úterý 21. června 2016

Kouzelná knihovnička pošesté

   Je to už dlouho, co jsem na blog dávala fotky své knihovny, proto jsem se rozhodla nafotit aktuální stav. Na úvod bych ráda podotkla, že svou knihovnu uspořádávám docela často. Občas nějaké knížky přemístím, nějaké starší kousky, které nebudu číst znova, daruji, vyměním nebo prodám apod. Takže se má knihovna stále svým způsobem mění, i když jsou knihy, které zůstávají na stejném místě už roky a nikdy bych se jich nezbavila. 

   Největší polička je určená objemným knihám, takže tu najdete třeba Hostitele nebo Měděného jezdce. Dále tu mám také dystopické série Delirium a Divergenci a mnoho dalších knih nejen od nakladatelství CooBoo.

   Tuto poličku jsem vyklidila teprve nedávno, předtím jsem tu knížky neměla. Je to spíš takový mix různých knížek z poslední doby, kromě Dárce a Nejdelší jízdy jsem tyto tituly ještě ani nečetla. Adaptaci mám i s věnováním od autorky a mrzí mě, že jsem si na knihu zatím nestačila udělat čas, ale znáte to...

   Miluji Meg Cabot! Mám celou trilogii Podsvětí, sérii Supermodelka a 1., 5. a 6. díl Mediátora (zbytek série jsem už bohužel nesehnala). Z této police jsem nečetla akorát Krásné zlo a tu druhou knihu od Montyho Robertse.

   Tato police je také spíš takový mix, ale jsou tu hlavně knihy od Knižního klubu, podobně jako v té předešlé. Část z nich jsem ještě nečetla, ale vypíchla bych čarodějnickou trilogii Hex Hall, kterou jsem před pár lety opravdu milovala.

   Ani tato polička nemá vysloveně nějaký řád, jsou tu hodně paperbacky a nějaké anglické knížky, z hardbacků jsou tu pak hlavně takové tenčí knížky... Zkrátka jak se mi to zrovna k sobě hodilo. Také jsem ještě nečetla vše, ale kdybych z této police měla vybrat jednu knihu, tak by to byla kniha Ready Player One, úžasný román.

   Tato polička je jedna z nejoblíbenějších a také jedna z mála, kde mám už všechno přečteno... Trilogii Drahokamy miluji stejně tak jako Měsíční kroniky. Ale až vyjde Winter, budu muset zase celou sérii někam přestěhovat. Jak moc bych si přála velkou knihovnu, kde bych nemusela řešit nedostatek místa.

   Převažuje moje sbírka titulů od nakladatelství Yoli... Nejsem velký fanoušek paperbacků, ale tento formát se mi hodně líbí, je to sice měkká vazba, ale taková kvalitnější, knížky nemají ani po přečtení zlámané hřbety.

   Samé skvělé knížky... Akorát Vězně noci a mlhy ještě nemám přečteného. Rozhodně doporučuji Školu dobra a zla a především Kostičas a Vidořád. Když jsem se dozvěděla, že Samantha Shannon přijede v září do Prahy, měla jsem z toho obrovskou radost (a pořád mám).

   Opět jsem nečetla úplně vše, ale resty na této poličce chci dohnat během prázdnin. Každopádně tuto poličku miluji kvůli Stephanie Perkins, celá její trilogie patří k mým oblíbeným. Nejvíc se mi samozřejmě líbila Anna, tu už jsem četla dvakrát, a pak Isla, která je hodně vtipná, ale i Lola je fajn čtení. Nahoře leží má čtečka plná e-knih.

   Sherlock na tuto poličku nepatří, je tu jen dočasně, na tom místě má být román Jeden plus jedna od Jojo Moyes, který právě čtu (a uvidíte ho za chvíli). Také by se tu našlo hned několik titulů, které mám moc ráda, asi úplně nejvíc mě dostalo V šedých tónech, ale i Zlodějka knih a Dívka, již jsi tu zanechal jsou výborné.

   "Temnější" polička je zaměřená na thrillery (kniha Co mě naučil tučňák je tam jen proto, že se tam zrovna tak hezky vešla). Maru Dyerovou ani knihy od Wulfa Dorna jsem ještě nečetla, ale Sebastian Fitzek patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům. A Ursula Poznanski také.

   Protože je tato police tak hluboká, mám ještě dvě knížky v druhé řadě, i když ji nechci zaplnit úplně celou, aby bylo vidět i na knihy za nimi... Jsou to dva paperbacky od dvou oblíbených spisovatelek – Pět od Ursuly Poznanski (v němčině) a Než jsem tě poznala od Jojo Moyes, moje nejoblíbenější kniha.

   Tady je ještě pár starších kousků, dětské knížky a pár knížek v němčině a v angličtině. Také tu mám recenzní výtisk Než jsem tě poznala, který není zrovna "reprezentativní", proto jsem si koupila to nové vydání. Protože bude koncem června v kinech filmové zpracování, chci si teď knihu přečíst znova.

   Moje sbírka nejrůznějších záložek, které používám při čtení. Sobík je spíš na ozdobu, není to zrovna praktická záložka, ale je pěkná.

   Tato police není "stálá", odkládám si tu knihy, které právě čtu nebo se je chystám číst, nebo také nové knihy, které jsem ještě neměla čas zařadit do knihovny apod. Aktuálně tu mám sérii Šepotání, protože jsem ji nějak neměla kam dát a ty hřbety jsou takové lesklé, ozdobné, ráda se na ně dívám. (Ano, druhý díl zatím nemám.) Jeden plus jedna jsem právě rozečetla, Příběh dvou staletí si snad během léta také přečtu.

Která polička nejvíc odpovídá vašemu vkusu? :)

18 komentářů :

  1. Skvělé knížky a krásná knihovnička. ;)
    Líbí se mi i dekorace u "temnější" poličky, mám ráda u knih různé drobnůstky. :)
    A obdivuji, že využíváš všechny záložky (minimálně ty na obrázku). Sice mám doma pořádnou hromádku záložek, ale většinou stejně používám jednu oblíbenou, takže mám skoro všechny "dekorační". :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi úplně všechny záložky také nepoužívám, ale snažím se to střídat, mám několik oblíbených, které používám nejraději... :))

      Vymazat
  2. Super knihovnička :) A velké množství záložek, někoho mi to připomíná :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky, ale chybu tedy má, a to velkou, mohla by být větší (ale mám docela malý pokoj, takže by se mi nová knihovna už nikam nevešla)...

      Vymazat
  4. Strašně ráda obdivuji cizí knihovnička a tahle je nádherná! :)
    Nenapsala Meg Cabbotová i "Deník Princezny"? Nejsem si jistá, jestli se to knižní jmenuje zrovna tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Princezniny deníky jsou také od Meg Cabot, ale zrovna tuto sérii doma nemám, četla jsem nějaký díl, co jsem měla půjčený z knihovny, a pak jsem také samozřejmě viděla oba filmy. :)

      Vymazat
  5. Moc pěkná sbírka, několik knížek bych si s chutí odnesla domů! A od Jojo Moyes si budu muset něco brzy přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo Moyes rozhodně doporučuji, také jedna z mých nejoblíbenějších autorek, Než jsem tě poznala je prostě srdcovka. ♥ Ale pokud zrovna nemáš náladu na knihu, která ti zlomí srdce, tak můžeš začít třeba s Dívkou, již jsi tu zanechal, ta je sice zase částečně z války, ale pořád je o něco "stravitelnější"... Nebo Poslední dopis od tvé lásky, ten je sice trošku "slabší", ale stále je to nádherná romantická knížka.

      Vymazat
  6. Samantha bude v Praze? :o Páni, to jsem nevěděla. Sérii Kostičas miluju. Úchvatná knihovnička, ale to asi víš . :) Maru můžu jen doporučit, snad se k ní v blízké době dostaneš. Škoda jen toho posledního dílu, který není v dohledné době. To samé mě mrzí u Mediátora.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ANO, bude v Praze: http://kavarna.hostbrno.cz/kalendar-akci/samantha-shannonova-v-praze ...tady se dozvíš víc! ;) Je to super zpráva.
      Jinak mě také mrzí, když nemůžu mít doma celou sérii pohromadě. :( U Mediátora ty díly aspoň vyšly, akorát již nejsou k sehnání, ale ta Mara Dyer už asi nevyjde vůbec.

      Vymazat
  7. Já bych si určitě vybrala v temné poličce, některé knihy od Dorna a Fitzka mám doma také :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fitzek je vážně skvělý autor a navíc sympatický, mám ho fakt moc ráda. :) Na toho Dorna jsem zvědavá, koupila jsem všechny tři jeho knihy ve výprodeji, tak doufám, že mě nezklamou.

      Vymazat
  8. Moc krásná knihovnička! Ještě aby nebyla, když je v ní spousta takhle pěkných knih! :D Já jsem teď v podstatě bez knihovny. Za mé nepřítomnosti se předělával můj pokojíček, takže ani netuším, jak to tam teď pořádně vypadá. :D A pořádná knihovna ještě chybí. Ale zase aspoň budu mít novou a budu si to tam moc zase pořádně narovnat, juch! Zábava na jedno odpoledne. :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné, vidím super tituly, jako knihy od W.Dorna, knihu Bez šance a mnoho dalších :) SLAST PRO OČI

    OdpovědětVymazat
  10. Krasne knizky, nektere moc zavidim :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná knihovnička. Nejdelší jízdu mám taky. Ráda bych si přečetla Adaptaci, Sherlocka a Posla. Pak tu máš Černobílý svět a Hostitele. Já knihy nečetla, ale viděla jsem filmy. A Meg Cabotovou jsem taky kdysi zbožňovala. Dneska už její knihy nečtu, ale pořád je mám.

    OdpovědětVymazat