neděle 4. května 2014

Recenze: Zakázaná přitažlivost

17975483
 Název: Zakázaná přitažlivost           
 Autorka: Kateřina Petrusová
 Nakladatelství: Fragment
 Rok vydání: 2014      
 Žánr: ženský román, dobrodružné                       
 Goodreads
Nepřítel mého nepřítele (Bavettovi, #2)                         
Anotace: Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především
Henryho zločineckou minulost?
 

   Již název třetího dílu této volné "mafiánské" série Bavettovi - Zakázaná přitažlivost - napovídá, že i tentokrát půjde hlavně o lásku. To však neznamená, že nás nečeká i napínavá zápletka. S našimi (teď už bývalými) mafiány to ani jinak nejde...

http://www.klubknihomolu.cz/wp-content/uploads/2013/07/Kate%C5%99ina-Petrusov%C3%A12-600x397.jpg   Třiadvacetiletá senátorova dcera Emily se chce konečně osamostatnit. Její otec jí to ale nechce dovolit, a tak uteče sama do New Yorku. Agenti ji však velmi brzy najdou a odvezou k tatínkovi. Ten jí ale překvapivě dá na vybranou - buď s ním odjede domů, nebo zůstane v New Yorku. S bodyguardem, který ji bude hlídat na každém kroku 24 hodin denně. Ačkoliv senátor počítá s tím, že velký Henry nažene Emily strach, ta se rozhodne zůstat s ním v New Yorku. S plánem zbavit se ho. I když nebude trvat dlouho a situace se naprosto změní...

   Láska mezi klientkou (v tomto případě navíc dcerou senátora) a jejím bodyguardem (v tomto případě ještě navíc bývalým mafiánem) není určitě nic nového, s čím bychom se dosud nesetkali. Jistě znáte podobné příběhy v mnoha zpracováních. Klasická zakázaná láska, plná protikladů. Přesto je celý příběh, napsaný typickým stylem i s typickým nadhledem autorky, čtivý a plný humoru.

http://www.mzv.cz/public/e1/a6/7a/955363_880207_New_York_City.jpg   Jak je u této série zvykem, začíná kniha uprostřed scény, a tak se začtete velmi rychle. Upřímně mě první část, když se Emily ještě snažila Henryho zbavit, bavila úplně nejvíc. Jejich vzájemné oťukávání bylo opravdu zábavné. Román je opět psaný z obou pohledů, a to dává čtenáři možnost poznat myšlenky obou hlavních hrdinů. Hlavně ze začátku má každý o tom druhém mnoho předsudků, což vede ke komickým nedorozuměním.

   V knize se však neřeší pouze jejich vzájemná přitažlivost, ale i anonymní útočník, který hrozí Emily. Roberta a spol. tak čeká po dlouhé době zase velká akce. Musím přiznat, že jsem pachatele podezírala již od samého začátku, kdy už se choval dost nápadně, takže odhalení pro mě nebylo žádným velkým překvapením. Ale požitek ze čtení knihy mi to přesto nijak nezkazilo.

   Myslím, že fanoušky Kateřiny Petrusové, kteří četli předchozí díly, na které Zakázaná přitažlivost velice volně navazuje, kniha rozhodně nezklame. Sice se mi předchozí díl Nepřítel mého nepřítele líbil o něco víc, hlavně druhá polovina Zakázané přitažlivosti mi totiž už nepřišla tak skvělá jako ta první, ale přesto se jedná o dobrou oddechovou knihu. Jako vždy nechybí vtip, láska ani napětí (a složité řešení vzájemných vztahů), takže si čtení jistě užijete. A třeba i zatoužíte po vlastním plyšákovi!

Celkové hodnocení: 80 %

 Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.   Knihu si můžete objednat zde. 

 

→ Recenze na knihu Nepřítel mého nepřítele ←

3 komentáře :

  1. O téhle knížce jsem už hodně slyšela :-). Třeba si ji někdy přečtu :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm tuhle knížku jsem držela v knihovně ... a nakonec jsem si ji nepůjčila, možná příště :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě si Katka naprosto získala svým parádním psacím stylem, sice mám třeba pár výhrad k příběhu, ale kniha mě vždycky díky němu naprosto baví. Katka prostě umí pobavit. :))

    OdpovědětVymazat