pondělí 25. února 2013

Top týdne 4

http://img600.imageshack.us/img600/5055/tt4.png
Pondělní meme od Luu
Nebýt tohoto meme, bylo by tu poslední dobou celkem mrtvo... Omlouvám se, ale teď nějak nemám na čtení ani na blog čas. A tak trochu chybí i nálada. Ale na toto skvělé meme se každé pondělí těším. :)

Dnes na téma: Knížky, od kterých jsem čekala něco víc...

...ale tak trochu mě zklamaly. Neznamená to ale, že jsou to špatné knížky! Jen jsem z nich nebyla nadšená tolik jako ostatní čtenáři. Nebo nebyly tak dobré jako předchozí díly série. Očekávání byly prostě větší!

1. Město z kostí (Cassandre Clare)

  City of Bones (The Mortal Instruments, #1)

Všemi milovaná série Nástroje smrti! Slyšela jsem toho o ní opravdu hodně. Proto jsem v knihovně šáhla po prvním díle. Bohužel vychvalovaný styl autorky mě nebavil. Do knihy jsem se nedokázala pořádně začíst a ani samotný příběh mě neoslnil. Celé mi to přišlo hodně překombinované. Abych jen nekritizovala, protože to rozhodně nebyla špatná kniha, tak mě opravdu bavily dialogy. U těch hlášek jsem se několikrát i pobavila. Ale jinak to bylo takové průměrné, do čtení jsem se musela párkrát i nutit. Moje oblíbená série to rozhodně není!

2. Pod nekonečnou oblohou (Veronica Rossi)

Pod nekonečnou oblohou (Nebe, #1)  
I když mám většinou dystopie ráda a začtu se do nich snadno, tato kniha mě vůbec nebavila. Ten nápad byl určitě zajímavý, ale mě to absolutně nechytlo. Vždycky jsem přečetla pár stránek a měla chuť knížku odložit. :(

3. Hrdinka říká ano (Meg Cabot)

  Hrdinka říká ano (Hrdinka, #2)

První díl byl výborný a já se těšila na další skvělou knížku mé oblíbené autorky. Ale toto byla zatím nejhorší knížka, kterou jsem od ní četla. Nemělo to prakticky žádný děj a zachraňovalo to jen pár vtipných momentů.

 4. Síla vzdoru (Suzanne Collins)

Síla vzdoru (The Hunger Games, #3)

Síla vzdoru je pro mě nejslabším dílem z celé trilogie Hunger Games. Zdaleka mě nebavil tolik jako předchozí díly. I když jsem ráda, že to skončilo tak, jak to skončilo. =) Ale první dva díly byly o dost napínavější a čtivější.

5. Na půl cesty do hrobu (Jeaniene Frost)

  Na půl cesty do hrobu (Noční lovci, #1)

Tato kniha byla mojí první urban fantasy a byla jsem zvědavá, jestli je to opravdu tak moc dobré, jak všichni říkají. Ale na mě to zas až takový dojem neudělalo. Není to přímo zklamání, ale nejsem z toho úplně "paf".

6. Loď mezi hvězdami (Beth Revis)

Loď mezi hvězdami (Vesmír, #1) 
Loď mezi hvězdami byla hodně dobrá knížka, ale nemůžu říct, že by to pro mě byla taková bomba. Mělo to i nudnější pasáže a celkově to bylo spíš lehce nadprůměrné. Několik věcí mi tam vadilo. Každý má jiný vkus. 

7. Nick a Norah: Až do ochraptění (Rachel Cohn&David Levithan )

  Nick a Norah: Až do ochraptění

Abych se přiznala, není ode mě fér tuto knihu hodnotit, protože jsem ji zavřela po několika kapitolách. Čekala jsem, že to bude taková fajn oddechovka, ale vážně jsem nedokázala přeskousnout ten styl, kterým je to napsané. Hrůza! Nevadí mi, když je knížka trochu nespisovná nebo slangová, ale tohle bylo na mě moc...

4 komentáře :

  1. Mesto kostí sa mi len ku koncu trošku sprotivilo, už to bolo fakt prekombinované, ale inak sa mi veľmi páčilo.
    Naprieč vesmírom som bola mierne sklamaná, nesedelo mi tam viac vecí, ale téma je skvelá.
    Hunger games 3 je pre mňa tiež najslabšia časť. Chýbali mi tam tie hry, tá aréna, ale inak dobré.
    Nočných lovcov milujem, skvelá kniha 8)
    Pod nekonečnou oblohou ma bavilo, s napätím očakávam 2. diel 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Město z kostí mi prostě nesedlo, nevím proč, ale počítám s tím, že většina můj názor nesdíli. :D
      S tou Lodí souhlasím, také mi tam pár věci nesedělo a navíc, já moc na klasické sci-fi nejsem, vždycky s tím mám trochu problém...
      Síla vzdoru je stále nadprůměrně dobře napsaná knížka, ale na mě tento díl byl hodně takový válečný, vojenský... A na můj vkus tam byla až příliš středem pozornosti Katniss (já vím, je to hlavní hrdinka, ale já ji moc nemusím, mnohem radši mám Peetu :D).

      Vymazat
  2. Loď medzi hvezdami a Naprieč vesmírom sa mi veľmi páčili, ja som im dala 5/5, ale tak každý má iný názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu říct, že by se mi Loď přímo nelíbila, byla dobrá, jen jsem z ní nebyla tak moc nadšená jako většina ostatních čtenářů. Hodně lidí mi knihu doporučovalo a tak jsem čekala něco "extra". Ale špatné to rozhodně nebylo... :)

      Vymazat