sobota 25. února 2017

Knižní přírůstky (leden-únor 2017)

   Vzhledem k tomu, že jsem celý leden strávila učením na zkoušky, jsem ani neměla moc času na čtení a nakupování knih... Sice mě mrzí, že jsem nic nepřečetla, ale skromnější nákupy mi upřímně tolik nevadí, spíš naopak. Celkem jsem si za leden a únor pořídila čtyři knížky a získala dvě recenzní e-knihy.

   Nejprve tu máme dvě novinky, které vyšly teprve začátkem roku a já si je musela hned koupit.

   Lauru Hillenbrand můžete znát jako autorku knihy Nezlomný, která byla již zfilmovaná stejně jako Seabiscuit. Filmové zpracování příběhu Seabiscuita znám sice dobře, ale přesto si chci přečíst i podrobnější knižní předlohu. Tato tematika mě zkrátka hodně zajímá a podobné příběhy mám moc ráda.

   Druhou knihu vám snad ani nemusím dlouze představovat, Měsíční kroniky jsou velmi oblíbené, a to naprosto zaslouženě. Pokud někdo náhodou stále váhá, zda má dát této sérii šanci, pak vám to důrazně doporučuji! :D Hvězdy nad hlavou jsou sbírkou povídek, které si ráda přečtu, až dokončím re-reading celé série.

   Následují dvě knihy, které jsou již staršího data vydání a jsou na mém "to-read" seznamu déle, ale přesto jsem se zatím nedostala k tomu, abych si je pořídila.

   Sedmý díl série Mediátor od Meg Cabot s názvem Remembrance vyšel zhruba před rokem. Knihu jsem s napětím očekávala a plánovala si ji koupit hned, jak vyšla, ale nedokázala jsem ji sehnat za rozumnou cenu, a tak jsem na ni pak trochu pozapomněla. Ale teď už ji konečně mám i za slušnou cenu. A dostalo mě to číslování kapitol ve španělštině! :) Možná si rovnou znova přečtu celou sérii.

   Od Colleen Hoover už mám doma také pěknou sbírku knížek, i když na Meg Cabot nemá, od té toho mám přečteného ještě víc... November 9 jsem jako jeden z mála románů od CoHo ještě nečetla, přitom mě kniha láká a jsem zvědavá, jaký zajímavý příběh autorka vytvořila tentokrát. Každá její kniha je totiž něčím originální.

   Všechny fyzické přírůstky pohromadě. Mimochodem – obě modré knížky spolu hezky ladí. ;)

Oko za oko (Burn for Burn, #1) Divoká píseň (Monstra z Verity, #1)
   Od nakladatelství CooBoo jsem získala dvě e-knihy na výběr k zrecenzování, a to Oko za oko a Divokou píseň. Recenzi na první jmenovanou si můžete přečíst zde. Ještě uvidím, zda se dostanu i k té druhé.

Četli jste některou ze zmíněných knížek? Nebo si třeba plánujete nějakou pořídit?

12 komentářů :

  1. Krásné přírůstky :), většina z výše uvedených knih je na mém TBR listě, ale prozatím jsem tedy žádnou nečetla. S knihou Remembrance mám stejný problém, cena mi na všech českých eshopech přijde poměrně vysoká, a já tedy stále otálím s její koupí.
    Colleen mám také moc ráda, určitě se řadí k mým nejoblíbenějším autorům vůbec, teď se od ní chystám na knihu It Ends with Us.
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já Remembrance nakonec sehnala za 222 Kč zde: http://megabooks.cz/p/2820202/remembrance , ve vetších městech mají i pobočky, kde se to dá zdarma vyzvednout, ale samozřejmě pokud nemáš žádnou poblíž, tak s poštovným už se to tak nevyplatí... Ale můžeš zkusit se tam mrknout, November 9 mě tam stálo 167 Kč. It Ends with Us mám doma také, ale ještě jsem ji také nečetla. Je ale dost možné, že když mě zrovna chytne nálada na knihy od CoHo, tak přečtu obě najednou hned po sobě. :)

      Vymazat
  2. Hvězdy nad hlavou jsem si musela taky hned koupit :) už se těším až na ně budu mít chvilku čas a pustím se do nich..:) Na Divokou píseň jsem se taky dívala, ale nevím zda do ní jít nebo ne..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem na Divokou píseň nečetla žádnou negativní recenzi, jen jsem zrovna měla nějak víc chuť na oddechovku a pustila se jako první do knížky od Jenny Han, ale možná to ještě doženu, protože Divoká píseň nezní také vůbec špatně. :)

      Vymazat
  3. Hvězdy nad hlavou si chcem tiež prečítať, mám ich vo wishliste, ale najskôr chcem dočítať ostatné knihy z Mesačných kroník, zatiaľ som sončila pri Scarlet :-) Divoká píseň ma tiež zaujala, už som o nej počula a vyzerá to na dobrý príbeh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ještě z Měsíčních kronik chybí přečíst Winter, ale rozhodla jsem se právě začít s re-readingem předchozích tří dílů, protože jsem je četla v obrovských rozestupech, jak série vycházela hodně dlouho, a chci si závěrečný díl užít. Povídky si pak také nechám až na konec. :))

      Vymazat
  4. Jak vždycky říkám, Měsíční kroniky 💗 A Divokou píseň mám také na seznamu, tak jsem zvědavá, jaké hodnocení bude časem mít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíční kroniky jsou opravdu jedna z nejlepších young adult sérií vůbec, také na ně nedám dopustit. :)

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky :) Hlavně sedmý díl Mediátora je takový malý knižní poklad :) Taky bych konečně ráda zkompletovala celou sérii :) A na Divokou píseň se také chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Zkompletovat celou sérii se mi zatím nepodařilo, mám doma jen 1., 5. a 6. díl v češtině a teď teda ten nový sedmý v AJ. Už když jsem před lety tuto sérii četla, tak se 2., 3. a 4. díl v češtině vůbec nedaly sehnat (měla jsem je půjčené z knihovny) a byla jsem vůbec ráda, že se mi podařilo ukořistit ty tři díly, co mám. Také jsem před časem měla v plánu si celou sérii pořídit v angličtině, abych ji měla kompletní, chtěla jsem to britské vydání, kde jsou vždy dva díly pohromadě, ale když jsem si je objednala (dva díly v jednom e-shopu, jeden díl v jiném, protože nikde neměli v nabídce všechny), tak z obou mi po čase přišla zpráva, že již knihy nejsou vůbec k sehnání. :( Je škoda, že ani KK neplánuje dotisk celé série. Takže jestli máš všech šest dílů Mediátora doma, tak ti hodně závidím, protože to je velká vzácnost! :)

      Vymazat
  6. Ráda bych si přečetla Hvězdy nad hlavou :) I ostatní knížky vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné knižní přírůstky. Hvězdy nad hlavou a Divokou píseň mám také vyhlédnuté.

    OdpovědětVymazat