úterý 22. září 2015

Recenze: Láska jako z filmu

https://d.gr-assets.com/books/1436993549l/25916482.jpg
 Český název: Láska jako z filmu
 Originální název: Love Like the Movies         
 Autorka: Victoria Van Tiem
 Nakladatelství: Mladá fronta
 Přeložila: Jana Mandelíková
 Rok vydání: 2015 (v orig. 2014)
 Žánr: romantika, humor
 Goodreads
22079131                         
Anotace: Kensington Shawová má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře, úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu a plánuje velkou rodinu, i přátele. Žije si zkrátka jako v pohádce. Alespoň si to snaží namluvit, přestože v hloubi duše cítí, že všechno zase tak skvělé není a že by to možná chtěla jinak…


   Máte rádi vtipné a romantické knihy ve stylu spisovatelek jako jsou např. Meg Cabot nebo Sophie Kinsella? A říkají vám něco romantické komedie, třeba Pretty Woman, Deník Bridget Jonesové, Hříšný tanec, Láska nebeská či Svatba mého nejlepšího přítele? Pak je pro vás román Láska jako z filmu to pravé čtení!

 https://readingbetweenthewinesblogdotcom.files.wordpress.com/2014/03/vicotira-van-tiem.jpg   Čtení tohoto oddechového románu jsem si vážně užívala plnými doušky. Romantiku, humor a filmy, to vše tu najdete v tom správném poměru. Knížka je neuvěřitelně návyková a zábavná, bez hluchých míst. Ačkoliv jste dost možná podobný příběh viděli/četli již mnohokrát, stejně podobné romány nikdy neomrzí a vždy zvednou náladu. Je to taková velká romantická komedie o romantických komediích...
   Hlavní hrdinka Kensington je zasnoubená se svým přítelem Bradleym, kterého miluje celá její rodina. Už plánuje velkou svatbu a pohodový rodinný život, když tu se najednou po sedmi letech objeví její kluk z vysoké, Shane... A jak je známo, stará láska nerezaví. Během několika málo dní se její život obrátí naruby. Můžou se stát scény z jejích oblíbených romantických filmů opravdu skutečností?

   Této knize můžete vytknout mnoho věcí. Ano, je předvídatelná, ale který romantický příběh není? Místy je hodně sladká, někdy až trochu kýčovitá, jak se filmové momenty mísí se životem hlavní hrdinky. Pokud ale patříte mezi romantické duše, nebude vám to vůbec vadit. Budete se rozplývat, budete se hodně smát a hned několikrát budete dojati až k slzám, protože kdo by nechtěl zažít lásku jako z filmu?

http://i.gr-assets.com/images/S/photo.goodreads.com/hostedimages/1393641029i/8744892._SX540_.jpg   Legendární scény ze známých filmů nás provází celou knihou a jsou příjemným zpestřením příběhu. Dokonce i název každé kapitoly odkazuje na název konkrétní romantické komedie. Mám teď po dočtení chuť udělat si nějaký maraton se všemi snímky, protože ne všechny scény jsem si při čtení dokázala vybavit, i když většinu ze zmiňovaných filmů jsem viděla nebo je alespoň znám podle názvu.

   Upřímně je pro mě dost těžké tuto knihu "objektivně" hodnotit, protože na jednu stranu to samozřejmě není žádný originální, hlubokomyslný román (což asi od knihy s tímto názvem a obálkou ani nelze očekávat), ale na druhou stranu musím přiznat, že se mi to moc líbilo. Takže jestli máte chuť na pořádnou dávku romantiky nebo třeba hledáte knihu, která zažene podzimní chmury, pusťte se do toho. Marně byste hledali (nebo spíš hledaly) román s velkolepějším happy endem, to mi věřte! A pro fanoušky romantických filmů je to přímo nutnost.

Celkové hodnocení: 90 %

 Za recenzní e-knihu mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz.

 E-knihu Láska jako z filmu si můžete zakoupit zde.

7 komentářů :

  1. Musím říct, žes mě nalákala. Hlavně ty názvy kapitol aka filmy, to zní dobře! Vypadá to, že si Lásku z filmu seženu, takovéhle příjemné oddechové čtení se mi bude v zimě hodit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se ti to bude líbit! ;)) Sama jsem ani nečekala, že to bude tak dobré, ale jak jsem knihu otevřela, hned jsem se začetla a najednou jsem byla ve třetině... Příjemná oddechovka to rozhodně je, na zimu ideální životabudič. :D

      Vymazat
  2. Páni to vypadá vážně skvěle, že bych si to také přečetla? :))

    OdpovědětVymazat
  3. Naozaj to vyzerá ako super oddychovka, niečo také by sa mi hodilo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Som rada, že sa ti kniha páčila, pretože ju mám doma a zatiaľ som veľa recenzií nečítala. Každopádne si ma nalákala a už sa na ňu teším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to super, možná kouknu, právě Hříšný tanec totiž naprosto miluju :3
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat