úterý 16. července 2013

Barvy knih

Více informací o tagu najdete zde.

V poslední době se přímo roztrhl pytel s různými projekty, meme, maratony apod. Člověk to téměr nestíhá sledovat, natož se všeho zúčastnit. Tento tag mě ale opravdu zaujal. Cílem je přiřadit ke každé barvě obálku knihy stejné barvy. Jediným omezením je to, že to musí být kniha, kterou jste přečetli. Tak jdeme na to!

ČERVENÁ
Vražedná Pomsta (The Hunger Games, #2)     Při vybírání knížek jsem si vzala na pomoc poličku "read" na Goodreads a tam na mě jako první červeně zářil právě druhý díl série Hunger Games Vražedná pomsta.
ORANŽOVÁ
My Now or Never Diary (Diaries of Kelly Ann, #2)     U oranžové mě původně jako první napadl Démon z Hex Hall, ale nakonec jsem zvolila My Now or Never Diary od Liz Rettig, který je ještě oranžovější... :D
ŽLUTÁ / HNĚDÁ
V pasti (Mediátor, #5)     U žluté jsem měla problém. Nikdy mě nenapadlo, že se žlutá na obálkách knih skoro nevyskytuje. Aspoň ne u těch, které čtu já. Nakonec mi přišlo, že nejvíc žlutý je pátý díl série Mediátor V pasti, i když je to spíš hnědé než žluté, ale na nic lepšího jsem nepřišla.
ZELENÁ
Rebelky     Zelená...jako první mi padl do oka čtvrtý díl Mediátora Temná je noc, ale protože jsem se nechtěla opakovat, zvolila jsem radši Rebelky, kde je té zelené také dost.
MODRÁ
Tygrovo prokletí (Tygrovo prokletí, #1)     U modré barvy jsem měla dokonce na výběr. Nejprve jsem vybrala Modrou jako safír, pak jsem si vzpomněla i na třetí díl Hunger Games Síla vzdoru, ale protože jsem si první díl Drahokamů šetřila na růžovou a i HG už byly použity, zvolila jsem Tygrovo prokletí.
FIALOVÁ
Cinder (Měsíční kroniky, #1)     První mi padla do oka Nadpozemská a pak Čtvrtý rozměr lásky, ale Cinder je dle mého názoru ještě o něco fialovější. Našla bych ale klidně i dalších pět fialových knih...četla jsem jich vážně dost.
RŮŽOVÁ
Rudá jako rubín (Drahokamy, #1)     Tady byl výběr hned jasný, koho by napadla jiná knížka, než Rudá jako rubín? I bez ní bych se ale obešla, v rezervě mám ještě třeba Jak neztratit lásku od Meg Cabot. 
ČERNÁ
Inkarceron (Incarceron, #1)     Tak tady jsem si opět nemohla vybrat. Černých obálek jsou mraky...první díl Hunger Games, Inkarceron, Výkřik do tmy, Lovkyně snů, Prokleté město, Erebos... A to jsou jen ty nejčernější. :D Rozhodla jsem se pro Inkarceron, protože ta obálka je opravdu pěkná.
BÍLÁ
Poslouchej     Nejvíc bílá mi přišla obálka knihy Poslouchej od Sarah Dessen. Ale našlo by se i pár dalších obálek, kde převládá bílá, třeba Smrtící polibek nebo Neohrožená.
A jaké barvy obálek preferujete vy? A je nějaká barva, která vás na knížkách vyloženě odpuzuje? :))

5 komentářů :

  1. Jsme na tom podobně, taky jsem si na pomoc vzala poličku read. :D Jinak z těch knih, co tu máš jsem četla snad jenom Hunger games a Inkarceron. :) Jo a vlastně ještě Cinder! :) Jinak ta oranžová knížka, My Now or Never Diary, má strašně pěknou obálku (a to oranžovou nesnáším! :D). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve skutečnosti je ta obálka My Now Or Never Diary ještě hezčí, je taková napůl plastická a lesklá... :) I když teď jak na to koukám, tak je víc do žluta než na tom obrázku z Goodreads, ale to nevadí, pořád je tam dost oranžové. :D

      Vymazat
    2. A jako kniha je to dobré? :) (Ta obálka mi asi nedá spát! :D Nejhorší je, že na těch obrázcích to vždycky vypadá úplně jinak - tedy, většinou naštěstí mnohem líp. :))

      Vymazat
    3. On je to vlastně druhý díl, první díl se jmenuje My Desperate Love Diary (http://www.goodreads.com/book/show/901026.My_Desperate_Love_Diary?ac=1)... První díl vyšel i u nás pod názvem Deník mý zoufalý lásky, má ale úplně děsnou obálku a už se snad ani neprodává. Jinak ta série je taková oddechová, jsou to prostě deníkové zápisky jedné trochu praštěné holky, takže se u toho hodně nasměješ a čte se to vážně dobře. První díl jsem četla právě v češtině a moc se mi to líbilo, bylo to takové čtivé a trochu bláznivé a tak, když jsem byla v Británii, koupila jsem si i druhý díl a ten byl ještě lepší, opravdu jsem se u toho dost pobavila. Kdyby sis to chtěla přečíst, tak si můžeš buď první díl půjčit někde v knihovně anebo si knížky sehnat v angličtině, je to hodně lehké na čtení, byla to moje úplně první anglická knížka a rozuměla jsem tam téměř všemu. Ale nečekej od toho nic světobornýho, je to super čtení, ale spíš na pobavení a odreagování... :)

      Vymazat
    4. Tak to se po tom možná někdy porozhlídnu, zrovna si říkám, že by to chtělo něco oddechového, rozhodně si to teda hodím do to-read. :) Jinak jsem si našla tu českou obálku a je to teda síla. :D

      Vymazat