pátek 27. dubna 2012

Knihy v mých myšlenkách

 
Další projekt Abyss, kterého se chci zúčastnit.

"O ČEM VLASTNĚ KNIHY V MÝCH MYŠLENKÁCH JSOU...
KvMM je knižní výzva, jejíž úkolem je zamyslet se nad Vámi přečtenou knihou a to pomocí několika málo otázek. Nejde tedy jen o to číst, ale především přemýšlet nad tím, co čtete. Pomocí šestera tak vytváříte i svou malou knižní recenzičku."

1. Proč jsem si vybral/a právě tuto knihu?
2. Definujte knihu až dvěma slovy (přídavným nebo podstatným).
3. Definujte knihu jedním slovem (slovesem nebo citoslovcem).
4. S jakou postavou bych se ztotožnil/a, případně kým bych chtěl/a nebo naopak nechtěla být.
5. Pokuste se v každém příběhu něco vyšvihnout, ať už je třeba i opravdu velmi špatný, najděte v něm alespoň jedno positivum.
6. A naopak najděte jedno negativum, ale pouze jedno, cílem je uvědomit si, co Vám na knize vadilo nejvíce, nemusí to být jen chyba v knize (spisovatelce), ale třeba i v chování postav.
 + (od minulého ročníku nově) se pokuste ještě knihu ohodnotit pomocí nějakého měřítka, můžete hvězdičkovat (jedna hvězdička nejméně a pět nejvíce) nebo číslovat a procentovat (1/10 - 10/10 či 1% až 100%)

Asi to nebudu psát úplně ke všem knihám, co tento rok přečtu, ale budu se snažit psát co nejčastěji. Ono už teď mám přečtených od ledna nějakých 24 knih a přece jenom se člověk nejlíp zamyslí nad knihou hned poté, co ji dočte. Ale u některých už teď plánuju, že si je přečtu někdy znovu. A u některých můžu shrnout rovnou celou sérii. Před necelým týdnem jsem dočetla Temná je noc (čtvrtý díl Mediátora) a v nejbližší době začnu číst Smrtící polibek, který na mě čeká už od Vánoc... Takže ten určitě shrnu v prvním článku do tohoto projektu.

Jinak pořádáte nějáký vlastní projekt, na který sháníte účastníky? Pokud je to něco smysluplného, ráda se zapojím do dalších projektů. Vlastně tak trochu z toho důvodu jsem založila tento blog, protože mě právě zaujali projekty jako KvMM, dumání apod. Takže budu moc ráda za každý další nápad, jak oživit tento blog!

Žádné komentáře :

Okomentovat