čtvrtek 13. září 2018

Nový bookstagram

Jistě jste si všimli, že blog už delší dobu skomírá. Vymlouvala jsem se hlavně na psaní bakalářky a státnice, pravdou však je, že to rozhodně není jediný důvod. Blog už zkrátka není to, co býval. Když jsem před lety s blogem začínala, bylo to všechno jiné. Měla jsem ještě více času, a i když čistě statisticky chodilo na blog méně čtenářů a neměla jsem žádné spolupráce, měla jsem něco, co mi teď tak trochu chybí – zpětnou vazbu. 

Lidé tenkrát psali více komentářů a právě diskuse pod články mě na celém blogování bavila nejvíc. Komentáře mi dávaly chuť psát dál. Přijde mi, že dneska už lidé na blozích komentují méně, blogy už zkrátka moc netáhnou a já nějak nenacházím motivaci psát nové články, i když nechci s blogem úplně končit. Ale chce to nějakou změnu, aby mě blogování opět naplňovalo. Mám pocit, že se teď knižní komunita přesunula hlavně na Instagram, kterému jsem se sama dlouho "bránila" – nemám žádnou sbírku Funko Pop figurek nebo knižních svíček, kočku, psa ani fretku, tak co bych tam taky dávala... 

Mnozí mě možná na IG již sledují, nepřispívám tam však pravidelně a celý profil je dost chaotický. Proto chci zkusit něco nového, a i když už je toho na IG také plno, mám v plánu začít na novém profilu od nuly a částečně tam přesunout svou blogovou aktivitu. Přijde mi smysluplnější přispívat pravidelně na IG, kde to teď víc žije, než se jednou za čas dokopat k napsání nového článku. To však neznamená, že tento blog končí, delší recenze chci dále psát na blog, ale kratší updaty o knihách, co právě čtu, i některé rubriky chci zkusit dělat v novém formátu na IG. Sama nevím, jak se to chytne a jestli mě to bude bavit, ale za zkoušku to stojí.

instagram.com/nejenknihy/

Tak jestli mě chcete dále sledovat, víte, kde mě najdete... ;)

8 komentářů :

  1. Určitě to zkus! Já sama se přiznám, ze radeji přečtu obrázek na instagramu než celý článek! A hned ti jdu hodit follow 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel vede v dnešní době YT a IG, je pravda, ze komentářů je méně, na knižním mám též naprosté minimum, na kosmetickém to naštěstí žije více. Blog mě ale stále velmi baví, naplňuje a když to vezmu z té druhé strany, klasických blogů už je teď minimum a jsme tím pádem jedinečný :D Na IG přispívam denne, ale blog je stále pro mě priorita :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, právě to mě mrzí, že u knižních recenzí, které zaberou ze všech článků nejvíc času, se komentářů vyskytuje málo. Já také blog rušit nechci, pouze se snažím dostat trochu blíž ke čtenářům a být s nimi v kontaktu, protože mám pocit, že tady na blogu toho přímého kontaktu ubývá. Dříve jsem s lidmi dost komunikovala přes FB stránku blogu, mnoho lidí tam bylo aktivních, ale FB už také v tomto ohledu docela upadá. Proto chci začít využívat IG více než dosud. :)

      Vymazat
  3. Já tvé recenze zbožňuji, tak doufám, že tu budou stále přibývat:)) Vždy mě mile naladí na čtení:) Na instagram se moc těším a rozhodně jdu dát follow!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Díky moc, přesně takové komentáře mě vždy potěší nejvíc a díky nim píšu blog stále dál, i když někdy přijde krize nebo není čas... Budu se snažit psát zas víc recenzí. :))

      Vymazat
  4. Osobně se téžbárním tomu, přesunout vše na instagram. Blog je specifické médium, kde je pisatel odměněm komentáři za svůj čas strávený nad příspěvkem. Na instgramu sice někdo sem tam komentář hodí, ale hlavně tam jdeo sledující a o čísla :(
    nemam-cas.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Díky moc za velice přínosný článek :) A děkuji tedy ještě jednou moc za informovanost... Myslím si, že kor v této době je velice důležité zůstat informovaným, protože má spoustu lidí za úkol masy dezinformovat a to si myslím, že může být opravdu škodlivé... Třeba já když už nějaké novinky čtu, čtu tyto a mám docela dost pokoj :-)

    OdpovědětVymazat