čtvrtek 29. října 2015

Knižní přírůstky (říjen 2015)

   Tak už tu máme zase konec měsíce... Říjen byl pro mě dost zajímavý a svým způsobem i přelomový měsíc, a to nejen proto, že jsem oslavila 20. narozeniny. Definitivně mi totiž skončily letošní letní prázdniny a prožila jsem své první týdny na vysoké škole. Bohužel jsem si však nenašla moc času na čtení, přečetla jsem pouhé dvě knihy. Ale na rozdíl od září, kdy jsem žádné knižní přírůstky nezveřejňovala, protože ani žádné nebyly, mi v říjnu několik knížek do knihovničky přibylo. Pojďme se na ně podívat. ;)

   Začneme recenzními výtisky. Mám tu dva opravdové poklady, z kterých mám obrovskou radost. Nakladatelství Ikar mi poskytlo knihu Dívka, již jsi tu zanechal od mé milované Jojo Moyes. A pak tu máme Krycí jméno Verity, za tuto knížku moc děkuji nakladatelství CooBoo. Moc mě mrzí, že jsem si zatím nenašla čas ani na jednu z knih, i když jsem se na obě tolik těšila... Ale chci se do nich pustit co nejdříve. Asi se nedokážu ubránit velkým očekáváním, tak snad mě ani jeden z románů nezklame.

   Když už jsem měla tento měsíc ty narozeniny a zvládla jsem nástup do školy, rozhodla jsem se udělat si radost. Zaujaly mě tyto dva tituly z katalogu Knižního klubu. Inspirace z korálků se mi líbila proto, že to není úplně klasická brožurka s přesnými a podrobnými návody, ale spíš publikace plná nápadů, co všechno se dá s korálky dělat. Korálkování se již nějaký ten rok věnuji a základy ovládám, takže jsem spíš potřebovala nějakou knihu, kde můžu hledat právě onu inspiraci, a to tato knížka splňuje. :) Od Montyho Robertse jsem již četla jeho autobiografii, která mě velmi zaujala, proto mě láká i jeho další kniha. Doufám, že to bude stejně hezké čtení.

   Musím říct, že i když těch knih není nějak hodně (na knihomolské poměry), mám ze všech kousků velkou radost. Nejvíc asi upřímně z Jojo Moyes, přece jen je to moje srdcovka, ale Verity jí určitě šlape na paty a korálky i koně patří mezi mé další záliby, takže jsem s touto hromádkou opravdu spokojená. :))

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru OTKA: Ošklivá tlustá kamarádka
   Na závěr ještě musím zmínit dvě e-knihy, které mi poskytlo jako vždy úžasné CooBoo, nakladatelství vydávající víc knih, než vůbec stíhám číst. Na Ariho a Danta už můžete najít na blogu recenzi. OTKU jsem upřímně nečetla, protože ji mám přečtenou již dvakrát v německém vydání a na blogu je zveřejněna již dva roky recenze (pod názvem The DUFF), takže by asi nemělo smysl, abych psala nějakou zvláštní recenzi na české vydání. Ale možná si časem český překlad pro zajímavost přečtu, tento měsíc jsem na to ale neměla čas.

A tradiční otázka na závěr zní - jaké knižní přírůstky máte z poslední doby vy?

5 komentářů :

  1. Jéé, krásné přírůstky. Mě právě přišla Nespavost. Verity mám též:). Ještě se pochlubím s knihou Líbali jsme se, kterou jsem si zakoupila nedávno:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Líbali jsme se také uvažuji, ale stále nevím, jestli to stojí za to nebo ne. Mám od Levithana už asi dva roky doma Den co den a ještě jsem se ke knize nedostala. :D

      Vymazat
  2. Dívka, již jsi tu zanechal mě opravdu zajímá, protože autorka píše naprosto dokonalé knihy! Na Otku jsem zvědavá, ale ten český název se mi vůbec nelíbí... :) Jinak krásné přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Můj seznam přírůstků v tomto měsíci je opravdu bídný, koupila jsem si jenom Verity a První, na ostatní už nevyzdilo kapesné.. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Už dlouho se chystám na Než jsem tě poznala od Jojo Moyes :) A Krycí jméno Verity teď vidím všude :)
    www.czech-bookworm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat