pondělí 1. dubna 2013

Mé oblíbené seriály

Napadlo mě napsat článek o mých dvou oblíbených seriálech, protože oba jsou vlastně podle knižní předlohy, i když se od ní značně liší. Abych pravdu řekla, nejsem moc seriálový typ. Mám radši filmy a když už seriály, tak takové, kde má každý díl svůj příběh a člověk je nemusí sledovat popořadě. Občas sleduju pro pobavení různé sitcomy na Nickelodeon, jako např. iCarly, Big Time Rush apod. (měla jsem na Nicku i oblíbenější seriály, ale ty už teď nevysílají) a pak se někdy dívám na detektivky a kriminálky. A taky miluju už odmalička SpongeBoba, ale animované seriály sem teď nechci tahat. V poslední době jsem si oblíbila hlavně tyto dva zahraniční seriály:


 Pretty Little Liars
(USA, 2010, Drama / Mysteriózní / Thriller,
vysílá ABC family, u nás vysílá Prima Love)

   Roztomilé malé lhářky jsem začala nejprve číst v knižní podobě. První ani druhý díl mě příliš nenadchnul, i když se nedá říct, že by to bylo špatné čtení. Pak jsem zkusila seriál a ten mě začal bavit hned odzačátku! Má to podle mě mnohem větší spád než knihy. I když třetí a čtvrtý díl knižní série mě už bavily o dost víc než první dva. Nevím, jestli je to opravdu tím, že by byly lepší, nebo jsem si tak moc oblíbila ten seriál, že se mi začaly víc líbit i ty knihy. :D Každopádně je to skvělý příběh. I když seriál začíná skoro stejně jako kniha, později se začne ubírat trochu jiným směrem, takže vůbec nevadí, když čtete knihy i sledujete seriál. Je to napínavé a zábavné.
 Sherlock
(VB, 2010, Krimi / Mysteriózní / Drama,
vysílá BBC, u nás vysílalo ČT a AXN)

   Ještě víc, než na Lhářkách, jsem ale poslední dobou závislá na Sherlockovi. Začalo to už asi před dvěma lety, kdy ČT vysílala první řadu. Hltala jsem každou vteřinu tohoto úžasného seriálu. Nejsem moc fanouškem převádění všech starých románů do současnosti, ale Sherlock Holmes v 21. století je prostě skvělý. Zklamalo mě ČT, že druhou řadu neodvysílalo, holt jsem si musela poradit jinak. Je škoda, že jedna řada má jen tři díly, ale jsou 90 minutové, takže je to vlastně jako celovečerní film. A třetí řada by se měla začít natáčet na podzim. Pokud máte rádi opravdu dobré detektivky, zkuste Sherlocka, je bezvadný! Navíc se i pobavíte.

Znáte oba seriály? Co na ně říkáte? Jinak Pretty Little Liars u nás vysílá Prima Love pod názvem Prolhané krásky (btw - nevím, proč nezůstali u knižního názvu Roztomilé malé lhářky, ale asi jim to přišlo moc dlouhé), já je ale sleduji na internetu, protože Primu Love u nás doma nenaladíme. U Sherlocka jinou možnost ani nemám, akorát první řadu jsem sledovala na ČT. Jaké jsou vaše oblíbené seriály? Pište do komentářů...

5 komentářů :

  1. PLL sledujem, ale zastavila som sa niekde v polke druhej série, pretože seriály si radšej sťahujem, a ulož.to ma nejak sklamalo. Teraz si to už úplne nepamätám, tak som opäť začala odznova a baví ma to ešte viac ako prvýkrát!! :)
    A Sherlocka som nevidela, ale vyzerá to na super seriál, obzvlášť keď to je od BBC ;)
    Inak pozerám ešte Upírske denníky a tiež The Carrie Diaries. A samozrejme, Gossip Girl, ale to už, bohužiaľ, skončilo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem u PLL ještě docela na začátku, takže zatím stahuju z ulož.to s titulkami. A Sherlock je vážně výborný, akorát se na internetu hůř shání...

      Vymazat
  2. PLL pozerám, mám rada, knihy som nečítala. U mňa obľúbené sú HIMYM, TVD, Glee, Bones, 2 a pol chlapa, Simpsons, PLL, TBBT...

    OdpovědětVymazat
  3. PLL pozerávam online na zkouknito.cz :) Ide o super seriál a milujem štýl všetkých štyroch hrdiniek. Ale strašne by som chcela vedieť kto je A :)

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji PLL! Je to úžasný seriál :) A taky sleduju na zkouknito.cz online (popř. na sledujuserialy.cz/pretty-little-liars). Knihy jsem nečetla. Jinak mám ještě ráda The Simpsons a Step by Step :))

    OdpovědětVymazat