neděle 5. července 2015

Moje letní čtení

Po delší době vás zdravím! Dneska jsem se vrátila z prosluněné Itálie, kde jsem si užívala moře, palmy, nákupy a výborné jídlo. ♥ Trochu se mi stýská, ale prázdniny teprve začínají a já se chci konečně pustit do čtení. Mám pěknou zásobu knížek, které by mohly být pro léto jako dělané. V létě to chce něco lehkého, romantického... Ale občas je třeba to proložit i něčím jiným. Tak tady je můj výběr:

Všem klukům, které jsem milovala (To All the Boys I've Loved Before, #1) Ostrov Lhářů Amy a Roger: Na cestě Jen jeden rok (Just One Day, #2) Vzkaz v láhvi Easy? (Contours of the Heart, #1)

Novinku od Jenny Han mám jako e-knihu na recenzi a chci se do ní proto pustit jako první.  
Ostrov lhářů sice možná nebude úplná oddechovka, ale stejně na mě působí trochu letně a láká mě.
Amy & Rogera mám doma od vydání, což už je nějaký ten pátek, tak si to chci konečně přečíst, navíc by to měla být vyloženě letní záležitost. Moc se na to těším.
Jen jeden rok mám rozečtený, ale jsem teprve úplně na začátku. Gayle Forman umí hodně a já jsem vážně zvědavá, jak tohle zakončí.
Pokud bude Vzkaz v láhvi aspoň zčásti tak sladký jako Nejdelší jízda, čeká mě opravdu ideální čtení na léto. Možná je to občas kýčovité, ale co...
Vůbec nevím, co mám čekat od Easy?, ale mám tu knihu doma už taky docela dlouho a pořád jsem se k ní nedostala. Sice jsem na knihy s tímto typem obálek poslední dobou alergická, ale přesto tomu musím dát šanci, když už jsem si tu knihu jednou koupila. Třeba překvapí a bude to dobré čtení.

Netroufám si odhadnout, jestli budu mít náladu na čtení a kolik toho přečtu, protože poslední týdny to bylo hodně slabé. Ale mám tu ještě pár titulů, ke kterým bych se v létě také ráda dostala. Aspoň k některým.

Malé ženy Černobílý svět Odveď mě domů Taťána a Alexandr (Taťána a Alexandr, #2) Potrhaná křídla Isla a šťastné konce (Anna and the French Kiss, #3)

Nechci si tu vypisovat celý seznam, protože pak se často stane, že dostanu náladu na úplně jinou knihu a nepřečtu z toho nic. Ale na Malé ženy a Černobílý svět se chystám už dost dlouho. A nové Stephanie Perkins se nemůžu dočkat. Isla sice vyjde až zhruba za měsíc, ale už teď je velmi vysoko v mém seznamu priorit! ;)

7 komentářů :

  1. Páni, ani nevíš, jakou jsi mi s tímto článkem udělala radost:) Jsem ráda, že sis to v Itálii užila! Knižní výběr je úžasný, jsem hlavně zvědavá, co budeš říkat na Ostrov lhářů:) Za mě skvělá kniha a podle mě se máš na co těšit! Islu jsem si také chtěla přečíst, ale musím říct, že ta původní obálka byla o mnoho hezčí než tahle barevná:( I tak se na ní ale určitě chystám! Všem klukům, které jsem milovala taky chci dát rozhodně šanci:) Ale možná spíš půjdu do angličtiny, tak ještě nevím:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za krásný komentář, poslední měsíce vážně nejsem moc aktivní, ale snažím se zase dostat do té čtecí a blogovací nálady... Jak jsem z toho během jara vypadla, tak mi to teď nějak trvá. Ale během léta se rozhodně budu snažit psát recenze na všechno, co přečtu, aby to tu zase trochu ožilo. :)) A v Itálii jsem si to vážně moc užila, jen škoda, že jsem tam nemohla být déle, domů se mi nechtělo.

      Vymazat
  2. Já se do Itálie teprve chystám, ale jsem ráda, že sis to tam užila! :)
    Na Všem klukům, které jsem milovala se moc těším a už se nemůžu dočkat, až kniha vyjde. Ostrov lhářů si také schovávám na léto a Amy a Roger: Na cestě už mám v plánu delší dobu, ale kdy jindy je na to vhodnější doba než o prázdninách? :)
    Easy? mám doma také dlouho a netuším, jestli se ke knize tohle léto dostanu, ale ráda bych.
    Také se těším na další knihu od Stephanie Perkins. Líbily se mi oba dva předchozí díly a nemůžu se dočkat třetího. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa k Easy? asi tiež tak skoro nedostanem 8D Lákala ma, keď vyšla v originále a zaregistrovala som ju, ale teraz už nejak extra nie a mám tu dosť iných zaujímavých kúskov, takže neviem či sa k nej vôbec niekedy dostanem.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný a obsáhlý seznam! Tak ať Ti čtecí plány vyjdou...a i kdyby ne, ať si užiješ léto jak se patří! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já už radši ani letní seznamy čtení nepíšu :D Beztak se řídím náhodně a knihy, které se chystám číst, skončí až někdy k prosinci, takže... :D
    Máš skvělý výběr, to se musí nechat :3

    OdpovědětVymazat
  6. Super seznam! Taky bych se letos ráda pustila do Jen jeden den a následně na pokračování, které máš rozečtené. Teď čtu Přímo do srdce, které se mi ale zatím moc nelíbí. Jinak na Easy, Všem klukům, které jsem milovala, Ostrov lhářů, malé ženy, Islu, na tyto všechny se moc těším. :-) A tu Itálii Ti závidím, chtěla bych se tam podívat za rok, na celé dva týdny a procestovat si ji :-)

    OdpovědětVymazat