neděle 2. dubna 2017

Knižní přírůstky (březen 2017)

   Březen byl nečekaně bohatý měsíc, a to nejen na knižní přírůstky, ale i na různé knižní akce. Už si skoro ani nepamatuji, kdy jsem naposledy byla na nějaké knižní či blogerské akci (poslední byl asi Humbook loni na podzim). Tento měsíc se konaly hned tři – narozeniny nakladatelství Yoli, blogerská merenda pořádaná Albatros Media a tento týden ještě setkání s Patrickem Nessem organizované nakladatelstvím Slovart.

   Vzhledem k tomu, že jsem si z každé akce nějakou tu knížku odnesla a ještě k tomu mi dorazily dvě starší objednávky, je těch knih nakonec jako vždy víc, než bych na začátku měsíce čekala. :D Na druhou stranu se mi podařilo získat i něco pro vás do soutěže, kterou budu tento měsíc při příležitosti 5. narozenin blogu pořádat, takže se i vy máte na co těšit! Ale o co se bude soutěžit, si zatím nechám pro sebe...


   Jako první mi tento měsíc přibyly do knihovničky první dva díly New Adult trilogie Again od Mony Kasten Begin Again a Trust Again. Ačkoliv se to podle názvu možná nezdá, knihy jsou v němčině. Autorku znám již déle, protože má kanál na YouTube, který jsem dříve ráda sledovala (poslední dobou však již není aktivní). 

   Už napsala jednu fantasy trilogii a já vlastně původně ani neměla v plánu si od ní něco přečíst, tato série je ale v Německu zrovna dost populární a dobře hodnocená, tak jsem si řekla, že tomu dám šanci, protože jsem zatím četla samé New Adult romány od amerických autorek a byla jsem i trochu zvědavá, jestli se budou autorčiny knihy číst stejně dobře, jako se poslouchají její videa. První díl mám rozečtený a zatím se mi to líbí.


   Také jsem doplnila svou sbírku knih od mého oblíbeného autora thrillerů Sebastiana Fitzeka. Jeho loňská novinka Das Paket má slušná hodnocení, tak snad to bude stejně napínavé a čtivé jako všechny autorovy knihy, které jsem dosud četla. Jen škoda, že v češtině už moc nevychází.


   Z blogerské merendy jsem si kromě mnoha zajímavých informací odnesla i Kouzelné přání, první díl série Země příběhů, která mě už dlouho láká, a knihu V pavoučí síti. Kromě toho jsem dostala také vonnou svíčku a stylový hrníček. Moc děkuji Albatrosu za uspořádání této blogerské akce a také za všechny krásné dárečky!


   Na řadě je trojice knih od nakladatelství Slovart, na Volání netvora najdete na blogu recenzi, další recenze budou následovat. (Věděli jste, že obálka knihy My ostatní tu prostě žijem ve tmě "svítí"? Hned jak dorazila, šla jsem to ověřit do zhasnuté koupelny. A je to pravda, funguje to! :D)


   Měla jsem to štěstí, že jsem se mohla s Patrickem Nessem i setkat a všechny knihy si nechat podepsat, na blogu je již zveřejněná fotoreportáž z této akce. Nevlastním moc podepsaných knih (celkem i s těmito třemi asi devět), takže si toho vážně hodně cením. :)


   Na závěr tu mám ještě Lásku v prachu hvězd, kterou už jste mohli vidět v reportu z Yoli oslavy (knihu mám také rozečtenou a zatím mě baví), a dlouho očekávaný závěrečný díl trilogie, který je doslova STŘÍBRNÝ! Knihu mám prozatím vystavenou v mé knihovničce obálkou dopředu, protože je vážně nádherná. Za recenzní výtisk moc děkuji CooBoo.


   Je toho opravdu hodně, ale na duben plánuji knižní půst – žádné přírůstky! (Čtení knih se to samozřejmě netýká.) V květnu je Svět knihy, takže to zní jako docela dobrý nápad, nemyslíte? (Upřímně – ruku do ohně za to ale nedám... :D) Co vy, jaké knihy jste si tento měsíc pořídili nebo dostali? Pochlubte se.

5 komentářů :

  1. Pořád jsem přemýšlela, jestli i české vydání knihy My ostatní tu prostě žijem ve tmě svítí, ale neměla jsem si to jak ozkoušet, tudíž za informaci velice děkuji! :D Další motivace si knihu v blízké době pořídit. :D :)
    Kouzelné přání mě také moc láká, jen jsem zatím neměla šanci se k tomu dostat. Nicméně musím říct, že když jsem tuhle v knihkupectví viděla ten druhý díl, strašně mě překvapilo, jak tlusté to je. :D
    Já mám takovou radost, že ta Stříbrná konečně vyšla! Moc se na ni těším, i když s pořízením asi počkám až na Veletrh v Praze. :) Tak snad mi ji nestihnou vyprodat. :D :)
    Celkově krásné přírůstky! Já jsem se tenhle měsíc technicky vzato krotila - sice jsem si z BookDepository objednala tři knížky, ale dvě z toho jsou předobjednávky, které mi dorazí až v květnu, tak se to za březen vlastně ani nepočítá. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za dlouhý komentář... :) Jsem ráda, že informace o svítící obálce byla pro někoho tak užitečná. :D Ono to člověka normálně ani nenapadne, na knize samotné o tom myslím není žádná zmínka a v knihkupectví to také nejde poznat. Kdybych to nevěděla předem, asi bych na to sama nepřišla.
      Mně se u druhého dílu Země příběhů líbí hlavně ta fialová obálka, když jsem tu knihu poprvé uviděla naživo, litovala jsem, že je to druhý díl (v té době jsem ještě první díl neměla).
      Ze Stříbrné mám také obrovskou radost, snad budou mít na veletrhu velkou zásobu, protože myslím, že zájem bude, když se na knihu tak dlouho čekalo.
      :D Já se poslední dobou nějak nedokážu krotit, vždycky mě najednou něco napadne a musím si to hned objednat. Už jsem přemýšlela o tom, že je to vážně asi nemoc... Budou ale určitě i horší případy. :D

      Vymazat
  2. Zvláště přírůstky od Patricka Nesse se mi moc líbí! :)

    OdpovědětVymazat