pátek 29. července 2016

30 momentek z Ligurie aneb má dovolená v Itálii


   Slibovala jsem vám na FB článek s několika málo fotkami z mé letošní rodinné dovolené v Itálii. Nakonec jsem vybrala 30 fotografií, prvních deset fotek je z malého městečka Santo Stefano al Mare, kde jsme bydleli, dalších dvacet je z nejbližšího většího města, kam jsme si udělali výlet, a to byla Imperia. Ligurie je náš oblíbený italský kraj, na dovolené jsme tu byli již počtvrté, i když pokaždé samozřejmě na jiném místě. Navštívili jsme tu Sanremo, Janov, Portofino a další zajímavá místa a rozhodně tuto oblast můžeme doporučit, mají tu i výbornou kuchyni ♥, začátkem července jsme vždy měli štěstí na skvělé počasí a navíc je Ligurské moře mnohem lepší než Jadran. ;)

   To by na úvod asi tak stačilo a teď už nechám promlouvat samotné fotografie, jen občas doplněné o krátký komentář...

   Bydleli jsme v takovém komplexu s přístavem pro jachty a plachetnice trochu bokem od centra městečka, ale bylo to tam moc pěkné. Koupat jsme se však chodili do města, protože u přístavu byla jen relativně malá kamenitá pláž.




   Ve městě byla krásná velká písčitá pláž, takže to za těch několik minut chůze určitě stálo.



   Lepší pohled na pláž, na kterou jsme chodili. Foceno pochopitelně večer, proto je tak vylidněná.

   A tady už je vidět Imperia a její středověké centrum, které je vystavěno do kopce. Zajímavostí je (přiznávám, našla jsem to právě teď na Wikipedii), že město vzniklo až v roce 1923 sloučením dvou menších měst, takže ono historické centrum bylo vlastně původně jedno město a ta část města, která se nachází za kopcem a je spíš průmyslová, druhé město.




   Klasicistní dóm San Maurizio, podle informační tabule prý největší kostel v Ligurii...





   Typické uličky.







   Šťastné shledání ztraceného kotěte se svou matkou. :)




   Doufám, že se vám článek s fotkami líbil, že jsem vám alespoň trochu přiblížila svou letošní dovolenou a třeba vás i nalákala, abyste tuto oblast Itálie také někdy navštívili. Moc by mě zajímalo, jaká místa v Itálii se líbila vám, já kromě Ligurie navštívila ještě Toskánsko a Benátsko, ale stále je hodně míst této nádherné země, které neznám.

6 komentářů :

  1. Skvělé fotky:) Doufám, že sis dovolenou užila!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné fotky, opravdu jde vidět, že jste si dovolenou v Itálii opravdu užili.

    OdpovědětVymazat
  3. V Itálii jsme byli s manžílkem poprvé na svatební cestě. Tehdy jsme byli mladí, neměli jsme po svatbě moc peněz, a tak jsme vyrazili tak nějak spíše do přírody, než-li do hotelu. Sbalili jsme si nejnutnější kempové vybavení a vyrazili do italských Alp. Celkem jsme strávili 2 dny u jezera, 3 dny v horách. Bylo to bájo.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, hned bych někam vyrazila :) My jsme letos byli v Chorvatsku, konkrétně jsme si našli ubytování v obci Klek, což je kousek od Dubrovníku. Užasná dovolená, nebylo tam moc lidí, takže jsme si fakt užívali klidu a pohody. :) Příští rok možná dáme tu Itálii, pokud se opatření zmírní.

    OdpovědětVymazat