čtvrtek 20. listopadu 2014

Dojmy z předpremiéry Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

http://www.brockpress.com/wp-content/uploads/2015/01/the-hunger-games-mockingjay-part-1-hd-wallpapers.jpg

   Dnes má premiéru filmová adaptace třetího dílu Hunger Games: Síla vzdoru, přesněji řečeno její 1. část, protože jak už tak bývá v posledních letech zvykem, byl závěrečný díl rozpůlen. Včera jsem díky Neoluxoru byla na předpremiéře filmu. Musím přiznat, že jsem neměla žádná velká očekávání. Těšila jsem se, to ano, ale jelikož třetí díl Hunger Games je můj nejméně oblíbený z celé knižní série a už při čtení mi na rozdíl od prvních dvou dílů přišel hodně zdlouhavý a místy i nudný, bála jsem se, že když navíc ještě bude rozdělen na dvě části, bude ta 1. část hodně natahovaná a tak trochu o ničem.

 http://www.edna.cz/runtime/userfiles/series/hunger-games/Untitled-1-4f5ea6c425bd296eb844493d82b649a8.jpg   Moje obavy se ale naštěstí vůbec nepotvrdily. Naopak. Za sebe musím říct, že mě film možná i díky tomu, že jsem od něj nečekala nic velkého, hrozně moc překvapil. Je trochu paradox, že první díl, který je dle mého názoru nejakčnější a nejnapínavější z celé knižní trilogie, se filmařům vůbec nepovedl a film působil místy dost nezáživně, a naopak třetí díl, který mě v knižní verzi bavil nejméně z celé série, mě v kině dokázal opravdu pohltit a nadchnout. I když tentokrát chybí aréna, akce je tam pořád dost. Nejsou tam snad žádná vyloženě hluchá místa, kdy by se divák kousal nudou.

   Je to už nějakou dobu, co jsem četla knižní předlohu, ale co si pamatuji, je film i dost věrný knize. Filmaři si dali vážně záležet, nechybí úžasné efekty, vydařené kostýmy, dobrá práce s kamerou, ani realistické prostředí a kulisy. Krásná hudba napínavou atmosféru filmu jen skvěle dokresluje. I všechny herecké výkony byly výborné.

   Hlavně ke konci filmu se napětí dalo krájet. Film je plný vypjatých emotivních momentů, přesto ale nechybělo ani pár drobných hlášek na odlehčení. Konec je přesně v půlce knihy, což je trochu nepříjemné, ale s tím jsem samozřejmě počítala. Až na to, že 2. část bude až za rok, filmu nemohu mnoho vytknout. Po dlouhé době jsem odcházela z kina s pocitem, že jsem viděla film, který stojí za to. Nikdy jsem nebyla skalní fanoušek Hunger Games, i když tuto sérii celkem ráda mám, ale teď po zhlédnutí filmu HG v mých očích zase trochu stouplo.

   Konečný verdikt je jasný, na film určitě zajděte! Snad žádný fanoušek knižní série by neměl být po zhlédnutí zklamaný. Film ve mně zanechal velmi silný dojem a hodně mě navnadil na pokračování. Dávám takových 98 %...

http://nd05.jxs.cz/647/223/319d0f7c3f_87574882_o2.pnghttp://nd05.jxs.cz/647/223/319d0f7c3f_87574882_o2.pnghttp://nd05.jxs.cz/647/223/319d0f7c3f_87574882_o2.pnghttp://nd05.jxs.cz/647/223/319d0f7c3f_87574882_o2.pnghttp://nd05.jxs.cz/647/223/319d0f7c3f_87574882_o2.png

11 komentářů :

  1. Tak to jsem celkem překvapená, že se film líbil a je tak dobře natočený. Stejně jako u tebe, se mi jednička nelíbila a odrazovala mě i od dvojky, kterou jsem nakonec viděla, ale stejně se mi moc nelíbila. Proto nevím, zda na třetí díl jít, ale teď už je asi rozhodnuto. Tvoje recenze se mi hodně líbí, a doufám, že mě film nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to srovnám s dost slabou jedničkou, je tohle určitě o mnoho lepší podívaná... Doufám, že se ti to bude líbit stejně jako mě a nebudeš zklamaná. :))

      Vymazat
  2. Je to zvláštní, ale třetí díl v knižní podobě mě jako jednu z mála nezklamal - naopak mě hrozně bavil, ačkoli jsem si myslela, že mi bude chybět aréna. Celkově si nedokážu vybrat svůj nejoblíbenější díl z celé série, protože každý přinesl něco dobrého a hlavně mě ta série každým dílem bavila víc a víc. Síla vzdoru ve mně zanechala hodně silný zážitek a už se nemůžu dočkat, až se dostanu do kina na film. Snad to bude co nejdříve :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý to má holt jinak, pro mě je nejlepší asi první díl, i když druhý byl také hodně dobrý, až ten třetí mě trochu zklamal... Tak ti přeju, ať se do kina na film dostaneš co nejdřív, určitě se máš na co těšit. :)

      Vymazat
  3. Zrovna uploaduju video s reakcí na film. :D máš ve všem naprostou pravdu, i když mě tam ta akce ještě místy trochu chyběla, ale jak jsi napsala. :) bála jsem se, že to bude příšerně zdlouhavé, ale nakonec to bylo svižné a dvě hoďky (Nebo jak dlouho to trvalo.) utekly jako voda. :)) :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, uteklo to rychle... :) Jsem ráda, že souhlasíš s mou recenzí. Akce tam sice možná nebylo tolik, ale zase to odpovídá i knize, on ten třetí díl je hlavně ze začátku víc takový plánovací, trochu emotivní, trochu psychologický... Ale na rozdíl od knihy jsem se rozhodně nenudila a byla stále napnutá. A když už tam nějaká ta bojová scéna byla, stála vážně za to. :))

      Vymazat
  4. Nejnovější Hunger Games jsou fakt skvělé! Film si vystavěl hodně silnou atmosféru a vyvolal ve mně tolik emocí, že se mi na konci chtělo bulet. I kkdyž se mi chtělo bulet skoro celý film :D Ale fakt, všichni kdo se na filmu podíleli odvedli perfektní práci.

    OdpovědětVymazat
  5. Těším se a doufám, že nebudu zklamaná. :)

    OdpovědětVymazat