pátek 9. září 2016

Knižní podzim aneb co bych si (možná) ráda přečetla

   Po klidnějších letních prázdninách nastává vždy období, kdy před Vánoci vychází mnoho nových knih. A ačkoliv jsem já osobně myšlenkami stále v létě, sleduji, jaké novinky vychází nebo se chystají. Tento přehled titulů, které mě zaujaly, není zdaleka vyčerpávající a je dost možné, že některé z nich nakonec ani číst nebudu. Ale přesto mě jejich vydání z nějakého důvodu zajímá. Tady je 10 podzimních titulů, které si (možná) ráda přečtu.

Winter (Měsíční kroniky, #4)
   A začneme knihou, která sice nevychází jako první, ale stejně musí být na prvním místě, protože na vydání této knihy čekám už víc než rok (viz má nadšená a lehce panická recenze na Cress). Řeč je samozřejmě o Winter. Miluju Měsíční kroniky a fyzicky mě bolí, že na vydání závěrečného dílu musím čekat tak DLOUHO. Kdybych neměla celou sérii doma česky, možná bych už sáhla i po originále, ale pochopitelně jsem chtěla mít všechny díly v jednotném vydání. Kdo však mohl tušit, že se bude datum českého vydání neustále posouvat. Dokud knihu nebudu držet v ruce, neuvěřím, že už je skutečně vydaná. Už se mi tomu totiž vážně ani věřit nechce, nechci být zase zklamaná z dalšího posunu vydání... (vydává Egmont)

Pomsta & rozbřesk (Pomsta & Rozbřesk, #1)
   Pomsta & rozbřesk vychází zrovna někdy teď a musím říct, že mě dost láká. I když je to další fantasy série (dávám teď spíš přednost samostatným knihám, protože série většinou nedočtu), ten námět mě dost zaujal, mám ráda pohádkově laděné příběhy a navíc ta obálka vypadá také lákavě... No uvidíme. :) (vydává CooBoo)





Sůl moře
   V šedých tónech patří k výjimečným knihám, na které se nezapomíná (viz má recenze), proto mě i v pořadí třetí autorčina kniha Sůl moře velmi zajímá a určitě ji budu chtít mít ve své knihovně. Akorát se teď stydím za to, že jsem stále ještě nepřečetla Potrhaná křídla, i když už je mám doma asi dva roky. (vydává CooBoo)





https://d2arxad8u2l0g7.cloudfront.net/books/1430163084m/23519340.jpg
   Třetí stříbrnou knihu snů od mé oblíbené Kerstin Gier si rozhodně ráda přečtu. Její lesklá obálka se bude krásně vyjímat v knihovně vedle Drahokamů... (Ale počkat, to si vlastně ještě budu muset dokoupit první díl, který jsem sice četla, ale v tištěné podobě mám jen druhý. Ach jo, to jsou knihomolské starosti.) :D V každém případě jsem zvědavá, jak tato zábavná snová trilogie dopadne, druhý díl se mi líbil moc (viz moje napůl gifová recenze). (vydává CooBoo)




https://d2arxad8u2l0g7.cloudfront.net/books/1470747699m/31385045.jpg
   Tato kniha jako jediná ze seznamu již vyšla a já ji včera viděla v knihkupectví. Anotace i ukázka mě zaujala, námět mi trochu připomíná knihu Proč? 13x proto, ale myslím, že Byla jsem tu bude trochu něco jiného. Od Gayle Forman jsem četla čtyři knížky a patří k mým oblíbeným autorům, přesto však stále trochu váhám, protože názory na tuto knihu jsou dost rozporuplné... Asi ještě počkám na nějaké recenze. ;) (vydává Yoli)




Speak
   Speak je knižní předloha ke stejnojmennému filmu (který jsem neviděla), a protože se jedná o celkem uznávaný young adult román, ráda bych si ho přečetla. Vlastně ani nevím, o co v knize přesně jde, ale stejně si ji chci přečíst. Zkrátka myslím, že to bude stát za to. (vydává Yoli)





https://d2arxad8u2l0g7.cloudfront.net/books/1388195391m/12936.jpg
   Lois Lowry mám moc ráda a pokračování Dárce (kde ale vystupují úplně jiné postavy) si prostě nemohu nechat ujít. Víc k tomu asi nemám co dodat, stačí si přečíst mou recenzi na Dárce. (vydává Argo)






After You (Me Before You, #2)
   Jojo Moyes je má nejoblíbenější spisovatelka, přesto si však tuto knihu možná raději nepřečtu. Nebo možná ano, já vážně nevím. Když bylo oznámeno, že autorka píše pokračování Než jsem tě poznala, měla jsem z toho smíšené pocity. Ta kniha nemá mít pokračování. A já si nechci zkazit dojem druhým dílem. Ale na druhou stranu mě to samozřejmě i trochu láká. Jsem zvědavá, ale zároveň se bojím. Co když mě kniha na celé čáře zklame? To bych ji pak radši vůbec nečetla. Co vy, plánujete si přečíst pokračování? (vydává Ikar)


https://d2arxad8u2l0g7.cloudfront.net/books/1377284428m/16278318.jpg
   Ani u Armady nevím, jestli si ji nakonec přečtu. Ready Player One od stejného autora jsem si zamilovala (viz moje recenze), takže bych tuto knihu měla vyhlížet s velkým očekáváním, ale zahraniční recenze nejsou zrovna příznivé. Opět asi počkám na nějaké další recenze, až kniha vyjde u nás. Nechce se mi věřit, že kniha od autora RPO bude tak špatná, ale kdo ví... Hodnocení a komentáře na Goodreads mě každopádně zatím odrazují. (vydává Knižní klub)



 ch=   Na závěr tu mám knihu Seznam mrtvých od Jennifer L. Armentrout. Před časem jsem četla její young adult thriller Neohlížej se a bavil mě (viz má recenze), takže by i toto mohla být dobrá oddechovka. Přijde mi, že thrillery moc young adult autorů nepíše, přitom já mám tento typ knížek ráda. Čtu samozřejmě i "klasické" thrillery, ale občas si chci přečíst něco podobně napínavého a přitom zrovna nemám náladu na nějaký krvák. (vydává Baronet)



Určitě jsem na něco zapomněla, ale to nevadí. Jaké knihy očekáváte v nejbližší době vy?

3 komentáře :

  1. Na Winter už se celá třesu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Winter už snad očekáváme celou věčnost. :) Tak doufám, že doopravdy vyjde. :) Z tvých tipů mě taky zaujala Sůl moře, jelikož Šedé tóny jsem si opravdu zamilovala. Jinak ještě Vážku v jantaru, druhý díl Cizinky.

    Zvu tě na soutěž o knížku, která probíhá na mém blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych si do budoucna chtěla rozhodně přečíst Pomstu & Rozbřesk - předloha, jíž je tohle dílo inspirováno, se mi vždycky hrozně líbila a jsem zvědavá, jak se s tím tahle série popere (i když taky nezaručuju, že se mi povede ji dočíst).

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat