázek". Ten se vám poté zobrazí v původním plném rozlišení.

3 komentáře :

  1. moc pěkný článek. vybrala sis pro to krásný odstín modré ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduchý ale přesto hezký :) Na korálky jsme nikdy nebyla, ale tohle je hodně dobrý dárek pro někoho a nebo minimálně způsob, jak zabít čas a ještě si něco hezkého vyrobit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korálkování je skvělé na odreagování, krásně si u toho odpočineš... Proto mě tolik baví! :) A jak píšeš, když se hotový výrobek povede, můžeš ho i nosit nebo někomu darovat, což je taky fajn.

      Vymazat