pondělí 28. ledna 2013

Top týdne 1

http://img600.imageshack.us/img600/5055/tt4.png
Pondělní meme od Luu.

Toto meme ráda sleduji na několika blozích a protože mě baví sestavování různých žebříčků, rozhodla jsem se také zapojit, i když už je to starší meme. Snad nevadí, že se nebudu držet přesného pořadí daných témat a možná, že se tu toto meme občas objeví i jindy, než v pondělí. A jelikož toho zatím nemám načteno tolik, nevím, jestli pokaždé najdu 10 příkladů. Takže se předem omlouvám, že si to trochu upravím. :)

Dnes na téma: Oblíbené postavy

Vybrala jsem dvanáct postav z mých sedmi oblíbených knih:

1. Sophie Mercer & Archer Cross z Hex Hall 

Sophie Mercer je skvělá hlavní hrdinka jedné z mých nejoblíbenějších fantasy sérií! Oblíbila jsem si ji ihned, její sarkastické poznámky jsou prostě dokonalé. Mám ráda hrdinky, s kterými se nenudíte a místo toho, aby se litovali, berou vše s humorem. A s Archerem se navíc skvěle doplňuje. Miluje Archera Crosse! ♥

2. Susannah Simon & Jesse (Hector) de Silva z Mediátora

Mohla bych zde vyjmenovat téměr všechny hrdinky knížek od Meg Cabot, protože všechny jsou sympatické a člověk si je snadno oblíbí. Ale přeci jen nejradši mám Suze z Mediátora. Stejně jako Sophie je vtipná, trochu od rány a hlavně s Jessem tvoří tak krásný pár. A Jesse, to myslím nemusím komentovat. Vysněný kluk každé holky a vůbec nevadí, že se narodil někdy v roce 1850. Naopak, takoví galantní kluci už dnes ani nejsou...

3. Peeta Mellark z Hunger Games

Moc by mě zajímalo, jaký bych měla názor na Hunger Games, kdyby tam nevystupovala jedna postava - Peeta! Vážně, na žádné jiné postavě mě tolik nezáleželo. Jen o něj jsem se bála. Peeta je prostě tak hodný, upřímný a roztomilý...tím, jak dokáže bez zaváhání říct Katniss, jak ji miluje, i když ví, že ona jeho city neopětuje (nebo spíš se sama v sobě nevyzná). Vždycky jsem se přitom musela usmívat. Pro mě je on to nejlepší z celých HG! =))

 4. Anna Oliphant & Étienne St. Clair z Polibku pro Annu

Ústřední dvojici snad z nejlepšího čistě dívčího románu, co jsem kdy četla, jsem sem prostě musela přidat! Líbilo se mi, že v knize ani jeden z nich nebyl vylíčen úplně dokonale. Oba měli své chyby. Jejich vztah v průběhu románu prošel vším možným a na konec přišel ten perfektní happyend, u kterého jsem se málem rozbrečela dojetím! Étienne je úžasný kluk. A Anna i přes ty momenty, kdy jsem měla chuť ji praštit, byla moc fajn hrdinka.

5. Gwendolyn Shepherd z Rudé jako rubín

Další sympatická hlavní hrdinka ze série Drahokami. Musím říct, že Gideona jsem si zatím moc neoblíbila, ale třeba to ještě příjde. Ale Gwendolyn je taky taková trochu sarkastická, prostě hrdinka dle mého gusta. =) 

6. Tris & Čtyřka z Divergence

Když jsem začala číst Divergenci, řikala jsem si: "To je ten slavný Čtyřka?". Vůbec mi nebyl sympatický, přišel mi jako až moc velký drsňák. Ale postupem času, jak se s ním Tris sbližovala, se ukázalo, že takový vůbec není. A stejně tak, jako Tris, jsem si ho i já zamilovala. Moc se mi líbilo, jak se vyvíjel jejich vztah. Divergenci miluju!

7. Emerson Watts & Gabriel Luna ze Supermodelky

 Trochu divná kombinace, co? Tak začneme u hlavní hrdinky. Přišla mi fajn a jak už jsem řekla, hrdinky Meg Cabot si oblíbíte snadno. A proč Gabriel? Nevím, nějak mi padl do oka. :D Je to spíš vedlejši postava, ale přesto hraje v celé trilogii docela dost podstatnou roli a já jsem si ho prostě zamilovala. Takový hezký milý sympaťák. :))

2 komentáře :

  1. S 3 a 4-kou úplne súhlasím. Mediátora a Supermodelku som od Meg Cabot ešte nečítala, ale chystám sa, lebo naozaj je to tak, že Meg vie tak úžasne opísať hlavné postavy, že si ich musíš zamilovať :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sophie, Archer, Peeta, Emerson, Gabriel.. :))

    OdpovědětVymazat