neděle 9. prosince 2012

Knižní rok 2013

Máme tu prosinec a už pomalu vyhlížíme, jaké knížky mají vyjít v příštím roce. Je toho docela dost, jak u nás, tak v zahraničí. V tomto článku najdete ty, které jsou nejočekávanější pro mě. :))

U NÁS
Zelená jako smaragd (Edelstein Trilogie, #3)Lola and the Boy Next DoorPandemonium (Delirium, #2)Zasvěcená (Unearthly, #2)
Between Shades of GrayPushing the Limits (Pushing the Limits, #1)The Iron Queen (The Iron Fey, #3)The Iron Knight (Iron Fey, #4)
Samozřejmě toho je mnohem víc, ale tyhle mě lákají nejvíc. Zelená jako smaragd (Kerstin Gier), poslední díl trilogie Drahokami, stejně tak jako pokračování Deliria Pandemonium (Lauren Oliver) a pokračování Nadpozemské Zasvěcená (Cynthia Hand) vyjde už v únoru u CooBoo. CooBoo by také mělo vydat knihy Lola a kluk od vedle (Stephanie Perkins), Překroč svůj stín (Pushing the Limits - Katie McGarry) a Between Shades of Grey (Ruta Sepetys). Dále by koncem roku u Knižního klubu měly vyjít zbývající dva díly série Železná víla (Julie Kagawa) - 3.díl v listopadu a 4.díl v prosinci.

VE SVĚTĚ
School Spirits (Hex Hall Spin-off, #1)Awaken (Abandon Trilogy, #3)Scarlet (Lunar Chronicles, #2)
Boundless (Unearthly, #3)Requiem (Delirium, #3)Sever (The Chemical Garden, #3)
I ve světě toho vyjde spoustu. Některé knihy ještě nemají své obálky - v září má vyjít očekávaný poslední díl trilogie Divergent (Veronica Roth), zatím ale není znám ani název. V květnu má zas vyjít Isla and the Happily Ever After (Stephanie Perkins), kniha také zatím nemá obálku. Teď už ale k těm, jejichž obálky můžete vidět výše - v lednu má vyjít třetí díl Nadpozemské Boundless (Cynthia Hand) a v únoru pokračování Cinder Scarlet (Marissa Meyer) a také poslední díl trilogie Zahrada nesmrtelnosti Sever (Lauren DeStefano) a já doufám, že se všech tří knih dočkáme o pár měsíců později i u nás. V březnu má vyjít Requiem (Lauren Oliver), závěrečný díl Deliria, opět snad vyjde časem i u nás. A v květnu mají vyjít knížky od mých dvou milovaných autorek - Awaken (Meg Cabot), poslední díl trilogie Abandon, a School Spirits (Rachel Hawkins), spin-off série k Hex Hall, což je moje oblíbená série. Doufám, že jejich vydání plánuje u nás Knižní klub, i když z trilogie Abandon u nás ještě nevyšel druhý díl Underworld.

Žádné komentáře :

Okomentovat