pátek 30. září 2016

Knižní přírůstky (září 2016)

   V září mi do knihovničky přibylo krásných šest nových kousků. To sice není žádný rekord, byly i bohatší měsíce, ale přesto mi ta zářijová nadílka dělá mimořádnou radost, protože jsou to všechno opravdu nádherné přírůstky. Už jen na fotkách vypadají moc pěkně a já věřím, že obsah bude stejně kvalitní...

   Začneme nákupem v LK a vyhranou knihou. Výjimečnou jsem ulovila v Levných knihách za neuvěřitelných 39 Kč! Už před lety jsem uvažovala o tom, že si tento fantasy román koupím, ale nějak jsem se k tomu nikdy nedostala. Nedej se je přírůstek ještě z konce srpna, knihu jsem vyhrála na druhém Yoli pikniku, ale v tu dobu už byl článek s letními přírůstky zveřejněn, tak jsem ji přidala teď k zářijovým. Na obě knihy jsem velmi zvědavá.

   V září se konaly také Dny Marianne, a ačkoliv je tato akce spojena spíš s nákupem oblečení, bot, kosmetiky apod., slevy byly i u Dobrovského a v Kanzelsbergeru. Nejdříve jsem navštívila Knihy Dobrovský, kde mi však zarytě tvrdili, že Sůl moře nebude dřív než v pondělí (dny Marianne trvaly od pátku do neděle). Nemohla jsem ale odejít s prázdnou, proto jsem si "jako útěchu" vybrala aspoň Pomstu & rozbřesk. Když jsem později zjistila, že v Kanzelsbergeru mají Sůl moře už od pátku, musela jsem se pak v sobotu samozřejmě stavit i tam.

   Novou knihu od Colleen Hoover It Ends With Us jsem objednávala hned dva dny po jejím vydání začátkem srpna, objednávka se však nečekaně zdržela a nakonec jsem se na daný e-shop naštvala a objednala knihu jinde. Proto mi dorazila až během září. Tuto knihu ještě přečtenou nemám, ale jinak jsem během září přečetla od CoHo hned tři knihy: Maybe Someday, Maybe Not a Confess. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti ve filmovém vydání je jediným zářijovým recenzním výtiskem, za jeho poskytnutí mnohokrát děkuji nakladatelství Jota. Knihu právě čtu a zatím mě vážně baví. Včera jsem byla i na předpremiéře filmu a musím říct, že se mi film moc líbil. Brzy bude na blogu o knižní předloze a její filmové adaptaci společný článek.

   Upřímně se nemůžu na tuto hromádku vynadívat... Asi vůbec největší radost mám z knihy Sůl moře, protože Ruta Sepetys je zkrátka úžasná spisovatelka. Nejhezčí obálku má podle mě nejspíš It Ends With Us od CoHo, ale i to je velice těžký výběr, líbí se mi také modře laděná Sůl moře a Pomsta & rozbřesk se svou luxusní červenozlatou obálkou. Četli jste některou z knížek? Jak se vám líbila? :)

10 komentářů :

  1. Krásné kousky. ;) Sůl moře a Pomstu & rozbřesk si chci v budoucnu taktéž přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kousky, četla jsem pouze Sirotčinec, ovšem v prvním vydání :)
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knihy. Nedej se a Sůl moře bych si ráda koupila a přečetla. Jsem na ně hodně zvědavá. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jednu z knížek neznám, ale It ends with us má nádhernou obálku, přesně takový ten typ, který mne donutí vzít knihu do rukou a kouknout se na obsah :)
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  5. Krasne knizky. Taky bych si s nekterymi dala rict :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Čítala som Carry on a It ends with us a obe boli skvelé. K tým kráskam od CooBoo som sa ešte nedostala, ale veľmi sa na obe teším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné přírůstky! :)
    Nedej se jsem četla a byla dokonalá :3
    Na všechny ostatní se chystám :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné knihy, září je plodné všude koukam :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké novinky, sama se chystám na Sůl moře a možná na Pomstu a rozbřesk :) Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné přírůstky :) Už se chystám na Sirotčinec a na Nedej se :)
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat