pátek 13. května 2016

Fotoreportáž: Svět knihy 2016

   Letos jsem navštívila již počtvrté veletrh Svět knihy. Těšila jsem se na něj ale úplně stejně jako před třemi lety, kdy jsem ho navštívila poprvé. Je to zkrátka knižní svátek, který si vždycky užiji. I letos jsem s sebou vzala svoji nejlepší kamarádku, která si nakonec koupila skoro víc knížek než já... A já si samozřejmě koupila úplně jiné knihy, než jsem původně plánovala. Rozhodně to však stálo za to. Myslela jsem i na vás a nafotila spoustu fotek.


   Letošním hlavním tématem veletrhu jsou severští autoři a musím říct, že mě stánek #ReadNordic naprosto okouzlil, je opravdu povedený. Rozhodně vévodil celé střední hale Průmyslového paláce (samozřejmě společně s velkým stánkem společnosti Euromedia, který se nachází hned za ním, ale o něm až později).






   Euromedia už konečně nesídlí v tom stísněném stánku v levém křídle, ale má nový, prostornější a hlavně otevřený stánek ve střední hale. Každé nakladatelství (Yoli, KK, Ikar, Odeon...) tam má svůj vlastní koutek. Zhruba uprostřed stánku jsou výprodeje, kde nakoupíte knihy i za 19 Kč, kamarádka tu třeba za tu cenu pořídila thriller Trojice (Sarah Lotz).


   Kolem celého stánku jsou natištěná jména autorů, které Euromedia vydává. Nejvíc propagované jsou novinky Ready Player One a Will Grayson, Will Grayson.




   Zrovna probíhala autogramiáda Anny Geislerové...

   Ze střední haly jsme se poté vydaly do levého křídla. Stánek nakladatelství Host patří k těm nejzajímavějším, a to nejen co se týče knížek...

 
 
   Pokud máte rádi magnetické záložky, tento stánek budete milovat, za pár korun si tu určitě něco vyberete.

   Nakladatelství Argo má tradičně jeden z větších stánků v levém křídle. A nepochybně patří mezi ty nejoblíbenější.

   I nakladatelství Slovart vylepšilo svůj stánek. Navíc pokud rádi čtete v angličtině, doporučuji vám se tu stavit, mají tu třeba romány od Johna Greena nebo Harryho Pottera. Za 59 Kč si tu také můžete koupit hezkou plátěnou tašku (viz níže).



   Ani antikvariát na veletrhu nechybí...
 
   Stánek Joty. Chtěla jsem si tu něco koupit, ale nakonec jsem odolala. Nemám totiž ještě přečtené knihy, co jsem si u Joty koupila naposledy. Vždycky mě nalákají na blogerskou slevu. :D

 
   40% sleva u Metafory patří k těm nejštědřejším, tak se radši tomuto stánku vyhněte obloukem (dělám si samozřejmě legraci...). Tady ale utrácela spíše moje kamarádka než já.

   Taková roztomilá kavárna.

   Hned na kraji levého křídla sídlí jako vždy nakladatelství Brána.

   A to už se přesouváme do pravého křídla Průmyslového paláce.

 
   Obří stánek Albatrosu tomuto křídlu tradičně vévodí.

   Stánek je zvenku vyzdoben takovou koláží z různých obálek knih tohoto nakladatelství...


   I tady musím ocenit nový stánek, který je prostornější a hlavně celý otevřený. Také je tu moc příjemná obsluha, ale to platí obecně snad u všech stánků na veletrhu, všude byli velmi milí a ochotní.

 
   A s těmito taškami jsme z veletrhu odcházely. Kamarádčina je ta vlevo, moje je ta vpravo (s plackami). Kamarádka si totiž vzala s sebou na veletrh tašku, která se jí v momentě, kdy do ní chtěla narvat svůj nákup, celá roztrhla... Naštěstí jsem si vzpomněla, že u Slovartu prodávají tyto plátěné tašky. Já si tu svou přinesla už rovnou s sebou, mám ji ze křtu Adaptace.

   A tady je už obsah mé tašky.

   Tento notýsek jsem si koupila v jednom stánku v pravém křídle, mají tam velké slevy a všechny ty zápisníky jsou vážně pěkné, tak jsem neodolala. Záložku jsem k tomu dostala jako dárek.

   Nakladatelství Argo každý den veletrhu na svých facebookových stránkách zveřejňuje heslo, díky kterému máte dokonce 30% slevu. Já si ho pro jistotu opsala, kdybych si u nich něco vybrala. A nakonec jsem si vzala knihu Posel, kterou jsem si chtěla koupit už několikrát, ale bála jsem se, že budu zklamaná. Nakonec jsem se však rozhodla to risknout.  

   Posledního vlkodlaka jsem dostala jako dárek k nákupu a upřímně nevím, co s ním budu dělat, protože můj šálek to úplně není. Měli byste zájem třeba o soutěž? Krásné magnetické záložky se žirafami mám z výše zmíněného stánku.

   A nakonec kniha Žila jsem již před staletími. Mám už delší dobu v plánu zkusit nějakou knihu od této autorky a slyšela jsem, že právě tato je jedna z nejlepších. Měli však už poslední kus a z boku má trochu ušpiněné stránky. Paní mi ale nabídla slevu 50 Kč, tak jsem si nakonec knihu za dvě stovky vzala, když je to polovina původní ceny. Snad se mi bude líbit.

   Na veletrh jdu i zítra dopoledne, kdy mě CooBoo pozvalo na sraz, ale to si žádné knihy kupovat neplánuji a asi ani nebudu znova obcházet stánky, toho už jsem si dnes užila dost. :)

9 komentářů :

  1. Ty žirafí záložky byly dobrou volbou! Chválím :D Děkuji za bezvadný report - skvěle mě připravil na zítřejší návštěvu "knižního ráje". Ať se knížky hezky čtou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář a užij si veletrh! :)) Jinak žirafy jsou vždy dobrou volbou... ;)

      Vymazat
  2. Skvělý článek :) Jedu zítra a moc se těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem se na Světě knihy chystala s kamarádkou, bohužel nám to letos nevyšlo, ale příští rok bych moc chtěla - z tvé reportáže to na mě působí totiž ještě lákavěji, než předtím :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že ti to letos nevyšlo, ale jsem ráda, že jsem tě alespoň nalákala na další ročníky, je to super akce. :)

      Vymazat
  4. Pořídila jsi krásné fotky! A také knihy a všelijaké dárečky :)
    Hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na žiadnom takomto podujatí som ešte nebola, ale vyzerá to byť fakt super, čo tak pozerám :) Posla od Zusaka som čítala, ale vôbec ma nezaujal... Mne sa ale nepáčila ani Zlodejka kníh, tak neviem :D

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, že jsem se tam letos nedostala. Fakt mě to mrzí. Tak snad příští rok to vyjde. :)

    OdpovědětVymazat