úterý 10. června 2014

Letní soutěž o knížku Etiketa & špionáž

   Protože všichni určitě rádi dostáváte zásilky s knížkami, rozhodla jsem se jednomu z vás udělat radost a uspořádat takovou menší soutěž. Nevíte, co budete číst o prázdninách? A co třeba knihu Etiketa & špionáž? Právě o tu totiž budeme soutěžit, a to od dnešního dne až do 22.června, kdy soutěž vyhlásím a hned následující týden knihu pošlu, aby ji výherce obdržel ještě před začátkem prázdnin. A co musíte udělat, abyste měli šanci tuto skvělou knihu vyhrát?

https://d202m5krfqbpi5.cloudfront.net/books/1389103099l/17928795.jpg Úkol bude tentokrát velmi jednoduchý, stačí vyplnit do komentářů pod článkem následující dotazník:

1) Vaši přezdívku/jméno
2) E-mailovou adresu, na kterou vás mohu kontaktovat.
3) Kam se chystáte o letních prázdninách, abych mohla závidět... :P
4) Jaké knížky si šetříte na prázdniny (případně kolik jich cca plánujete přečíst).
5) A teď to nejdůležitější - řekli jste si už někdy po přečtení nějaké knihy, že se na to místo chcete rozhodně někdy podívat? Napište dané místo (reálné, prosím ne fiktivní!), název knihy, která vás k této cestě inspirovala a co byste tam chtěli třeba podniknout, co byste tam navštívili apod... ;))

   Abych šla příkladem, tak tady máte ukázku, jak bych to vyplnila já :D - pokud vynechám přezdívku a e-mail, tak v létě se chystám již popáté na Mallorcu, kam se moc těším, protože miluju Španělsko a moře, zbytek prázdnin pak strávím nejspíš částečně v Praze a částečně u nás na chalupě. Plánuju přečíst aspoň tak 15 knih, už dlouho se chystám např. na Moře klidu, Návrat z temnoty, Chvíli před koncem, Jestli zůstanu, Den co den, Pandemonium, Hostitele, Sapphique, Krásné zlo, Železného krále, BZRK... (a tak bych mohla pokračovat dál a dál). A ačkoliv jsem nikdy netoužila po cestě do Ruska, po přečtení Měděného jezdce bych se ráda jednou podívala do Petrohradu. I můj děda, který procestoval kus Ruska, vždy vypráví, že je to krásné výstavní město.

   Ještě uvidím, jestli výherce budu vybírat sama, losovat nebo třeba uspořádám nějakou anketu. Každopádně se snažte hlavně u té poslední otázky, dejte si práci s nějakou zajímavou odpovědí. Přece nebudu rozdávat své knihy úplně zadarmo... ;) Doufám, že vám tato letní soutěž o Etiketu & špionáž udělala aspoň trochu radost! :))

53 komentářů :

  1. 1) MooX
    2) lenisek01@gmail.com
    3) Letos žádnou velkou rodinnou dovolenou neplánujeme, ale s přítelem si zajedeme pod stan k Máchovu jezeru a zbytek léta strávíme u nás na zahradě v bazénu. :D
    4) Na prázdniny plánuji přečíst nespočet knih a jednou z nich je Kostičas, který dostanu hned první den prázdnin. :)
    5) Já bych se ráda chtěla podívat do Amsterdamu, konkrétně do domu Anny Frankové. Celkově mám ráda vše kolem 2. světové války a v Nizozemí jsem ještě nebyla, tak si říkám, proč se tam jednoho dne nepodívat. Na tento výlet jsem našla inspiraci v knize Hvězdy nám nepřály od Johna Greena.

    OdpovědětVymazat
  2. 1) B z letterBworld
    2) letterbworld@gmail.com
    3) S kamarádkou se chystáme na několikadenní cestu, při které bychom chtěly zvládnout Brno, Bratislavu a Vídeň. A zbytek léta se budu rozvalovat v houpací síti na zahradě a číst a číst :)
    4) Ráda bych zvládla přečíst alespoň 30 knih a tím zredukovat svou TBR poličku :)
    5) Po přečtení Pýchy a předsudku jsem měla chuť sbalit si pár věcí a vydat se do prostředí, ve kterém prožívala svůj život Elizabeth Bennetová. Podívat se do Pemberley, Hertfordshiru...Následovat její kroky a vychutnat si tamní atmosféru. Na to byl nejlepší asi podzim - barevné lesy a louky, které jsou lehce zahalené mlhou...

    OdpovědětVymazat
  3. 1) Clara Black
    2) clarushkablack@seznam.cz
    3) Ehm, abych byla upřímná, tak nikam. Jsem taková domácí puťka, co se nikam nedostane, takže budu ráda, když si občas vyrazím do města (bydlím na vesnici) a juknu do knihkupectví nebo do knihovny.
    4) Zrovna mám doma šílenou kopu knih - Nekonečnou lásku, Čarodějku stínů, Proroka, Monument 14, Nebe v plamenech, Údolí slz - a mohla bych pokračovat dál. Nejvtipnější na tom je, že se mi ty knížky jen neustále hromadí, takže mám pořád co číst. A prázdniny mám už šest měsíců, mám přerušené studium, takže ''prázdninové plány'' mám už od ledna :D Každopádně se chystám přečíst (hned jak přečtu tu hromádku knih, co doma teď mám) V šedých tónech, Dextera v temnotách a znovu si přečíst Zmizelou a Ostré předměty :)
    5) Rozhodně bych se chtěla podívat do Ruska, přesně to jsem si řekla poté, co jsem dočetla Měděného jezdce. Také bych se hrozně moc chtěla podívat do Maine, kde se odhrávají některé knihy od Stephena Kinga, které mám ráda :)
    Rusko mě táhlo vždycky, už když jsem se na základce začala učit ten jazyk - jednoduše mi to místo připadá kouzelné, hrozně by se mi líbilo se tam jít podívat po památkách a tak. To samé mám s Maine - a bylo by mi jedno v jakém městě bych byla, hlavně aby byl podzim. Podzim v Maine musí být naprosto kouzelný...

    OdpovědětVymazat
  4. 1. Nessa
    2. Sara.Kopalova97@seznam.cz
    3. My žádnou rodinnou dovču neplánujeme. Nejspíš si zalezu na balkón a budu si číst. :)
    4. Mám doma strašně moc knížek z knihovny nebo svoje. Třeba knížku Město z kostí, nebo Poslední dopis od tvé lásky už mám doma od Vánoc a ještě jsem ty knížky ani neotevřela, takže obě knížky se chystám o prázdninách přečíst. :)
    5. Do Paříže. :) Po přečtení knížku Polibek pro Annu jsem si řekla, že se tam chci podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  5. 1. Nikol
    2. NikolWal@seznam.cz
    3. Naši na dovolenou jezdí sami. Já zůstávám doma se svými zvířátky. Plánujeme ale s přítelem Prahu na pár dní. :)
    4. Ano o prázdninách bych chtěla přečíst aspoň 15 knih. :) Chtěla bych se pustit do Divergence a Vampýrské akademie. :)
    5. Paříž.Okouzlená nocí je skvělá kniha, která se odehrává v Paříži. Dokonce jsem tam byla a bylo tam nádherně. :) Jinak netuším. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky! Tohle je parádní soutěž! :) Otázky jsou perfektní!

    1) Stefanie

    2) stefaniegeryk@gmail.com

    3) Uf, no pro mě to asi moc prázdniny nebudou :) Budou spíš hodně pracovní, ale i přesto doufám, že se aspoň párkrát za hranice podívám :) Jediný naplánovaný a jistý výlet mám zatím jen do Budapešti a pak pojedu na takový akční turistický výšlap a výlet do Německa - Saské Švýcarsko - úplně mě tam uchvátil most přes Bastei, tak se moc těším (http://www.alpetour.de/typo3temp/pics/e3919d15ca.jpg - pro inspiraci). Mallorcu ti moc závidím! Hned bych taky jela k moři!

    4) Jelikož už teď čtu víc, než kdy jindy, plánuju, že o prázdninách se vrhnu na čtení převážně NErecenzních výtisků :D A že jich takových dostaných/koupených doma je! K narozeninám jsem dostala sérii Nadpozemská, tak ta padne mezi prvními, pak Svůdné zlo, Aliance, Panika, Překroč svůj stín, Potrhaná křídla, Pátá vlna, Monument 14, Pád andělů, Počkám na tebe, Krásné zlo, Zahrada nesmrtelnosti, Banka těl, Pandemoninum a Rekviem, Dokonalý sen a svět, Velikost L Znovu na scéně a tak dále a tak dále :D Navíc jsem si chtěla dát rereading Upířích deníků, ale to jsou jen takové jednohubky na jedno odpoledne :) A mimo to mám v plánu psát své vlastní rukopisy, tak jako každé léto, kdy je víc volného času :)

    5) Za mě je to USA roadtrip! Kniha Amy & Roger: Na cestě mě natolik nadchla, že bych klidně projela stejnou trasu jako Morgan! Začala bych v Yosemitském NP, abych koukla na ty medvědy (kdo by nechtěl strávit noc v chatě, kam si nesmíte vzít ani šampon a vše musí zůstat venku v uzavíratelné schránce! Ale to už moc spoileruju, koukám na tvůj seznam recenzí a nevím, jeslti jsi knihu četla nebo ne :) ) :D Klidně bych se projela po Dálnici č. 50 (The Lonliest Road in America), i kdybych měla být strachy bez sebe, Nakoukla bych do Utahu, projela se přes Kansas, abych viděla, jestli tam je tolik slunečnic, jak Morgan říká; v Kentucky bych ochutnala jejich KFC (já vím, děs! :D), ale svůj roadtrip bych zakončila asi v Delawaru na jednom specifickém místě, které jsem si vybrala pro svoji knihu, a které mi vzalo dech :) (A pak je tu New Orleans, kam bych se moc ráda podívala, ale to asi neplatí, když jsem Potrhaná křídla ještě nečetla :) ). A mimo USA je tu ještě jedno místo, kam bych se ráda podívala a tím je Istanbul - celkem mě navnadila Temná akademie :)

    Radost? Nadchla mě! Úžasná a nápaditá soutěž! Děkuji za příležitost!

    Stef

    OdpovědětVymazat
  7. 1) Foxy
    2) d.lesniakova@centrum.sk
    3) Nie je čo závidieť :((( Mama sa rozhodla prerábať byt, takže tento rok nikam nejdeme. Ale možno sa mi podarí niekam skočiť so sestrou, lenže až v septembri. Londýn alebo Praha, ešte neviem, ale snáď niekde pôjdem. Takže to zatiaľ vyzerá tak, že v júly budem sedieť doma, sem tam s rodinou na ryby či do Maďarska, druhý mesiac brigáda.
    4) Veeeeeľa veeeeeľa veeeeľa. Najprv chcem KONEČNE prečítať Závisť, čo mám už vyše rok a pol na poličke, potom Game of Thrones nech si poplačem a ponadávam, Milenium celú sériu. A ďalej série... u? Nevyznám sa v tom, proste knihy od Kristy Rirtchie - Calloway sister a Addicted. Tiež som sa už dávno chystala na Etiketu a špionáž. Takto by som tu mohla asi menovať ešte dlho. :D
    5) Ak by som mohla fiktívne miesto tak sme tu do rána, no len jediná kniha ma zatiaľ navnadila na nejaké miesto a tou knihou je Finding it od Cory Carmack, kde hlavná hrdinka cestuje po Európe a dostane sa na miesto - Cinque Terre. Okamžite som si to musela vyhľadať, keď to do diela autorka opisovala. Farebné budovy, po uliciach farebné loďky... Je to jednoducho nádherné. Och a je to v Taliansku. Už odjakživa je mojim snom precestovať celé Taliansko. Tiež tam bolo spomenuté jedno miesto, kde zamilované páriky vešajú kladky. Je to neďaleko a volá sa to Via dell´Amore. Tam určite raz pozriem. Je to jednoducho nádherné. Vezmem sestru a spoločne precestujeme celé Taliansko. Budeme jesť tie skvelé talianské jedlá a domov sa nakoniec budeme kotúľať.

    OdpovědětVymazat
  8. 1) Vlasta
    2) rencovav@seznam.cz
    3) Prvních čtrnáct dní v červenci jedu na studijní pobyt na Maltu. Vlastně letím. :D
    4) Určitě ty, které jsem si koupila na Světě knihy - Dějiny světla, Rudá jako rubín, ...
    5) Hmmm, tak to je těžká otázka. Láká mě prozkoumávat tatranskou přírodu popsanou ve skvělé knížce Péra a perutě. :-) Stejně jako hlavní hrdinka bych si tam lehla do trávy, hledala přírodní anomálie a užívala si krásy přírodního života. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. 1) Danah
    2) dindinh.dh@gmail.com
    3) hm, do Liberce (což je mimochodem strašně daleko-celých 50km od našeho bysliště! -.-:D)
    4) plánovala jsem si nechat na prázdiny knížku Hon od Andewa Fukudy...dopadlo to tak, že ji mám téměř dočtenou:D Jinak mám slíbenou na prázdiny knížku Padlí andělé :33
    5) Londýn, kvůli knížní sérii od Cassandry Clare Nástroje smrti :')
    (ne, že bych do Londýna nechtěla už dřív, ale to jak to tam popisovala mě dostalo :))

    OdpovědětVymazat
  10. 1) Baja
    2) baajushkaa@gmail.com
    3) To sa ešte uvidí.. ale ak by som niekam išla tak by som sa rozhodla deň pred tým :-D nejaká ultra last minute dovolenka :-D ale ešte si nato musím našetriť peniaze :-D
    4) Ešte nemám žiadnu knižku na prázdniny ale chcela by som ich stihnúť veľa... využiť čas pri vode alebo len tak keď už konečne nebude tá škola :-D
    5) Napadli ma hneď dve knihy. Prvá Stalo sa to v Paríži - Molly Hopkinsová... v Paríži som ešte nebola, ale určite by som si chcela pozrieť Eiffelovku na vlastné oči.. a druhá je Na vine sú hviezdy - John Green... lebo Amsterdam :-D už som sa tam chcela ísť pozrieť aj pred tou knihou, ale po prečítaní tam chcem ísť ešte viac :-)

    OdpovědětVymazat
  11. 1) Veronica Orphan
    2) manson-ka@centrum.cz
    3) Teď já závidím tebe:D. Nejedu nikam, s přítelem jsem se rozhodli, že se dáme do stavby pergoly, ať máme, kde na zahradě relaxovat.
    4) Hlavně ty, které mi pořád leží v knihovně a nějak se nemám k jejich přečtení. Zakázala jsem si kupovat nové knihy, dokud nepřečtu ty, co mám doma. A asi to bude celá série nádherných bytostí a inkoustová série.
    5) Tak o tomdle jsem u knih ještě nepřemýšlela. Nebo jsem nečetla žádnou, která by mě natolik okouzlila svou atmosférou, že bych tam chtěla jet. Ale možná kdyby k tomu bylo připojeno i to dobrodružství a hlavní postavy, tak bych cestovala ráda s Percym Jacksonem, všude tam, kde se hrdinové knihy dostali.

    OdpovědětVymazat
  12. 1) Tiwala
    2) svoboda.sarka@gmail.com
    3) Prarodiče mi slíbili výlet do Londýna. Snad to dopadne. :)
    4) Na prázdniny se šetřím hlavně tlusté fantasy knihy, jako je například série Malazská kniha padlých nebo Mistborn.
    5) Od té doby, co jsem přečetla poprvé trilogii Milénium od S. Larssona, se chci podívat do Švédska.

    OdpovědětVymazat
  13. 1) Jackelin Mandragor
    2) j.mandragor@gmail.com
    3) Jen první tři týdny tábor s dětma. Pak budu asi doma, chodit na výlety a na kešky. A ochočovat si potkana, který v létě přibude do rodiny.
    4) Vzhledem k tomu, že si knihy vždy losuji, tak si žádné nešetřím. Určitě ale budu chtít dočíst druhý díl hry o trůny.
    5) Upřímně o ničem nevím. Spíše to bylo tak, že po návštěvě Norska jsem si například chtěla přečíst knihu odehrávající se v Norsku, po návštěvě Novohradkých hor jsem se zase pustila do čtení povídek z onoho místa a tak podobně. :)

    Jinak děkuji za soutěž :) U mě si můžeš také zasoutěžit o knihu: http://jsem-letadylko.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  14. 1) Adelle R.
    2) aderos1@atlas.cz
    3) Taky jsem byla na Mallorce, bohužel mi bylo devět, takže si prd pamatuju :D Letos jsem navrhla severní Čechy, tak uvidíme, co se tam dá :) No a samozřejmě, jako každým rokem, pojedeme do Rakouska do termálů Laa.
    4) Ohó, tak to fakt nevím. Záleží, kolik bude času :D
    5) Určitě Paříž, ale ta byla ještě před Polibkem pro Annu :)) Po Amy a Rogerovi jsem snila o USA.

    OdpovědětVymazat
  15. 1, Ilon-Ká**
    2, ilonkha@seznam.cz
    3, U mě není co závidět, protože se nejspíš budu celý prázdniny válet doma. Možná pojdeme na týden s rodiči na dovolenou někam do čech, ale vidím to tak, že se tam stejně budu jen opalovat a číst si.
    4, Naplánovaných knih mám docela dost, přes ty dva měsíce bych chtěla přečíst zhruba kolem 20 knih. Ale jak se znám, tolik toho nestihnu, protože budu celý den venku.
    5, Je spoustu míst, kam bych se chtěla podívat. V první řadě bych taky chtěla navštívit Rusko a okolní země. Díky V šedých tónech jsem poznala, že i v takových místech může být krása.
    Další místo, kam bych se chtěla hrozně ráda podívat je Francie. To město je famózní, je námětem spoustu knih a to prostředí je úžasné. Romantické, dokonalé... :)

    OdpovědětVymazat
  16. 1) NikaRoovy
    2) burgerova-veronika@email.cz
    3) Upřímně - asi nikam plánovaně. :D Možná na nějaké výlety, každopádně se moc těším, být s kamarády, s Ním, a tak různě. :) Ehm, jo,a na adapťák. :D
    4) Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky, Dvojčata - ty mi leží v knihovničce nějakou dobu a už se na ně chci vrhnout! :), PS: Miluju tě, Díky za vzpomínky, Vzpomínáš si? - takové rozkošné paperbacky co se hodí k vodě. :3 :)
    5) Amsterdam - kniha je snad jasná, Hvězdy nám nepřály. :)
    Orkneje - díky Rozletu Gemmy Hardyové.

    OdpovědětVymazat
  17. 1) Berenice
    2) lama.guanako@gmail.com
    3) do Rakúska a Nemecka (Neuschwanstein, Salzburg, Innsbruck a Mníchov), na koncert do Prahy, možno na dovolenku k moru a na road trip na juh Francúzska
    4) v pláne mám jedine si znovu prečítať Harryho Pottera
    5) určite Petrohrad, vďaka knihám od Paulliny Simmons, určite by som tam chcela navštíviť hlavne pamiatky a poprechádzať sa krásnymi uličkami.

    OdpovědětVymazat
  18. 1) Arvari
    2) missarvari@gmail.com
    3) Nechystám se nikam do zahraničí, jen po Česku, ale nijak mi to nevadí. Jako každoročně jedu v červenci na fesťák Masters of Rock (a letos to bude vážně nářez), někdy v srpnu snad (ještě to nevíme jistě) pojedu, taky jako každoročně, s kamarádkou a jejím tátou do Krkonoš, konkrétně do Rokytnice nad Jizerou, a strávím pár dní procházením se po horách (a pojídáním skvělýho dortu, co tam mají v cukrárně)... =D
    4) Přes prázdniny toho plánuju přelouskat, co možná nejvíc. Vlastně všechno, co mi přijde pod ruku. Už víc jak měsíc se vážně neskutečně těším na moment, kdy budu mít po poslední zkoušce a budu se moct rozvalit s knížkou a prostě si jen číst a nemuset se na nic soustředit. Na Masters si hodlám s sebou (na čtení ve stanu, když bude náhodou nuda) vzít minimálně Carpe Jugulum od Terryho Pratchetta, na hory si plánuju re-reading Společenstva Prstenu (mám velkou bichli, takže ideální na odvoz autem). Dost patrně to nebudou jediný knížky, co potáhnu, ale o těchhle mám zatím jasno. Jinak si v létě plánuju třeba Christopher And His Kind, A Study In Scarlet nebo Only Human (to jsou knížky, co jsem si v nedávný době koupila), a samozřejmě chci taky probrat ty, co mi dlouho leží na poličce, případně ve čtečce... =)
    5) No, vzhledem k tomu, že čtu především fantasy (a sice bych chtěla většinu z těch míst navštívit, ale bohužel nesplňují podmínky), je tohle trochu komplikovaná otázka. Musím říct, že s beletrií se mi tohle ještě nestalo. Nejblíž jsem byla asi s knížkama Arto Paasilinny (neuvedu konkrétní název, protože to platí pro většinu jeho děl), kdy jsem vždycky chtěla do tý finský přírody, po který se potulovaly jeho postavy, koupat se v těch jezerech... Ale zase se nedá říct, že by mě na to nalákala jen knížka, protože Finsko jsem měla ráda a chtěla navštívit dávno předtím, než jsem od něj četla první knížku. Takže jeho dílo to prostě vždycky spíš jen... tak nějak posílí. =D

    OdpovědětVymazat
  19. 1. Charmedka
    2. charmedka92@gmail.com
    3. Netušim netuším, nemám vybranou dovču, nejspíš Španělsko nebo Turecko. Rozhodně k moři :)
    4. No asi toho moc nepřečtu, když mám dovču, tak moc nečtu. Přitom člověk by řekl, že když mám volno, tak mám více času na knihy, ale mám to naopak. Více přečtu v práci. :D
    5. Rozhodně Francie :)

    OdpovědětVymazat
  20. 1).Putta
    2) jitisek.D@seznam.cz
    3) Nehorázně se těším, až k nám do města přijedou po roce lidi ze Skotska a budeme se bavit anglicky a sportovat. Minulý rok to bylo super.
    4) Na prázdniny plánuji číst především knihy z mé knihovny, takže si nebudu objednávat žádné nové. Ale v knihovničce mám tak kolem 20 kousků, které jsem nečetla. :D
    5) Zatím mě žádné reálné místo natolik nezaujalo. Ale z fantasy světů by to bylo něco jiného... :)

    OdpovědětVymazat
  21. moncik.11@seznam.cz
    3. U mě asi vůbec závidět nebudeš :D Já tedy prázdniny už máš, mám po zkouškách, takže už jen dofrkávám brigády. Plány na cestování zrovna nejsou, v nejbližší době je to svatba (ne moje, probůh!:D), minigolf a srazy s kámoškama, pak jedeme k babičce (alespoň ten týden, že jo :D) a pak je to ve hvězdách :D A spíš to budou takové jednodenní výlety a srázky tak možně :) Třeba i nějaké stanování, to fakt jeden neví :D Omlouvám se, ale v tomhle fakt nejsem produktivní :D A z toho důvodu se bojím, že tě ani moje odpovědi nenadchnou :D A mám ten dojem, že ani v tomhle nemůžu uplatnit svůj ojedinělý šarm a kouzlo :DD Safraporte, zase žádná kniha nebude!:D
    4. Teď se mi jich za 2 týdny navršilo 8 (ale první díl The Mortal Instruments jsem si jen pořídila, ten už jsem četla :D), pak tu mám z knihovny Skeleton Crew a The Host, na které se musím přes prázky pustit, abych jim to fakt vrátila pak do školy :D To tu mám ještě ale z dřívějška víc knih, jako e-knihy jich mám taky hrozně :D Vůbec mě neděs a neptej se mě na tuhle otázku!:D Už tak se divím, že jsem se nějak vyhecovala s počtem knih, které mám za tenhle rok přečíst :D Asi to fakt byla správná challenge :D
    5. No a to je teď právě ten kámen úrazu! :D Protože vůbec, ale naprosto VŮBEC nevím, co ti napsat :D Možná taková hrozná tužba z reálného světa (ehm, reálného, *cough*) je Podlondýn (PodLondýn?:D) z Neverwhere. Najednou vypadá britský Tube tak naprosto lákavě, Londýn není nudný ani když bys byla otrávená, pršelo ti na hlavu, bolely tě nohy, všude se plnily nohy, hlavy, krky a ty hledala jen místečko kam si sednout (vypadá to věrohodně?:D stalo se mi!:D), NE! Je to místo, kde můžeš natrefit do úlisného markéze de Carabasy, kterého nelze nemilovat, i když je tak úlisnej a mazanej! :D Britské metro se pro tebe najednou z nepochopitelného důvodu stává místo, kde bys snad chtěla bydlet a strávit zde zbytek života doufajíc, že natrefíš na trochu té jedinečné atmosféry plný bestií. Kouzelné!:D Moje odpověď je pochopitelně zase naprosto na prd, ale snad jsem tě trochu potěšila :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (ano, Skeleton Crew a The Host mám v angličtině :P:D)

      Vymazat
  22. 1) Eliška Elise Jey
    2) elise.jey@gmail.com
    3) Já tentokrát nepojedu nikam do zahraničí, "pouze" na francouzský tábor do jižních Čech a potom do oblasti jižní Moravy, kolem Lednice a Valtic.
    4) Přes prázdniny chci přečíst všechny své nepřečtené knihy a znovu si přečíst některé, které jsem již četla. Ale stejně to dopadne tak, že budu číst, na co budu mít zrovna chuť :D. Ráda bych zvládla těch dvacet knih :).
    5) Já mám tyto chutě okamžitě odcestovat po přečtení kterékoli knihy, co se mi líbila. Po Polibku pro Annu jsem chtěla do Paříže, po Lola kluk od vedle jsem chtěla do San Francisca, teď čtu Amy & Roger: Na cestě a hned mám chuť na roadtrip napříč Státy :D. A to teprve nemluvíme o fantasy světech...

    OdpovědětVymazat
  23. 1. MiMi
    2. miriam.ondrusekova@gmail.com
    3. u mňa nič závidiet nemusíš :D tentokrát sa nechystáme nikam , ja akurát len na brigádu ;)
    4. peknú kopu by som chcela zvládnuť či už e-knihy aj normálne asi tak nad 20 ich bude určite aj ked ešte neviem presne aké, ale jedna z nich bude určite aj half bad :D
    5. no pri mne je to veľa miest kde by som určite chcela ísť, ale ked už si mám vybrať tak určite do Forks, WA aj ked nemám až tak moc rada twillight Forks je fakt krásne miesto ktoré stojí za to isť navštíviť

    OdpovědětVymazat
  24. 1.Andy
    2. andrea.miskocowa44@gmail.com
    3. Tak ja k rodine na Oravu, na chatu so spolužiakmi, a inak pochodiť čo sa dá tu v okolí :)
    4. No tak začala by som určite Analfabetkou, ktorá vedela počítať a dnes som si v kníhkupectve vyhliadla knihu "A hory odpovedali ozvenou" :) A inak asi všetko, čo príde pod ruku :)
    5. Tak mňa fascinuje India, už asi odkedy som si prečítala knižku "Červené sárí" a "Rez do živého" . Inak ešte aj Amsterdam ( "Na vine sú hviezdy") :)

    OdpovědětVymazat
  25. 1. Prezývka: Mariam
    2. Email: 19mariam97@gmail.com
    3. Nikam sa tak nechystám, my veľmi nechodíme na dovolenky. Ale s kamarátkou by sme mali ísť na túru na Vihorlat - vyhasnutá sopka na východnom Slovensku (už vidím, ako to budem ľutovať, nie som práve typ na dlhú chôdzu, ale bude sranda :D).
    4. Nemám šajnu, koľko ich prečítam, ale keď bude tak horúco ako posledné dni, tak zrejme vcelku dosť, pekne v tieni mojej izby :D Od začiatku roka som prečítala 30 kníh, dúfam, že cez prázdniny stihnem aj nejakých 15-20, ale v odhadoch som fakt zlá :D Knihy na prázdniny si nejak nešetrím, práveže mám už skoro všetko prečítané, takže budem asi čítať overené špionážne trillery od Daniela Silvu, či knihy od Jo Nesba :) A keď mi kamarátka požičia Divergenciu, tak aj tú :D
    5. Ej, tak to sa musím pozrieť do knihovníčky :D Tákže, knihy od Daniela Silvu (ale aj čisto to, že to mesto je super, hovorí sa tam anglicky a točia tam Sherlocka - ako vidím aj v záhlaví :)) ma inšpirovali ísť do Londýna a určite tam navštíviť nejakú umeleckú galériu :) Londýn je takmer vo všetkých jeho knihách, ak nie v úplne všetkých :) Takisto by som kvôli jeho knihám navštívila Korziku (tá sa spomína v knihách Anglický zabijak a Angličanka) a určite nikdy nechcem ísť do Dubaja (dôvod sa nájde v knihe Špiónka) alebo Ruska (V tieni Moskvy). Á, ešte Amsterdam, zo Znamenia zabijaka - zase od Silvu :D Všade by som išla len kvôli jeho knihám :D Uhm, teraz mám pocit, že som prečítala strašne málo kníh, alebo v tých knihách len boli nezaujímavé miesta/neboli tak vykreslené, aby ma zaujali :D Ale mojím číslom jedna je neexistujúce miesto, a to Stredozem z Hobita a Pána prsteňov :) Tam mám celý zoznam miest, ktoré by som chcela navštíviť :D Ale ani Hobbiton na Novom Zélande by nebol zlý :)

    OdpovědětVymazat
  26. 1) Blančitos
    2) blancitos91@gmail.com
    3) Snad někam na brigádu a max. za bábi a dědou na Moravu. ;-)
    4) No plánuji jich přečíst opravdu hodně, k tomu nějaké články k bakalářské práci. :) Určitě si chci přečíst x knih od Nicholase Sparkse, druhý díl Času čarodějnic, Letopisy Narnie a další. :)
    5) Rozhodně bych chtěla podniknou toulky skotskou vysočinou (např. známé jezero Loch Ness :D ), dále bych chtěla znovu navštívit Londýn (se školou jsme tam strávili pouze 1 den), Paříž, Austrálii, Nový Zéland a hromadu dalších míst. :) Inspirující knihy byly Harry Potter, Sherlock Holmes, Hobit a další. :)

    OdpovědětVymazat
  27. 1. Anette
    2. anet.hol@seznam.cu
    3. Tento rok bohužel nikam nejedu. Jediné co budu dělat je pravděpodobně chození po brigádách, abych mohla šetřit na příští rok.
    4. Plánuji si přečíst pár knížek v angličtině - Fangirl (na kterou se mimochodem neskutečně těším), Irisis a u těch dalších ještě uvidíme. Také pořádám re-reading Anity Blake, takže tu 100% plánuji číst také. Pak tu mám nějaké detektivky i to lehčí čtení n a léto :)
    5. U pár knížek jsem si řekla, že bych to tam chtěla navštívit (samozřejmě valná většina těch míst je fiktivní, ale snít můžu dál). Třeba Řím a Vatikán z pohledu Andělů a démonů od Dana Browna vypadal úžasně! Ty katedrály, fontány i další památky zmíněné v této knize bych určitě někdy navštivit chtěla. Vydat se po stopách Roberta Langdona by vůbec nebylo špatné. Ostatní knížky ze série jsem sice ještě nečetla, ale myslím, že se mi na seznam budou přidávat další a další místa, která bych chtěla navštívit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anet.hol@seznam.cz - omlouvám se, přepsala jsem se

      Vymazat
  28. 1) Lenka Ď.

    2) lenka.durcekova@gmail.com

    3) Tak ja som si dala začiatkom minulého leta taký záväzok, že sa budem snažiť veľa cestovať a chodiť na turistiku, poznávať nové miesta a tak, ale cez školský rok sa to veľmi nedá. Preto chodím najčastejšie na výlety práve v lete. Toto leto sa chystám do Múzea Andyho Warhola v Medzilaborciach, keďže nebývam od neho veľmi ďaleko a žijem tu už dosť dlho a ešte stále som sa tam nebola pozrieť. Potom sa chystám na túru na Vihorlat, ktorú organizuje ŽSR - teda aj môj ocko. Minulé leto sme boli na Kremenci a pretým rok na Sninskom Kameni. Je to taký super pocit ísť do prírody a s toľkými ľudmi, aj keď väčšinu nepoznáte. :D No a potom sa chystám k starým rodičom do Topoľčian a rovno aj do Bojníc, v ktorých som bola naposledy, keď som mala 4 roky. Alebo 5? :D No proste som bola veľmi malá. :D A do zahraničia sa chystám iba s ockom, a to do Viedne a do Prahy. Snáď sa mi to všetko podarí stihnúť v lete a ešte aj niečo viac. :) Chystám sa aj do Paríža, ale nie cez leto, pretože cenovo by ma to vyšlo draho, tak radšej pôjdem zo školy. :)

    4) Síce mám urobený zoznam kníh na tento rok, ale nemám ich napísané v takom poradí, v akom ich budem čítať. :D Takže neviem, ktoré knihy budem čítať práve v lete a tiež neviem, koľko ich ešte stihnem prečítať do konca roka, z tých, čo už tu na mňa čakajú. Ale ak by som to nestihla, tak spoločnosť mi v lete budú robiť knihy Bedári, Percy Jackson a ešte si cez letné prázdniny plánujem prečítať Hobita a Pána Prsteňov. Tiež by som si dala re-reading kníh od Nicholasa Sparksa. :) A koľko kníh asi stihnem prečítať? No tak minulé leto sa mi podarilo prečítať 11 kníh, a to som si nedávala žiadne záväzky ako tento rok, že budem čítať viac kníh, pretože pri škole som veľa času na knihy nikdy nemala. Ale tento rok sa mi už podarilo prečítať 25 kníh, tak dúfam, že cez toto leto ich už bude na mojom zozname 50. :)

    5) Tak ja v poslednej dobe túžim ísť do Anglicka a Francúzska, ale po dlhom rozmýšľaní som neprišla na žiadnu knihu, v ktorej dej by sa odohrával práve v týchto dvoch krajinách. No tak nič, no. :D Ale rada by som navštívila Taliansko, konkrétne aj Florenciu. O Florencii sa hovorilo v knihe Moje sladké šestnáste storočie od Rachel Harrisovej. A áno, rada by som išla aj do Paríža, teda do Francúzska! Konečne som si spomenula, v ktorej knihe bola spomínaná táto krajina! Veď predsa v knihách od Victora Hugo - Bedári. :) Veľmi rada by som navštívila Paríž. Snáď sa mi to budúci školský rok podarí. :) No a včera som dočítala knihu Na vine sú hviezdy a rada by som sa pozrela aj do Amsterdamu. Síce neláka ma to až tak ako Francúzsko a Anglicko, ale ja milujem cestovať a poznávať nové miesta, čiže... yay. :3 :) A čo by som robila v týchto krajinách? Obdivovala by som ich prírodné bohatsvo a slávne historické pamiatky, a určite by som si zašla aj do nejakého kníhkupectva! :3 No a samozrejme, všetko by som si dokumentovala som svojou Canonkou. :3 :)

    OdpovědětVymazat
  29. 1. Terisekk
    2. Terisekk.07@seznam.cz
    3. Hned první den prázdnin odlétám na Maltu, kde budu chodit do jazykovky, abych si zlepšila svou angličtinu, tak snad to k něčemu bude. :D
    4. Chtěla bych přečíst aspoň deset knih. Hlavně bych chtěla dočíst sérii Percy Jackson, Zapomenutou, Past, Krásnou katastrofu, poslední díl Pravé krve... no v knihovničce toho mám požehnaně a taky bych měla začíst číst něco z povinné četby, i když se mi do toho moc nechce, protože mě děsí slovo povinné :D
    5. Chtěla bych se podívat do Atlanty, která se objevuje v sérii v Kate Daniels (která je mimochodem úžasná a zrovna včera jsem dočetla třetí díl v rámci re-readingu). V Atlantě bych se chtěla podívat hlavně do sídla Coca coly a mělo by tam být nádherné akvárium, tak asi tam. Dalším místem je Rusko, vždycky jsem se tam chtěla podívat hlavně tedy do Petrohradu stejně jako ty, ale po přečtení čtvrtého dílu VA bych se chtěla svést magistrálou přes Sibiř, to musí být krásný. :)
    6. Děkuji za soutěž, měj se krásně a užij si prázdniny a moře!! :))

    OdpovědětVymazat
  30. 1) Lenka
    2) lenka2688@azet.sk
    3) Zatiaľ nemám naplánovanú žiadnu dovolenku, chystám sa len na také jednodňové výlety s priateľmi po okolí – som si totiž uvedomila, že cestujeme kde tade, tisícky kilometrov od domova a často nevieme čo máme za rohom. Teda my tu máme množstvo zámkov, kaštieľov, zrúcanín a pod. a rada by som spoznala zas niečo nové zo Slovenska.
    4) Nemám konkrétne naplánované, čo si prečítam – vždy vyberám podľa momentálnej nálady, ale zasa „to-read list“ mám plný a doma kopec vlastných i požičaných kníh, ktoré treba prečítať, takže určite plánujem prečítať čo najviac :D
    5) Tak táto otázka mi dala riadne zabrať práve kvôli podmienke, že to miesto musí byť reálne. Nakoniec som si však vybrala Londýn – príbehov, ktoré sa v tomto meste odohrávajú, je veľa a mňa zaujali najme Harry Potter (dobre neodohráva sa tam celý dej, ale chcela by som navštíviť napr. stanicu Kings Cross), Rudá jako rubín a Mechanický anjel a ich pokračovania (hlavní hrdinovia sa tu stále naháňajú a pri čítaní tak nejako zatúžite tiež spoznať ulice tohto mesta), You Don't Have to Say You Love Me (zašla by som aj na nejaké tie party a večierky), The Statistical Probability of Love at First Sight (možno ma postihne rovnaký osud a cestou lietadlom spoznám nejakého sympaťáka) a netreba zabudnúť, že všetky hlavné hrdinky historických románov strávili minimálne jednu sezónu v Londýne ;)

    OdpovědětVymazat
  31. 1) Máci
    2) verca.macova@gmail.com
    3)Moje prázdniny budou celkem nabitý.Pojedu s našima do Chorvatska,navštívíme Dubrovník.Dubrovník slouží filmařům Game of Thrones jako kulisa Králova přístaviště.Tak se těším až se budu procházet stejnými místy jako Tyrion a Sansa :D.Pojedu ještě na sportovní soustředění a zbytek prázdnin strávím na brigádě a čtením.

    4) Doufám,že si na na čtení najdu více času než ve školním roce.Můj seznam knih je celkem dlouhý.Chystám se na Moře klidu,Potrhaná křídla,Hrej tajně,První stříbrná kniha snů,všchny knihy Píseň
    ledu a ohně,Překroč svůj stín,Bez naděje, Easy,Archiv,Kostičas.Máme doma několik detektivek od Agathy Christie.tak doufám,že se k nim dostanu.

    5) Přijde mi,že s každou přečtenou knížkou si připisuji další místo na seznam,kam se chci podívat. Samozřejmě se chci podívat do Paříže,která mě okouzlila v Polibku pro Annu.Kromě památek bych navštívila některé z kin,které Anna ráda navštěvovala.Pak bych ráda podnikla roadtrip po USA jako Amy a Roger. Projela bych všemi státy a ochutnala všechny "dobroty",jen nevím,kdo by se mnou takový výlet absolvoval. A po dočtení Browna Inferna mě láká Florencie.

    OdpovědětVymazat
  32. 1) DominikaCouf
    2) xo-domissek-xo@seznam.cz
    3) no, původně jsem chtěla napsat nikam, ale vzpomněla jsem si (jak jsem to mohla zazdít?!!) na Lingua Camp v Náměšti, tam se těším moc ;) jinak strávím léto nejspíš v rodinném stylu - tedy výlety kulturní i sportovní, lehárko,.. navštívím kamarádku v Prostějově, sestru v Brně, tak snad nuda nebude :)
    4) :DDD aha :D no, tak letošní školní rok jsem se dost proučila, takže budu muset alespoň částečně dohnat, co jsem si za tu dobu pořídila nebo dokonce vyhrála. např. Dědička, série Hunger Games a Divergence, Drahokamy, nějaká další filmová zpracování, něco k k maturitě, něco k stravování/životnímu stylu,.. a snad i něco z cizojazyčné literatury ;)
    5) nevím, jak jsem na to přišla, ale už delší dobu toužím po dovolené v Maroku, s knihami to bohužel ale nesouvisí. když si budu tak zpětně vybavovat nějaká lákavá místa, napadá mě asi spíše jen malebné vesničky odvozené od knížky Tajemství proutěného košíku - moc se mi líbilo, jaký děti měly mezi sebou vztah, spousta věcí fungovala jinak/automaticky, čistota přírody,.. :)))

    jinak děkuji za zajímavou soutěž a přeji pěknou dovolenou! ;)

    OdpovědětVymazat
  33. 1. Myska98
    2. mykanka@seznam.cz
    3. Poprvé s rodiči do Polska.
    4. Schovávám si na léto Shadowhunter's codex. Jinak budu číst, co mi příde pod ruku. A upřímně netuším, kolik knih přečtu. ;-)
    5. Kupodivu do Miami, k čemuž mě inspiroval Dexter. :O

    OdpovědětVymazat
  34. 1) Erný
    2) andy.pavlicek@seznam.cz
    3) U mě asi není co závidět, protože budu převážně u jedné a druhé babičky. U té blíž je ovšem i bazén, takže se v tom vedru aspoň hezky zchladím. A ta druhá bydlí na vesnici, takže tam bude zase klid. :)
    4) Plánuji toho přečíst co nejvíc, protože vím, že během školy toho moc nestíhám. Určitě si syslím svojí oblíbenou autorku Richelle Mead - je fakt nejlepší! ^^
    5) Teď (skoro) čerstvě po dočtení pátého dílu Nástrojů smrti - Města ztracených duší - bych se ráda podívala do Benátek. I když jsem viděla fotky, tak si neumím představit, jaké to tam naživo musí být. Skvělé je to, že s tátou možná v září pojedu do Itálie, a jeden den je právě vymezen Benátkám. Juhůů!

    OdpovědětVymazat
  35. 1) Leňa
    2) kon.lenula@seznam.cz
    3) V červenci jedu na vodák a v srpnu pojedu po deváté do Polska k jezeru na tábor s kamarády, kam už se stráášně těším :) Jinak prázdniny budu taky trávit tím, že budu u babičky a dělat si řidičák, kreslit a vyrábět z fima :)
    4) Už dlouho si plánuji přečíst Pýcha a předsudek. Myslím, že na léto je to ideální volba :) Chtěla bych také stihnout přečíst Amy a Roger, Talisman, Archiv, Poslední dopis od tvé lásky...no je jich víc, které mám na seznamu. :D Stejně mi na léto příjdou nejlepší knížky od Nicholase Sparkse. Minulé léto jsem četla Bezpečný přístav a tak jsem se do toho dostala, že jsem to měla za dva dny přečtené :) :)
    5) Asi mě nejvíce láká Verona v Itálii díky Romeovi a Julii :)

    OdpovědětVymazat
  36. 1) Selfinka
    2) selfinka@gmail.com
    3) O prázdninách se chystám s kamarády na pár dní do Belgie, moc se těším, hlavně až ochutnám pravou belgickou čokoládu. A možná, že se s přítelem vydáme někam k moři, ještě nemáme přesný plán, možná Itálie nebo Chorvatsko. :)
    4) Já doufám, že jich přečtu co nejvíc. V plánu mám Stoletého staříka, Serafínu, Než jsem tě poznala (na ty čekám, až budou v knihovně k mání) a doma mi leží Město Ember, Vesnice Sparks a Dědička. Tak snad to stihnu a popřípadě narazím ještě na něco dalšího.
    5) Z reálných míst mě asi nejvíce láká Nový Zéland, ale tam jsem se chtěla podívat už i předtím, než jsem četla Hobita a Pána prstenů. Tyhle knížky mne v tom jen utvrdily, že je to báječné místo. Chtěla bych se nechat unášet krásou té přírody a užívat si to, podívat se do hobitích domků a tak. Navštívit tohle místo je můj sen už hrozně dlouho, tak doufám, že se mi jednou vyplní.
    Jinak mne nic až tak neláká, raději bych navštěvovala fiktivní místa a že bych jich bylo :)

    OdpovědětVymazat
  37. 1) Suzanne
    2) suzannee@centrum.cz
    3) Protože jsem povinná prací a nemám prázdniny, tak většinu léta strávím v Praze. Nerada cestuji v sezóně, protože nesnáším horko, všechno je zbytečně předražené a všude jsou davy lidí. Letos ale asi udělám výjimku a se sestrou na přelomu července a srpna vyrazím na pár dní do zahraničí. Přesný cíl zatím nemáme, ale vypadá to buď na Paříž, nebo na Dánsko.
    4) Ráda bych jich přečetla minimálně 15. Víc by bylo samozřejmě lepší, ale s prací mi to moc nevychází. Mám tu hromadu knížek z knihovny, hromádku na recenzi a nějaké vlastní knihy. Určitě si chci přečíst Cinder, Scarlet a Cress od Marissy Meyer, Ohnivé srdce od Richelle Mead, Bez naděje od Colleen Hoover, Proroka od A. Stevens a Ready Player One od E. Cinea. Pak tu mám taky Pentagram od Joa Nesboa, Pád andělů od Susan Ee, Krásnou katastrofu od Jamie McGuire a další spoustu knih:)
    5) Někdy v pubertě jsem byla posedlá knihami ze starého Egypta (a líbí se mi pořád) a rozhodla jsem, že musím vidět Údolí králů, pyramidy, sfingu a Nil. Inspirovaly mě k tomu knihy jako Řeka bohů od W. Smitha, knihy od Judith Tarr nebo série historických detektivek od Lyndy S. Robinson. Zatím se mi to ještě nepodařilo, protože poznávací zájezd v Egyptě je finančně vcelku náročná záležitost – a když už jsem měla peníze, tak zase v Egyptě vypukly nepokoje. Jednou to ale určitě udělám, i když mám dojem, že bych mohla být zklamaná. Ideální by bylo mít stroj času a rovnou se podívat do starověkého Egypta:)

    OdpovědětVymazat
  38. 1) laurdes

    2) katerina.kilianova@gmail.com

    3) Na prázdniny se hrozně těším, už jenom kvůli tomu, že si konečně odpočinu a budu mít čas na věci, na které jsem teď kvůli učení čas neměla. Většinu volna sice strávím doma, ale to vůbec nevadí, protože máme velkou zahradu s bazénem, takže si budu užívat sluníčka a knížek. Samozřejmě nesmím zapomenout na tréninky a turnaje, na které se moc těším :) .. no a sem tam nějaká přespávačka, grilovačka, pojedu za babičkou, jednou za čas půjdu do práce, abych si něco málo vydělala. V září dovolenkuju s našima na u moře a moc rády bychom se s holkama podívaly někam do zahraničí, ale ještě jsme nic nevymyslely.

    4) Mám doma 42 nepřečtených knížek a ráda bych alespoň tak dvě třetiny z toho zdolala. Nejvíc se těším na Válku za bílého dne a na dočtení Tance s draky :)

    5) Škoda, že jsi zakázala ty fiktivní světy, tam bych mnohem radši. Je jedno, jeslti do Bradavic, Narnie nebo Středozemě. A také bych hrozně ráda cestovala do minulosti. Jsem tak trošku fascinována mocenskými spory 13.-18. století. Ale přiznávám, že žít v té době bych nechtěla, spíš jenom nakouknout.

    Ale abych konečně odpověděla na tvoji otázku.. ráda bych se podívala do Dublinu. Tajemná atmosféra, leprikóni, zelená.. musí to být krásná země. Tak trochu mě k tomu inspirovala série Horečka, přestože se mi knížky moc nelíbily, popis prostředí je moc pěkný. Tak třeba se mi to někdy splní.

    OdpovědětVymazat
  39. 1.)Barča
    2.)barborita20@gmail.com
    3.)Zase nikde :/ .Ale pôjdem do babky (kde je vážne super každý rok),možno keď sa púodarí nejaký menši výlet po Slovensku/Poľsku..Alebo čovieš.:D Možno nejaký zájazd vyhrám.Každopádne sa veľmi teším na 28.6 pretože idem do Harichoviec na zápas hviezd,kde budú skoro všetci naši krásny hokejisti :)
    4.).Chystám sa ich prečítať čo najviac,kedže cez školský rok budem mať teraz určite menej času než tento rok.Séria Odkaz dračích jazdcov,Pandenomium,Horúčka,Kam zmizla Alijaška a poslednú časť Mesta kostí!!!+ určite príde niečo nové.Ďalej sa chystám ne re-readingi Percyho Jacksona,BOHOV OLYYMPU,PEKELNÝCH STROJOV atď.
    5.)Od mala som milovala grécke báje.Netypické ale stalo sa :).Takže to od mala vo mne vyvolávalo veľkú túžbu navštíviť Gréckoaj keď najradšej staroveké.Keď som objavila sériu Percy Jackson,všetko sa zdvojnásobilo,aj keď dej sa odohráva v New Yorku.Takže tam sa určite chcem ísť pozrieť.Poznáš Dana Browna?Keď áno tak určite vieš ako úžasne opisuje všetky budovy,miesta,maľby.Po prečítaní jeho kníh som strašne chcela vydieť Sixtínsku kaplnku a Rím,takže som si vyhľadával všetko čo v knihe bolo spomenuté.Vtedy som pochopila jeho genialitu a drží ma to doteraz.+Za spomenutie určite stojí aj Londýn v 19.-tom storočí z série Pekelné stroje.Tam sa už však bohužiaľ asi nedostanem jedine že sa mi splní to čo kamarátke hovorím už dávno,teda že vynájdem stroj času ! :)

    OdpovědětVymazat
  40. 1) Alex
    2) barahruskova@email.cz
    3) do Egypta :-D
    4) 8 Scarlet, Můří deníky, Čas mezi námi, Tajemství upírů, Bez naděje, Město ztracených duší, Železný král, Železná dcera
    5) New York, (je to série) Nástroje smrti, pokud se tam někdy dostanu tak bych tam chtěla navštívit rozhodně nějaké obchody, sochu Svobody, Central park, ....;-)

    OdpovědětVymazat
  41. 1) Ellen
    2) dostal.pavla@gmail.com
    3) Já skoro nikdy dopředu neplánuju :D Ale vím, že bych si tento rok chtěla zaletět k moři a udělat si roadtrip po čechách a sousedících státech :)
    4) čeká mě toho strašně moc ! Mám doma takových knih, které si chci strašně moc přečíst, ale čas na ně nebyl - Závist, Mise, Chaos, Ahoj z Nebe, Scarlet, Cress atd atd atd.... už se těším, až bude vedro a já si zalezu k bazénu s některou z nich :)
    5)Těch knih bylo hodně. Jsem v tomhle dost ovlivnitelná :D Amy & Roger mě donutili přemýšlet o roadtripech a zvýšili moji chuť se podívat do USA. Díky Polibku pro Annu bych se chtěla procházet Paříží a navštívit všechna místa, o kterých se v knize píše. A nesmím zapomenout na Dublin, na který mě nalákala Horečka i přesto, že jsem se pořád nerozhodla, jestli se mi ta série líbí nebo ne :D Rusko mě zas okouzlilo v sérii VA, takže v mém plánu v cestování po knižních místech nesmí chybět :)
    Pak je tu taky Atlantida (mě nikdo nevymluví, že to místo někde zatopené prostě je ! :D), ale to spíš souvisí s mojí dětskou posedlostí prohledávat hlubiny moře a poznat dosud nepoznané, i když kniha Slza mi to zase připomněla :)

    OdpovědětVymazat
  42. 1) Charlie Z.

    2) charlote.jane@seznam.cz

    3) Bohužel nikam :( na září mi zbydou ještě dvě těžké zkoušky, na které si budu muset připravit materiály a pak se je ještě naučit. Navíc jsem se svou vedoucí bakalářské práce domluvená, že na experimentální část mohu do laboratoří přijet už o prázdninách. Na jednu stranu jsem ráda, že to budu mít dřív hotové, ale zase přijdu o nějaký čas, který bych si mohla číst :(

    4) Určitě budu muset otevřít skripta na Fyzikální chemii a Chemické inženýrství :( ale přes tu všechnu školu doufám, že si najdu čas na čtení. Před zkouškami jsem si udělala radost a teď na mě čekají některé báječné knihy jako Nocí zlomená, Panika, Hon, První stříbrná kniha snů, Včera tě budu milovat. Mám teď rozečtenou sérii Noční lovci, kterou chci určitě dočíst. Pak už se konečně chtěla dostat k Deliriu a mám v plánu si koupit Magii střelného prachu a až vyjde tak i novou Kate Daniels. No a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna :D doufám, že se mi aspoň něco z toho podaří, protože kdyby tenhle komentář viděl přítel, tak jako nečtenář, by mě určitě uškrtil :D

    5) Hmmm, těžká otázka. Z výčtu knih, na které se chystám, je jistě vidět, že by pro mě bylo snažší vybrat místo fiktivní :) Ale tak třeba teď naposledy jsem dočetla Hrej hráčem a Hrej tajně a vůbec by mi nevadilo udělat si výlet na klučičí kolej v Berkeley. Jistě chápeš proč, a škola tím důvodem určitě nebude :D Ale tak celkově bych se někdy ráda podívala do Kalifornie. Zašla si na pláž, když tam mají tak krásné počasí, navštívila Národní park a udělala si výlet i po ostatních městech jako San Francisko a Los Angeles. Myslím, že by mohlo být hezké, udělat si výlet například do filmového studia :)

    OdpovědětVymazat
  43. 1) Riddick07
    2) riddick07@seznam.cz
    3) O prázdninách nic velkého neplánuji, ale uvidíme, třeba se to vyvrbí ještě úplně jinak. :) Ale co vím určitě je, že na začátku prázdnin pojedu s rodiči na chatu na Šumavu a máme v plánu chatu trochu zvelebit. Tak snad nám to vyjde tak, jak si představujeme. Pak se vrátím zpátky za přítelkyní a uvidíme, co vymyslíme :)
    4) Právě mám rozečtenou Bouři mečů a rád bych do konce prázdnin dočetl celou sérii. U přítelkyně v knihovně jsem našel knihu Erebos a docela mě zaujala, tak na tu se chystám a nejspíš si pořídím Ready player one...
    5) Rád bych se jednou podíval do New Yorku a udělal si výlet na Empire State Building. Hrozně mě zaujala ta představa, že bych tam nastoupil do výtahu a dostal se až na Olymp jako Percy Jackson. Pak bych se tam určitě zašel podívat na zápas NY Rangers :) nakoupil nějaké suvenýry, podíval se do Central parku, na Times Square a také bych se rád podíval na Sochu Svobody...

    OdpovědětVymazat
  44. 1) Šárina Zubařka
    2) serenavw@seznam.cz
    3) S partou kamarádů se chystáme na trip do Španělska. Budeme tam skoro celé léto, tak si to doufám pořádně užijeme :D
    4) Zrovna se chystám na sérii Nástroje smrti a s sebou do Španělska si povezu Padesát odstínů šedi. Už se na ní chystám delší dobu, ale stále mi nevycházel čas. Tak se k ní snad už konečně dostanu.
    5) Při čtení série Kate Daniels jsem si zamilovala Atlantu. Jednou bych se tam ráda podívala. Zašla bych si do kasína, zašla na průzkum do sídla Coca Coly a když bych měla štěstí, tak se zúčastnila filmového festivalu. Jediná škoda, že bych nemohla na trefit na Currana :D

    OdpovědětVymazat
  45. 1. C.ind.ere.lla
    2. C.ind.ere.lla@seznam.cz
    3. O prázdninách si chci hlavně odpočinout, letošek byl nějak vyčerpávající. Každopádně začátkem léta jedeme s přítelem do Českého Krumlova, kam už se strašně těším. Zatím jsem tam byla jen jednou a navíc krátce,takže podruhé si to plánuju náležitě užít. A v půlce léta pak letíme s našimi na Kypr. Údajně tam mají být nejčistší pláže v Evropě a navíc tuny antických památek, takže se těším. :)
    4. Těch knížek, co chci v létě přečíst, je ohromná hromada. Ne snad, že bych si je šetřila, ale přes rok nějak nebyl čas, takže jsem si jich spoustu nakoupila, ale ještě se k nim nedostala. V knihovničce na mě momentálně čeká přes třicet knih, které jsem ještě neotevřela. Mezi nimi třeba Nekonečná láska nebo Všechno je jinak. A nejspíš si vyštrachám i nějaké to letní čtení, které jsem sice přelouskala už milionkrát, ale pořád se k němu ráda vracím. :)
    5. Těch míst, kam bych se díky knížkám chtěla podívat, je skutečně hodně. Rozhodla jsem se vybrat aspoň tři výlety, které jsou mým velkým snem a které si doufám jednou splním. Ten první je asi nejreálnější, jedná se totiž o Anglii po stopách Jane Austenové. Někdy ve 12 letech jsem se poprvé seznámila s její tvorbou a od té doby se k ní ráda pravidelně vracím. Strašně se mi líbí životní styl staré Anglie v době regentství a obdivuju Jane za to, jak úžasná díla dokázala stvořit s minimem soukromí. Chtěla bych její svět poznat z blízka a podívat se do míst, kde vyrůstala, žila a která ji inspirovala ke stvoření jejích hrdinů.
    Druhým výletem, který mě neskutečně láká, je roadtrip napříč Amerikou. Od chvíle, co jsem si přečetla Amy&Rogera, sním o tom, že jednou vyrazím do Spojených států, půjčím si tam auto a projedu je z východu na západ, nebo spíš ze západu na východ, abych mohla zakotvit v New Yorku, vylézt na Empire State Building a potom si odpočinout v některém z mnoha divadel na Broadwayi.
    No a třetí výlet, na který snad jednou vyrazím, je Japonsko. Nesmírně obdivuju tamní kulturu a životní styl. Jak je všude čisto a zeleno, jak je všechno diametrálně odlišné od Evropy. A hrozně bych chtěla poznat japonské zvyky a tradice. K tomu mě inspirovala Gejša, která dodnes patří k mým nejoblíbenějším knihám. Ráda bych nakoukla pod pokličku téhle dávné japonské tradice i osobně, nejen prostřednictvím spisovatele. :)
    Pochopitelně existuje celá řádka míst, kam bych se ráda vydala, nicméně tahle tři mě lákají asi nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat
  46. 1) Pim
    2) p-i-m-k-i-e@centrum.cz
    3) Na 3týdenní letní tábor a nejspíš do Nízkých Tater, já bohužel moc po zahraničí necestuju. :(
    4) Plánuju jich přečíst co nejvíc, a to hlavně ty, které se mi už dlouho válí v poličce :D Přes rok prostě nebyl čas a nějak se nakupily - a to moc knihy nenakupuju! :D
    5) A kolikrát! Víckrát tedy asi na to fiktivní (Bradavice, že), ale už několik knih prohloubilo mou touhu po cestě do Anglie, i když si teď nemohu vzpomenout na nějakou konkrétní, celkově taky na Ameriku a nebo třeba i do Indie, na kterou mě navnadilo Tygrovo prokletí, přestože se mi moc nelíbilo.

    Díky za giveaway, chtěla bych tě ale o něco ještě poprosit - kdybys mě vylosovala, vydržela bys s čekáním na odpověď do 20. července? Já na ten třítýdenní tábor totiž odjíždím už zítra, a budu nějakejch 22 dní absolutně bez přístupu k internetu. :D Díky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi líto, ale soutěž již skončila, soutěžilo se do neděle 22.června a na blogu už je i vyhlášení vítěze... :( Ale přesto děkuji moc za vyplnění dotazníku, ráda jsem si tvé odpovědi přečetla! :D)

      Vymazat
    2. Ježiš, já jsem ale pako! Měla jsem soutěž v záložkách mezi několika dalšími soutěžemi končícími až prvního a nenapadlo mě se podívat, kdy přesně končí ta tvoje... No nevadí, a nemáš zač. :D

      Vymazat
  47. dobrý den

    Nabízíme soukromé, komerční a osobní půjčky s velmi nízkou annua úrokové sazby tak nízké, jak 3% za jeden rok až 50 let doby splácení kdekoli na světě. Nabízíme úvěry v rozmezí od $ 5,000 US $ 100million.

    Naše půjčky jsou dobře pojištěni pro maximální bezpečnost je naší prioritou. Jste nedává spát v noci znepokojující, jak se dostat legit úvěr věřiteli? Jste kousání nehty na rychlé? Místo toho, bití vás kontaktovat Richard Morgan úvěr agentury (výpůjční služby), nyní se odborníci, kteří pomáhají zastavit úvěry špatnou úvěrovou historií, najít řešení, že vítězství je naše poslání.

    Žalobkyně Kontaktní informace:
    • Celé jméno:
    • Stát / země:
    • Domovská adresa:
    • Částka potřebná jako úvěr:
    • Účel úvěru:
    • Kontaktní telefonní číslo:
    • Zaměstnání:
    • měsíční příjem:
    • Půjčka Doba trvání:
    • Pohlaví:
    • Věk:


    Zájemci by měli kontaktovat mě e-mailem: morganfinancialhome01@admin.in.th
    Jméno věřitele: pan Richard Morgan.
    S pozdravem,
    Pan Richard Morgan.
    General poradce.

    OdpovědětVymazat
  48. Amberk
    levhardice@seznam.cz
    Dočíst sérii Anitu Blake a pustit se do knihy Dar vlka a následně do série Riley od Keri Arthur
    Chtěla bych jich přečíst co nejvíc ale jsem strašně lííná :D Asi přes léto plánuji 10-15 knížek
    Chtěla bych se podívat do Budapeště na místo kde se natáčí film ke knize Fallen, který výjde tento podzim :3 Na místo ze kterého udělali Sword and Cross akademii :)

    OdpovědětVymazat