pátek 29. dubna 2016

Knižní přírůstky (duben 2016)

   Máme konec dubna, a tak jsem tu opět s knižními přírůstky. Co přinesl tento měsíc?

   Na bux.cz jsem ve slevách objevila dvě knihy, na které si dělám už hodně dlouho zálusk. Jedná se o thrillery Mrazivé ticho a Temné šílenství. Na tohoto německého autora čtu samou chválu, snad to bude napínavé čtení. Akorát mě trochu mrzí, že obálka Mrazivého ticha přišla trochu ušmudlaná, ale vzhledem k tomu, že to není žádné velké poškození a kniha byla navíc v akci, bych to asi těžko reklamovala. Není to ale nějak hodně vidět.

   Dále tu mám knihu Bez šance, za kterou moc děkuji internetovému knihkupectví Martinus.cz. Tento román upoutal mou pozornost již před vydáním, ale stále jsem žila v domnění, že kniha vyjde v rámci nakladatelství Yoli, takže mi pak její vydání tak trochu uniklo, protože edici Světový bestseller tolik nesleduji. Když jsem však zjistila, že se právě za tímto názvem skrývá kniha Unwind, chtěla jsem si ji přečíst. Do knihy se chci proto pustit brzy.

   Tento měsíc je zřejmě ve znamení Knižního klubu, ale ještě nekončíme, kromě papírových knih tu mám totiž ještě pár elektronických...

Láska mezi písmenky
   Od CooBoo mi dorazila recenzní e-kniha Láska mezi písmenky. Musím přiznat, že jsem se k ní ještě nedostala, ale je hned v pořadí a i recenze se na blogu časem objeví. Uvidíme, jak se mi bude líbit. Upřímně od ní nečekám hodně, je však možné, že mě nakonec překvapí a bude mě bavit. 

5x Sherlock Holmes Vražda Rogera Ackroyda
   Využila jsem také nabídky recenzovat audioknihy pro Audioteka.cz a pro začátek si vybrala titul 5x Sherlock Holmes. Audiokniha mě naprosto nadchla, můžete se o tom přesvědčit v mé recenzi. Nyní poslouchám Vraždu Rogera Ackroyda od Agathy Christie a je to stejně skvělé, i když jsem teprve u 6. kapitoly. 

   Ani jsem nečekala, že mě audioknihy začnou tak bavit. Chtěla jsem to spíš vyzkoušet, když jsem měla tu příležitost, ale je to vážně fajn, i když to samozřejmě není totéž jako čtení tištěné knihy. Někdy jsem ale večer tak unavená, že na čtení nemám náladu, pak se audiokniha hodí, člověk si u toho hezky odpočine.

   Na závěr bych se všech čtenářů mého blogu chtěla zeptat, jakou novou rubriku byste na blogu ocenili. Poslední dobou se na blogu objevují hlavně recenze, knižní přírůstky a čas od času reporty z knižních akcí, chtělo by to trochu oživit. Máte nějaké nápady? Děkuji za každý návrh. :)

21 komentářů :

  1. O knize "Bez šance" jsem se zmínila si 4krát mamce, tak "tajně" doufám, že jí dostanu k svátku :D No, možná jí teďka převálcovala nová detektivka od Rowlingový, ale tu si při nejhorším pořádím sama :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ti přeji, ať ji k tomu svátku opravdu dostaneš! :D

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky! :)
    Nad knihou Bez šance dost silně uvažuji, ale nechce se mi pouštět do nové série. Jeden z důvodů je i to, že u nás v Česku vyjde první díl (někdy dokonce i druhý) a třetí nic. Asi si teda počkám, až to bude vydané celé a pak uvidím :-D
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekla, vůbec jsem o této knize neuvažovala jako o sérii, doufám, že první díl končí alespoň trochu uzavřeně... Ale co jsem se dívala, tak další díly mají hodně vysoké hodnocení, takže by u nás snad také časem mohly vyjít, pokud bude kniha Bez šance úspěšná. :)

      Vymazat
  3. Mrazivé ticho je parádní!!!
    Těším se na recenzi :)
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně nevím, kdy se k Mrazivému tichu dostanu, mám tu nějaké recenzní výtisky a navíc mám květen hodně nabitý, takže se ke čtení moc nedostanu... Ale možná v létě si na knihu čas udělám.

      Vymazat
  4. Pěkné přírůstky! :) Lásku mezi písmenky mohu jen doporučit. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Na tu Lásku mezi písmenky jsem zvědavá, trochu se bojím toho, jestli to není čtení spíše pro mladší, ale když se to tolika lidem líbí, tak to snad bude dobré. :)

      Vymazat
  5. Super přírůstky! Hlavně Bez šance, ta je prý skvělá :) Užij si čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, na Bez šance čtu samé nadšené recenze, tak se těším, i když na čtení mám zrovna dost málo času kvůli zkouškovému. :/

      Vymazat
  6. Na Bez sance jsem taky koukala v knihkupectvi, ale nejak jsem se nemohla rozhodnout...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba ti pomůže má recenze, nejpozději koncem května by se měla objevit na blogu. :)

      Vymazat
  7. První dvě knihy vůbec neznám, ale na tu třetí si brousím drápky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wulf Dorn asi není u nás tak známý, ale prý jsou ty thrillery vážně moc dobré, takže jestli máš tento žánr ráda, možná bych se po knížkách mrkla, jsou teď zrovna na buxu ve výprodeji. ;)

      Vymazat
  8. Na Bez šance se chystám už delší dobu a o Lásce mezi písmenky jsem už také slyšela (v dobrém) :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, o obou knihách se teď dost mluví, tak snad budou stát opravdu za to. :))

      Vymazat
  9. Taky jsem si teď nakoupila Dornovy knihy. Akorát jsem nakonec musela jinde, protože bux mi Mrazivé ticho nepřibalil a dodatečně poslat nehodlal... Jinak s ušmudlanýma a oťukanýma knížkama z buxu mám taky svou zkušenost... Už od nich nebudu objednávat.

    http://svet-mezi-radky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u nich upřímně často knihy neobjednávám, mám svá jiná oblíbená knihkupectví, které mají i vlastní osobní odběr a jsou navíc mnohem levnější... To Mrazivé ticho měli však v akci jen na buxu, Temné šílenství bych si mohla v rámci Knižního klubu koupit i v kamenné prodejně, ale takhle jsem si to mohla objednat spolu. Nelituji toho, ale za plnou cenu bych si stěžovala, protože ten obal je vážně špinavý (i jsem ho lehce otřela vlhkým hadříkem, ale stále tam jsou takové hnédě šmouhy, které na nové obálce nejsou, takže to není schválně).

      Vymazat
  10. Krásné přírůstky. Na knihu Bez šance si již delší dobu dělám zálusk, těším se na recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jen kdyby bylo více času, hned bych se do Bez šance pustila a možná měla knihu už i přečtenou a zrecenzovanou, ale kvůli škole si musím knihu nechat až na druhou polovinu měsíce... :)

      Vymazat
  11. Gratuluji k tam nízkému počtu nových knih :-) To já zase v dubnu nakupovala a nakupovala... Snad se v květnu konečně polepším :-) Bez šance jsem také dostala na recenzi a ta kniha je jednoznačně skvělá! :-)

    OdpovědětVymazat