úterý 30. srpna 2016

Knižní přírůstky (červen-srpen 2016)

   Po velmi bohatém květnu mi v následujících měsících přibylo do knihovničky mnohem méně nových knížek, proto jsem se rozhodla spojit knižní přírůstky za tři měsíce do jednoho článku. Jsem ráda, že z těchto celkem třinácti kousků už mám šest přečtených, sedmou knihu právě čtu a na další se také chystám v nejbližší době, takže se můj nekonečný seznam nepřečtených knih o tolik nerozroste. Obvykle se tak rychle do nových knih nepouštím a čtu nejdřív starší kousky, ale pak právě někdy dojde k tomu, že mezitím o některé tituly tak trochu ztratím zájem a leží mi doma dlouho nepřečtené...

   Proměnu Mary Dyerové jsem vyměnila za jinou knihu v bazaru na Databázi knih. Mám z tohoto "obchodu" velkou radost, protože kniha je v perfektním stavu a já už mám doma první díl, do kterého se chci brzy pustit. První díl série Gallagher Girls od Ally Carter mám doma už několik let v angličtině, ale z nějakého důvodu jsem se nedokázala prokousat přes první kapitolu. Proto jsem si knihu pořídila ještě i v novém českém překladu.

   Spouštěče jsem ulovila ve výprodejích a zkompletovala tak svou sbírku u nás vydaných thrillerů od Wulfa Dorna. Teď už jen zbývá začít je číst. Za knihu Jak (ne)být divný na netu mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví Martinus.cz. Recenzi si můžete přečíst na blogu zde.

   Dále tu mám dvě německé knihy, ke kterým se chci dostat během září. Maybe Someday od Colleen Hoover jistě nemusím dlouze představovat, druhá kniha je prvním dílem trilogie Zeitenzauber o cestování časem a odehrává se v Benátkách, takže pro mě jako milovníka Itálie a knih, kde se cestuje časem, byla naprostou nutností.

   Návrh a Omyl jsou dva celkem spontánní úlovky z bazaru na Databázi knih, které jsem také hned přečetla. Můj názor na první dva díly této volné série si můžete přečíst zde. Návrh je zatím nejlepší knihou, kterou jsem za léto přečetla, pokud samozřejmě nepočítám re-reading Než jsem tě poznala od Jojo Moyes. ♥

   Zrovna včera mi dorazila obálka s podpisem Elle Kennedy, který jsem si hned nalepila do knížky. :)

   Knihu Neohlížej se od Jennifer L. Armentrout mi zaslalo internetové knihkupectví Arara.cz. Recenzi si můžete přečíst zde. Jiskru v popelu právě čtu a recenze by se na blogu měla objevit tento týden, za e-knihu moc děkuji internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz.

 Dvůr trnů a růží by Sarah J. Maas Stránky světa (Stránky světa, #1) Pod vlivem Jupiteru by Gary D. Schmidt
   Jiskra v popelu není jedinou e-knihou, která mi dorazila k recenzi, nakladatelství CooBoo mi poskytlo Dvůr trnů a růží, který jsem zrecenzovala zde, a také Stránky světa, ke kterým jsem se však ještě nedostala. Navíc jsem v rámci akce na eReading.cz také měla možnost si zdarma stáhnout knihu Pod vlivem Jupiteru, můj krátký komentář ke knize najdete na Goodreads.

   Všechny tištěné knižní přírůstky za tři měsíce. Četli jste některou z knih? Jak se vám líbila?

8 komentářů :

  1. Pekné kúsky :3
    Návrh sa mi páčil viac ako Omyl, ale aj ten je dobrý. :)
    Mrzí ma, že Mara končí na Slovensku a v Čechách druhým dielom a že sme sa tretieho nedočkali :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Návrh mi také přišel o třídu lepší než Omyl, ale baví mě styl psaní Elle Kennedy, takže jsem si obě knihy moc užila. :) To s tím třetím dílem je mi také líto, zatím jsem sice se sérií ani nezačala, ale plánuji si případně pořídit závěrečný díl v angličtině, pokud se mi budou předchozí dva díly líbit...

      Vymazat
  2. Pekne kousky. Ja osobne z toho nic necetla, vetsinu ani neznam, ale nektere jsem alespon zahledla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že až na Colleen Hoover a Sarah J. Maas to jsou všechno i pro mě "noví autoři", od kterých jsem dosud nic nečetla, ale ráda objevuji nové knihy... :)

      Vymazat
  3. Pěkné přírůstky. :) Neohlížej se, Jiskru v popelu a Proměnu Mary Dyerové mám moc ráda, jsou to skvělé knihy. Dvůr trnů a růží zrovna čtu a na Omyl se chystám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Díky, zdá se, že máme docela podobný vkus na knížky. Neohlížej se se mi také moc líbilo, Jiskru právě čtu a baví mě moc. Akorát doufám, že Dvůr trní a růží se ti bude líbit víc než mně. Omyl je fajn, i když na Návrh nemá (ale Elle Kennedy to stejně umí). ;)

      Vymazat
  4. Četla jsem Neohlížej se a Jak (ne)být divný na netu a obě jsou pro mě jedněmi z nejlepších objevů letošního roku :) Pak ještě samozřejmě Maru Dyer a Maybe someday (pro mě nej kniha od Colleen, až na ten závěr, to jsem si rvala vlasy). Ostatní asi číst neplánuju :) Já se právě snažím vždy číst nové knihy hned, abych o ně neztratila zájem, protože těch co mám doma už dlouho je fakt hodně a tak u poloviny si fakt nejsem jistá, jestli je ještě číst chci. A to je škoda.
    Ta Elle Kennedy by mě podle obálky nenapadla, že bude dobrá. Možná kdybych měla čas na něco lehčího :) Všichni teď mluví o Dvoru trnů a růží, ale to mě vůůůůbec neláká :)
    Jinak já toho mám až ostudně hodně, kdyžtak mrkni na nejnovější Book haul :D
    Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elle Kennedy rozhodně doporučuji, především ten Návrh, také jsem byla kvůli obálkám dost skeptická, ale vážně to stojí za to! Je to vtipné, hlavní hrdinové jsou sympaťáci a autorka má celkově skvělý styl psaní, čte se to samo. :) U Dvora trnů a růží patřím mezi to 1 % čtenářů, kterým se kniha vůbec nelíbila, ale já asi nějak celkově nemusím knihy Sarah J. Maas, není to úplně můj styl, i když to teď všichni milují. :/ Jinak tvůj book haul jsem už viděla, ale neokomentovala jsem ho, jdu to napravit! ;)

      Vymazat