úterý 1. ledna 2013

Novoroční knihovzetí

Projekt od Kath.

Již jsem zveřejnila článek s knížkami, které si chci příští rok přečíst a na Goodreads se vyzvala k přečtení 60 knih, což je stejný počet, jako jsem přečetla za rok 2012. Teď se podíváme na to, jaké knížky bych si chtěla letos pořídit. Jelikož velkou část knih kupuju neplánovaně, bude jich pravděpodobně víc. Loni jsem si pořídila něco okolo 30 knížek. Letos bych to chtěla trochu omezit. Tady jsou ale ty, které si rozhodně nenechám ujít:

 Zelená jako smaragd (Edelstein Trilogie, #3) Lola and the Boy Next Door Scarlet (Lunar Chronicles, #2) Underworld (Abandon Trilogy, #2)
Zelená jako smaragd - poslední díl trilogie Drahokamy, nemusím snad víc komentovat
Lola a kluk od vedle - Polibek pro Annu jsem si zamilovala, doufám, že Lola nezklame
Scarlet - ten otevřený konec u Cinder mě vážně naštval, na druhý díl jsem hodně zvědavá
Underworld - první díl jsem sice ještě nečetla, ale už jen ze sběratelských důvodů ji chci :D
(kdo by odolal tak pěkné obálce a jménu Meg Cabot?)
Zasvěcená (Unearthly, #2) Pandemonium (Delirium, #2) Sapphique (Inkarceron, #2) Fool's Silver (Mortal Kiss, #2)
Zasvěcenou & Pandemonium - budu je chtít, pokud se mi budou líbit první díly
Sapphique - první díl byl zajímavý a ráda bych si přečetla i pokračování
Na stříbrné cestě - pokračování Smrtícího polibku, který nebyl špatný

Železný král (Železná víla, #1) Železná dcera (Féria, #2) The Iron Queen (The Iron Fey, #3) The Iron Knight (Iron Fey, #4)
série Železná víla - k této sérii mě to táhne už od doby, co vyšel první díl, ale ještě jsem se neodhodlala si ho pořídit. V knihovně kdovíproč zrovna tuhle sérii stále nemají, přitom Železný král vyšel už v dubnu...

Samozřejmě jsem zvědavá i na spoustu dalších knih, které mají v tomto roce vyjít, jako třeba Shatter Me, Legend nebo Pushing the Limits, ale ještě úplně nevím, co si o některých mám myslet a spíš čekám na to, až výjdou a přečtu si nějaké recenze. Kolik knih a jaké tituly si plánujete pořídit vy?!

4 komentáře :

  1. Sapphique už fakt veľmi chcem! 1tka bola super, ale k 2ke som sa ešte nedostala 8(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Inkarceron přečetla už před víc jak půl rokem, ale ke druhému dílu se pořád nedostala. Vždycky jsou nějaké knížky, které zrovna mají přednost. :D

      Vymazat
  2. Všechny ty čtyři knížky, které jsi zmínila jako první, si rozhodně chci také pořídit! :) Na Zelenou se neuvěřitelně těším, patrně si ji daruji k narozeninám. :D Na Lolu jsem také moc zvědavá, protože Anna byla prostě úžasná. Cinder mě okouzlila, takže Scarlet si koupím jen co vyjde v překladu! :) Underworld si budu také rozhodně kupovat - první díl už mám doma a i když jsem ho nečetla, přece jenom je to Meg Cabot! :D :)
    U Zasvěcené se rozhodnu až podle toho, jak se mi budu líbit Nadpozemská. Tu jsem si sice původně vůbec nechtěla kupovat, ale nějakou záhadnou cestou se ke mně přece jenom dostala (čti: neodolala jsem té dokonalé obálce a akci na Albatrosmedia). :D
    Železný král není špatný a na pokračování se určitě těším! Železnou dceru si chci pořídit v blízké době. :)
    Já osobně mám pak zatím v plánu kupovat pokračování rozběhnutých sérií - jako je Matched, Kroniky železného druida, Alfa a omega, Kate Daniels či Sukuba. Ale pokukuji i po knížkách jako Anna krví oděná, BZRK, Hvězdy nám nepřály či Překroč svůj stín. A dost uvažuji nad tím novým vydáním série Nástroje smrti od Knižního klubu, když ty knížky ještě nemám doma. :) Tak uvidíme, co se nakonec objeví v mé knihovničce. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky původně Nadpozemskou neplánovala, ale vyhrála jsem ji v soutěži a teď jsem za to vážně ráda, protože jsem četla hodně pozitivních recenzí a jestli se mi bude líbit, investuju i do dalších dílů. =) To samé u Deliria, které jsme dostala jako dárek od kamarádky. Uvidím, jaké série mě ještě zaujmou, až výjdou...třeba Divergenci jsem si začátkem minulého roku vůbec neplánovala kupovat a potom jsem neodolala a koupila si ji pár dní poté, co vyšla. :DDD

      Vymazat