neděle 25. prosince 2016

Knižní přírůstky (říjen–prosinec 2016)

   Vítám vás u mých knižních přírůstků za poslední tři měsíce. Celkem mi přibylo do knihovny 21 kousků, a to je opravdu hodně. Jako správný knihomol pro to ale mám své zdůvodnění – byly Vánoce, a protože mi moje rodina poslední roky už pod stromeček nedává knížky, musela jsem si svoje "knižní Vánoce" udělat sama. A tak jsem si nakoupila celou řadu knížek, které už dlouho byly na mém seznamu.

   Začneme ale říjnovým Humbookem, fotoreportáž z tohoto literárního festivalu najdete zde. Z této akce jsem si odnesla hned tři krásné knihy – recenzní výtisk Illuminae (recenze zde), Stránky světa...

   ...a také knihu Dům, ve kterém – Smečka ze čtvrtého pokoje. Jiný dům, a to Dům na Baker Street, mi jako recenzní výtisk zaslalo nakladatelství Grada a recenzi na tuto skvělou detektivku si můžete přečíst zde.

   Na konci října vyšel jeden DLOUHO očekávaný titul, který jsem si musela objednat hned po vydání – čtvrtý díl Měsíčních kronik s názvem Winter. ♥ A aby kniha neputovala ke mně domů sama, objednala jsem si také Rose pod palbou, volné pokračování Krycího jména Verity, s nádhernou českou obálkou.

   Dva zajímavé recenzní výtisky jsem získala od nakladatelství Euromedia (od Ikaru a Yoli), a to Život po tobě od Jojo Moyes a Mluv od Laurie Halse Anderson. Recenzi na Mluv si už můžete přečíst zde.

   Během listopadu a prosince jsem si objednala tři balíky německých knih od mých oblíbených autorů, které jsem si chtěla už dlouho přečíst. Od Krystyny Kuhn (u nás od ní vyšla třeba část série Údolí) jsem si pořídila první dva díly její nové série Monday Club, která má mimochodem vážně moc hezké obálky.

   Nesměla chybět ani moje oblíbená rakouská autorka Ursula Poznanski (Erebos, Saeculum, Pět...), od které jsem si mimo jiné pořídila thriller Layers. A Sebastian Fitzek se už také dávno zařadil mezi mé nejoblíbenější autory, jelikož ale jeho debutový román nebyl nikdy přeložen do češtiny, objednala jsem si ho také v němčině. Knihu už mám i přečtenou, a i když se mi jeho thrillery Izolovaný nebo Sběratel očí líbily možná ještě o něco víc, bylo to přesto výborné čtení.

   Od již zmiňované Ursuly Poznanski jsem si také objednala první dva díly její dystopické trilogie Eleria, která má nejen na Goodreads velmi vysoké hodnocení, takže jsem na ni moc zvědavá. 

   A nesmělo také chybět pokračování její kriminální řady, která sice vychází i u nás u Knižního klubu, ale já jsem Pět četla v němčině, a tak chci i s dalšími díly pokračovat v originále. Navíc Slepí ptáci u nás vyšli teprve nedávno, přitom autorka už dávno napsala třetí díl Stimmen a má už dopsaný i díl čtvrtý, který snad vychází hned z kraje příštího roku.

   Mám tu i dvě romantické oddechovky, a to Forbidden a Finding It. Ty jsem si koupila, protože byly zrovna levné (kde a jak jsem německé knihy přesně objednávala, se můžete dočíst zde) a česky zatím nevyšly, jinak se jedná o německé překlady stejnojmenných anglických knížek, které jistě budete znát.

   A potom jsem zkusila dvě knihy od německých autorek, od kterých jsem zatím nic nečetla, ale obě knížky jsou velmi dobře hodnocené. V prvním případě by se mělo jednat o romantický příběh, ale asi i trochu s vážnějším podtextem, v druhém případě by to měl být příběh z NDR roku 1989. O moderní dějiny se celkem zajímám, tak věřím, že to bude dobré čtení.

Všechny německé knihy...

...a skoro všechny české...

...kromě Vánočního zázraku. Ten jsem dostala jako dárek od nakladatelství CooBoo, kterému za knížku moc děkuji! Právě ji čtu a budu se snažit na ni napsat během volných dní i recenzi.

15 komentářů :

  1. Krásné kousky, Winter jsem dostala teď k Vánocům. A ty knihy od Ursuly ti tedy závidím! Mám doma sice všechny, co od ní vyšly u nás, ale protože německy neumím ani slovo, bohužel musím čekat, než je přeloží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám, že Fragment časem od Ursuly Poznanski zase něco vydá, Knižní klub asi spíš ne, ten vydává jen tu kriminální sérii pro dospělé, tak pochybuju, že by sáhl po některém jejím "YA" románu. :(

      Vymazat
  2. Život po tobě jsem dala kamarádce k Vánocům a hned jsem ji požádala, jestli by mi tu knížku nepučila, až ji dočte. Jsem na to taky zvědavá :D¨

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se toho právě trochu bojím, i když jinak patří Jojo Moyes mezi moje nejoblíbenější autorky. Ale z toho pokračování mám strach... :D

      Vymazat
  3. Krásné hromádky. Dům na Baker Street už mám taky :-D

    OdpovědětVymazat
  4. To je obrovská hromada knih! :) Já ti závidím hlavně Smečku ze čtvrtého pokoje, chtěla bych si tu knížku přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je obrovská, ale v průměru to vychází na 7 knih za měsíc, to ještě ujde, ne? :D Mě ta kniha také láká, i když jsem ji vůbec neznala, když jsem ji dostala na Humbooku.

      Vymazat
  5. Illuminae se mi podařilo u CooBoo vyhrát a je opravdu fantastická a to jsem ji prozatím jen prolistovala, ale vzhled je úchvatný. Od Euromedia jsem si vybrala stejné recenzní výtisky. :o) Mluv nebylo přímo pro mě, ale Život po tobě si mě získal, jelikož první díl jsem hodně obrečela, tak jsem za pokračování byla moc ráda. :o) Krásné knihy, užij si čtení. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mně Mluv přišlo celkem dobré, ale také jsem čekala ještě trochu víc. Na Život po tobě se teprve chystám, ale právě kvůli tomu, že Než jsem tě poznala je má oblíbená kniha, mám z pokračování velké obavy... :D

      Vymazat
  6. Jenseits der blauen Grenze je úžasná kniha. Je hrozná škoda, že se jí dostává tak málo pozornosti, já na ni narazila taky úplnou náhodou a je to asi jedna z nej knih co jsem tenhle rok přečetla. Jsem zvědavá co na ni řekneš :)

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou ale krásné knihy! :) Winter je nádherná, budu muset co nejdříve pořídit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné přírůstky. Doufám, že na Ursulu Poznanski napíšeš recenze:) Máš pravdu, že to u nás vychází s hrozným zpožděním a já jsem strašně zvědavá, jaký je další díl - ale německy bohužel nevládnu.
    Akorát mám pocit - vlastně jsem si tím jistá, že Forbbiden je všechno jen ne romantická oddechovka.
    A Illuminae právě čtu:)

    OdpovědětVymazat