středa 14. listopadu 2018

Recenze: Kočky útočí

40998359 Český název: Kočky útočí
 Originální název: Herding Cats
 Autorka: Sarah Andersen 
 Nakladatelství: CooBoo 
 Přeložily: Romana a Zuzana Bičíkovy             
 Rok vydání: 2018 (v orig. 2018)
 Žánr: komiks
 Goodreads
35924705

   Po prvních dvou neobyčejně vydařených komiksových sbírkách Dospělost je mýtusUbulená hromádka štěstí jsem i od třetí sbírky Kočky útočí očekávala pořádnou jízdu plnou humoru a neuvěřitelně trefných poznámek a myšlenek ze života. Potvrdilo se v tomto případě pravidlo "do třetice všeho nejlepšího"?

   Z prvních dvou komiksových sbírek jsem byla opravdu nadšená, proto není divu, že si i tato nová sbírka okamžitě získala moji pozornost. Nejprve mě však trošku odrazoval samotný název. Nechápejte mě špatně, mám kočky moc ráda, ale sama žádnou nevlastním, proto mě vtipy o životě s kočkou tak trochu míjí. Jelikož se již v minulé sbírce objevila pasáž věnovaná kočkám, čekala jsem, že tentokrát budou kočky v hlavní roli.

   Nakonec se však tato konkrétní "obava" ukázala jako lichá, protože těch koček tam popravdě bylo snad ještě méně než v předešlých knihách. Překvapivě název Kočky útočí oproti názvům předešlých dílů knihu příliš dobře nevystihuje. I když se ale tato obava nenaplnila, bohužel mě kniha přesto mírně zklamala z jiného důvodu – měla jsem pocit, že je to taková sbírka všeho, co se do předchozích dílů už nevešlo.

   Mám ráda styl Sarah Anderson a její humor, ale tentokrát tomu něco chybělo, postrádalo to tu jiskru, kterou měly první dvě sbírky. Také mi přišlo, že se autorka už opakuje a zpracovává stále podobné situace. Nějak mi to na rozdíl od obou předchůdců tolik nesedlo, na pár stránkách jsem dokonce marně hledala pointu, což se mi u Sarah běžně nestává. Možná je to prostě jen tím, že se zabývala ve větší míře pocity, se kterými se já osobně neztotožňuji. Když totiž otevřu některou z prvních knih, baví mě to pořád stejně.

   Dojem nevylepšila ani poslední část zabývající se zveřejňováním vlastní tvorby na internetu. Upřímně mě ani toto "motivační" povídání moc neoslovilo. Knihu jsem prolistovala neskutečně rychle a svým způsobem jsem byla zklamaná z toho, že už je konec, protože jsem pořád čekala na ten moment, kdy se začtu a začne mě to bavit, ale ten moment zkrátka nepřišel. Hodnocení je proto vlažnější, tentokrát to nebylo ono.

Celkové hodnocení: 60 %

6 komentářů :

  1. To som dostala ako darček a je to super :D Mohol by niekto aj o psoch také urobiť :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku jsem taky dostala a úplně se v tom vidím. Od té doby, co mají naše kočky kočičí stromy, tak jsou občas jak urvané ze řetězu a když začnou řádit, tak se pomalu ale jistě klidím z obýváku. :) To je samozřejmě nadsázka, ale i tak je to občas dost divoké. Knížku určitě doporučím všem, kdo mají kočky rádi. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je hodně subjektivní, kamarádka tuhle knihu vychvalovala do nebes, tak jsem si ji z její knihovny půjčila a na mě kniha valný dojem neudělala. Jako dočetla jsem ji do konce, chvílemi to bylo zajímavé, ale určitě se nejedná o jeden z titulů, ke kterým bych se musela nutně vrátit. A přitom ostatní knihy autorky se mi celkem líbily.

    OdpovědětVymazat
  4. Těším se až budu mít čas tento rok a konečně usednu do svého oblíbeného křesla, které mám v odpočinkové místnosti, udělám si kvalitní kávu, pustím odpočinkovou hudbu a budu si užívat toho momentu kdy nemusím na nic okolního myslet.

    OdpovědětVymazat
  5. Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

    OdpovědětVymazat
  6. Jojo kdybyste právě nevědělikde to sehnat, tak já vím že ta kniha se dá zde koupit. A dokonce můžete tam snad nalézt i anglické vydání. Mně teda stačila jenom e-kniha. Na ty cesty metrem mně stačí si to otevřít v telefonu. Ale každý jsme nějací no.

    OdpovědětVymazat