pondělí 29. prosince 2014

Recenze: Losing It

23494121
 Český název: Losing It
 Originální název: Losing It
 Autorka: Cora Carmack
 Nakladatelství: Jota
 Rok vydání: 2014 (v orig. 2012)                       
 Žánr: dívčí román, new adult
 Goodreads
16180654                         
Anotace: „Jak to, že jsem pořád ještě panna?“ ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít...

   Hned v úvodu musím přiznat, že tuto knihu žánru new adult bych si podle anotace asi nikdy nevybrala, nebýt mnoha kladných recenzí, které knihu popisovaly jako zábavnou oddechovku. Tak jsem si řekla, proč to nezkusit - občas se taková nenáročná romantická jednohubka hodí. A ono to nakonec vážně nebylo tak špatné, naopak...

 http://d.gr-assets.com/authors/1356303182p5/6535659.jpg   Bliss je dvaadvacet a studuje poslední ročník herecké školy. A je stále panna. Když se s tímto "problémem" svěří své nejlepší a lehce promiskuitní kamarádce Kelsey, rozhodnou se společně vyrazit do baru a tam pro Bliss vybrat známost na jednu noc, aby se svého "břemene" jednou provždy zbavila.

   V baru se Bliss seznámí s okouzlujícím Garrickem. Přeskočí mezi nimi ta pomyslná jiskra. Později se přesunou do jejího bytu a málem dojde i na onu ztrátu panenství, ale Bliss na poslední chvíli ze strachu couvne. Že na tento večer ale jen tak jednoduše nezapomene, je jasné hned následující den ráno, kdy vyjde najevo, že Garrick je jejich nový učitel na škole.

   Zakázaná láska plná klišé a čtenář už od začátku ví, jak to celé skončí. To vás možná napadne po přečtení anotace. A máte pravdu v tom, že příběh skutečně není nijak výjimečně originální a zápletka je dost předvídatelná. Ale přesto se autorce povedlo napsat čtivou, vtipnou a romantickou knížku, která vás chytne a nepustí až do konce.

https://cms3.nux.cz/jota.cz/content/images/nws/06/Losing_it_1920x1080.jpg   A to hlavně díky ztřeštěné hlavní hrdince Bliss, která přímo přitahuje trapné situace. Navíc u Bliss platí - co na srdci, to na jazyku. A za to Bliss zaplatí nejedním trapasem. Při čtení se prostě budete bavit. Vůbec proto nevadí, že po dějové stránce se nedočkáme ničeho neočekávaného.

   Jestli se rádi čas od času podíváte na nějakou romantickou komedii, tak Losing It by se vám mohlo strefit přesně do vkusu. Je to přesně ten typ knihy, který ve vás po dočtení zanechá takový ten příjemný sladký dojem a zvedne vám náladu. V knize se mi také líbilo prostředí divadla a herecké školy, příběhu to dodávalo na atmosféře.

   Losing It je pro mě velmi příjemným překvapením. Kniha se mi moc líbila, četla se vážně velice lehce a hlavně skvěle pobavila. Pokud ke knize budete přistupovat jako k romantické a zábavné oddechové četbě a nebudete v ní hledat nic moc víc, myslím, že vás nezklame. Za mě určitě palec nahoru. Bylo to mnohem lepší a zajímavější, než jsem původně čekala.

Celkové hodnocení: 85 %

 Za recenzní e-knihu mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz

 E-knihu Losing it si můžete zakoupit zde.

6 komentářů :

  1. To vypadá opravdu dobře, po těch všech dystopiích co teď mám nakoupených by to mohla být příjemná oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu by som si veľmi rada prečítala. Mne vôbec nevadia predvídateľné knihy, nemusím byť pri každej napätá a nedočkavá ako sa skončí. Toto vyzerá na fajn oddychovku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Právě jako takovou oddychovku se ji chystám přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  4. Další pěkná recenze. Mysím, že i přd pozitivní ohlas se ke knížce nedostanu brzo, ale až budu mít chuť na nějakou romantiku (což se nestává často), bude tohle moje první volba. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se Losing It hodně líbilo :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat