čtvrtek 20. března 2014

Pár fotek ze zákulisí blogu :)

   O Vánocích jsem přidala na blog jeden článek s fotkami a vy jste v komentářích psali, že byste takové články uvítali na blogu častěji. Přesně čtvrt roku po tomto článku přicházím s dalším... Ano, trvalo mi to. Ale nějak jsem zrovna přes zimu neměla co fotit. Budu se však snažit podobné články tvořit pravidelně. Tady máte dnešní fotky:

   Stále řeším nekonečný problém s přeplněnou knihovnou. Na poličkách už prostě není místo... Vždycky musím přeskládat celou knihovnu, abych měla kam umístit nové přírůstky. Teď si aspoň dávám knihy, které aktuálně čtu nebo se chystám číst, a proto je chci mít po ruce, na kraj této červené poličky nad počítačem, která je ale jinak také plná - je domovem mnoha mých plyšáků. :D Na fotce můžete vidět aktuální recenzní výtisky, které mám doma.

    A tady můžete vidět moji čtečku, kterou jsem v poslední době také hodně používala. Když jsem si ji vybrala k narozeninám, měla jsem pochyby, zda si zvyknu na čtení elektronických knih, ale byly zbytečné. I když mám stále ráda papírové knihy, protože vůni knih a pohled na krásnou obálku nic nenahradí, i čtení na čtečce je fajn. Mám někdy pocit, že se mi na čtečce čte rychleji, že ty knihy nějak více ubíhají... Hodí se mi na čtení do školy a teď jsem na ní měla i pár recenzních e-knih ještě před vydáním tištěné knihy. Ještě vlastně mám na recenzi v pdf knihu Half Bad od YOLI.
 
   Poznáte, o jakou knihu se jedná? Koupila jsem si ji minulé pondělí v Levných knihách a jmenuje se.....Kacíř a čarodějka. :) Moc se mi líbí, jak je kniha zpracovaná, má pěknou obálku a navíc i obrázky uvnitř mezi kapitolami.
 
    Také jsem se pustila do čtení detektivky Hra na fanty, protože budu mít ve škole na literárním semináři referát na Dicka Francise. Jak můžete vidět, máme doma od tohoto autora docela slušnou sbírku knih. Mám ráda detektivky i koně, takže mě čtení zatím baví.

   Jinak jsem teprve zhruba ve třetině, jsem hodně zvědavá, jaké bude mít kniha rozuzlení. Je to můj první román od Francise, ale doufám, že ne poslední (minimálně na ten referát bych si ráda přečetla aspoň ještě jeden).

   Samozřejmě mám stále rozečtenou i Etiketu&špionáž, kterou jsem však tento týden nějak zanedbávala. Skončila jsem u 5. lekce. ;) Ale hodlám ve čtení pokračovat, jen co dočtu tu Hru na fanty, zase se ke knize vrátím.

    Když už se článek jmenuje "pár fotek ze zákulisí blogu", vyfotila jsem vám sešit, do kterého si píšu poznámky k recenzím. Upřímně bych nemohla psát recenze až několik týdnů po dočtení knihy. Nejlépe se mi píšou tak den po dočtení (je třeba nechat trochu usadit dojmy, promyslet si to, ale zase ne moc dlouho, pak už začnu číst něco jiného a jsem myšlenkami u té další knížky). Do tohoto sešitu si proto píšu poznámky, ať už při čtení knihy, nebo pak po dočtení, abych při psaní recenze nezapomněla na něco důležitého, co tam chci napsat.

   Poslední zápis je ze soboty, filmová recenze na Krásku a zvíře, kterou jsem pak hned další den přepracovala na blog.

   Jelikož už jsem v sešitě za půlkou, mám tu blok, do kterého budu psát, až sešit dojde. Mám z této žirafí kolekce i několik sešitů do školy. Když už jsou ty předměty ve škole tak depresivní, může mít člověk aspoň veselé sešity. ;)

    Druhá strana žirafího bloku. A pak ještě jeden menší blok, který mám doma už hodně dlouho (byl to dárek od kamarádky) a přemýšlím, že si ho budu brát do školy na ten samý účel. :D Třeba minulý pátek jsem se o fyzice tak nudila, že jsem vytrhla papír ze sešitu a začala pracovat na recenzi knihy Jen jeden den, kterou jsem pak večer měla o to rychleji napsanou na blogu. (Já dávám ve škole pozor, ale o fyzice to stejně nemá cenu!) :D

    A ještě jeden zápisník, který používám od nového roku. Čtenářský deník, který mi poslala jako dárek Yanny v rámci Knižíška. Poctivě do něj zapisuji a hodnotím každou knihu, kterou přečtu. :))

   Ta hodnocení jsou opravdu trefná, pobavil mě Mark Twain...

 Snažím se pro vybarvování hvězdiček střídat barvy, aby to bylo takové pestré... :D

Takové Goodreads offline. :DDD Aspoň má člověk lepší přehled v tom, co přečetl.

    Už jsem popsala jednu dvojstránku a začala další... Je tam i pěkná záložka, takže vždy vím, kam mám nalistovat.

    A mám tu i památku na knižní sraz s Vampýrskou Akademií... Nálepky jsem si dala přímo do čtenářského deníku.

   Nakonec nové záložky, které včera přišly poštou spolu s pohledy, které malují tělesně postižení lidé nohama či ústy. Už několik let tyto zásilky odebíráme a přispíváme tím tomuto sdružení. Určitě záložky brzy použiju, hned jak rozečtu zase nějakou novou knížku! (:

11 komentářů :

  1. moc pěkné fotky :-) a ten čtenářský deník je skvělý, to hodnocení mě opravdu pobavilo :D prý "Soudím, že by vám stačily 2 velryby střední velikosti..." :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jé Knižíšek, to je moc pěkné, takhle offline. Já si žádný zápisník k blogu ani o čtení nevedu, vůbec mě to nenapadlo, uaaa!

    OdpovědětVymazat
  3. Oooo úžasný článeček, miluji knihy, miluji sešity a ten Čtenářský deník páni to je dokonalé... To vyráběla Yanny sama? Úchvatné! Já se pokoušela si zápisy taky psát, ale jsem pořád někde na cestách tak to není ono :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten čtenářský deník zavidím. Vypadá krasně :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten čtenářský deník je naprosto super. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Deníčky, deníčky! Ty já můžu ve všech podobách! Ten žirafácí je naprosto boží! (a za každou větu dávám vykříčník... Začíná to být divné, ale má to symbolizovat nadšení v mém hlase :D) A ten čtenářský deník je fakticky moc a moc bombový! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Etiketu.. závidím, vyzerá vážne super :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle článek nemá chybu, super!!
    A je od Vás neskutečně moc pěkné, že takhle pomáháte postiženým lidem :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Také závidím čtenářský deník!

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkné fotky! A ten čtenářský deník závidím taky :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné fotky! A pobavilo mě goodreads offline :-D

    OdpovědětVymazat