pátek 19. prosince 2014

Co plánuji číst během svátků? A co bude nového na blogu?

   Protože právě dnes pro mě a jistě i pro mnohé z vás oficiálně začínají vánoční prázdniny, rozhodla jsem se s vámi podělit o své čtecí i blogové plány na svátky. Chtěla bych ve volných dnech opravdu hodně číst, protože jsem na to v poslední době neměla kvůli škole moc času a vzhledem k tomu, že mě v novém roce čeká učení k maturitě, další delší volno na čtení budu mít nejdříve až v červnu. :/

   Přitom mám doma TOLIK nepřečtených knih, na které se vážně těším, ale ne a ne se k nim dostat. Svátky jsou proto ideální příležitost, i když i ty jsou na celý můj "to-read" seznam příliš krátké. :( Každopádně bych se chtěla pokusit toho přečíst co nejvíc. Přes vánoční svátky moc na blogu asi ani nebudu, chci si užít Vánoce bez počítače, ale ke konci roku plánuji hned několik "shrnujících" článků a také nějaké recenze...

V článku jsou použity vánoční fotky z Vídně pro doplnění atmosféry... :))

  Začnu knížkou, kterou jsem již přečetla, abych se naladila na tu správnou pohádkovou a hlavně romantickou vlnu. ;) Polibek pro Annu jsem poprvé četla někdy zhruba dva a půl roku zpátky a knížka mě naprosto dostala. Od té doby jsem přečetla desítky různých YA i NA dívčích románů, ale žádný z nich se této knize nemohl vyrovnat. Re-reading jsem plánovala již dlouho. Říkala jsem si, jestli se mi kniha bude i teď, když jsem starší, tolik líbit. 

   Ale vážně, je to ten nejromantičtější knižní příběh, který znám. Jsou knihy, které se vám promítají v hlavě jako film, ale u Anny máte pocit, jako byste tam opravdu byly. S hlavními hrdiny prožíváte všechny emoce - od zklamání přes hněv až po smutek, od radosti až po touhu a lásku, prostě vše. Ten konec je tak nádherný, že mi vždycky vyhrknou slzy. A po dočtení poslední stránky jsem i napodruhé cítila přímo fyzickou bolest, protože ten příběh je tak dokonalý, že nechcete, aby někdy skončil. 

   Stephanie Perkins napsala tak krásnou romanci, že kdybych mohla, dám tomu 6 hvězdiček z 5. :D Já vím, že už na blogu jedna nadšená recenze na Annu je, ale já se z toho prostě musela vypsat. ♥ Pokud je tu ještě někdo, kdo Annu nečetl, teď máte skvělou příležitost, tohle si musíte přečíst! 
 Polibek pro Annu (Polibek pro Annu, #1)


Čtyřka: Divergentní povídky (Divergent, #0.1 - 0.4) 

  Teď mám rozečtenou Čtyřku, ale jsem teprve úplně na začátku. Divergence je moje velká srdcovka, takže tuto útlou knížku si určitě užiju. Moc jsem se na její vydání těšila. Recenze na blogu určitě časem bude, ale možná až někdy začátkem nového roku, jak už jsem psala výše, chci si Vánoce užít bez internetu apod., aby mě nic nerozptylovalo od čtení knih, koukání na pohádky, komedie a romantické filmy a samozřejmě jedení cukroví... :D

  Na čtečce mám ještě rozečteno Losing It, protože jsem se včera ve škole dost nudila... Mám zatím asi jen 15 % a je to docela sranda. Vážně mě to bavilo, i jsem se u toho několikrát zasmála. Až dočtu Čtyřku, vrátím se k tomu. Recenze na blogu také časem bude!
Losing It (Losing It, #1)
Další knihy už nejsou v přesném pořadí, v jakém je chci číst, nevím, kolik toho stihnu, protože mám vždycky dost velké oči, a pak toho nakonec přečtu mnohem méně... Ale ráda bych přečetla alespoň část z těchto knih:

Taťána a Alexandr (Taťána a Alexandr, #2) Mé sladké šestnácté století (My Super Sweet Sixteenth Century, #1) Potrhaná křídla Moře klidu
Den co den Tahle píseň ti změní život Byerley Turk první plnokrevník Černobílý svět
 (změna dle aktuální nálady je možná, dokonce i dost pravděpodobná :D)

Tady je ještě pár dalších knížek, ke kterým bych se ráda dostala, ale obávám se, že na ty už o svátcích nezbude čas. Ale jsou to další alternativy, kdybych na některou z výše uvedených zrovna neměla náladu. První řada (první čtyři knížky) jsou recenzáky, takže k těm bych se rozhodně ráda dostala začátkem ledna.

Papírová města Násobky sedmi Život jedna báseň (Slammed, #1) Vzkaz v láhvi
Easy? Amy a Roger: Na cestě Včera Tě budu milovat (Včera Tě budu milovat, #1)
Železný král (Železná víla, #1) Chvíle před koncem Ten, kdo stojí v koutě

Celkově jsem vybírala spíš takové romantické čtení na Vánoce (i když ne všechny knihy jsou úplně veselé), nepřečtené detektivky a thrillery si nechám na jindy. ;)

Je mi jasné, že tohle všechno přečíst ani náhodou nestihnu, ale ráda bych v příštím roce výrazně zmenšila počet nepřečtených knih v knihovně. Je to moje novoroční předsevzetí. I vzhledem k tomu, že se budu učit k maturitě, si chci brát jen minimum knih na recenzi a spíš číst to, co mám doma, ať s tím konečně pohnu!



A teď k tomu, jaké články plánuji na blogu. Už jsem zmínila recenze na Čtyřku a Losing It, možná budou recenze i na další knihy, které přes Vánoce přečtu (to uvidím podle toho, jak se mi bude chtít). Dále chci na blogu zveřejnit:
  • Knižní přírůstky za listopad&prosinec 2014
  • Nejlepší knihy za rok 2014 (velký souhrnný článek)
  • Žebříček filmů, které jsem viděla za rok 2014 v kině

Možná mě ještě něco napadne, ale tyto články by se tu někdy na přelomu roku měly objevit určitě! :)


   Co dodat na závěr tohoto článku? Moc vám děkuji, pokud jste dočetli až sem! Přeji vám veselé Vánoce a ať je prožijete se svými nejbližšími. Do nového roku vám přeji hlavně hodně zdraví a štěstí. Protože sama na jaře maturuji, tak přeji všem, kteří jsou na tom stejně, ať se nám ta maturita povede. A ať zvládneme přijímačky na VŠ. Užívejte si svátky. Já se teď na pár dní na blogu i na FB odmlčím, ale články s tím nejlepším čtením i s těmi nej filmy za rok 2014 chystám už brzy...

9 komentářů :

  1. Krásný článek. :) Já doufám, že během svátků docela dost knih přečtu. Co se týče knih, které mám dostat, tak jsem udělala seznamy knih, dala je svým blízkým a jsem jedině zvědavá, jak budu překvapena. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, budu držet palce s čtením knihy. Doufám, že stihneš všechny, které jsi chtěla, i když asi to všechno množství by nezvládl nikdo :D Pro mě prázdniny začaly už včera, takže huráá.. Jsem zvědavá, kolik toho přečtu já :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kdybych se o "prázdninách" (které na VŠ už nemám) nemusela učit, tak čtu a nic jiného nedělám (mám spouuustu nepřečtených knížek doma a stále se hromadí :D).
    Snad se ti podaří přečíst vše naplánované, koukám, že toho není málo. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně je naprosto jasné, že budu ráda, když budu mít začátkem ledna přečtenou polovinu z toho, co tu je, možná spíš i třetinu, ale protože nevím, na co zrovna budu mít náladu, dala jsem do článku víc možností... ;))

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem nedávno přemýšlela nad tím, že bych si Polibek pro Annu přečetla znovu, abych zjistila, jestli se mi stále tak moc líbí nebo ne. :) Jenže mám nedostatek času, tak radši dávám přednost knížkám novým, no. :)
    Losing it byla strašně milá oddechovka a upřímně mě překvapilo, jak moc mě to nakonec bavilo! :)
    Tak se čtením ti budu držet palce! Sama mám nějakou tu četbu v plánu a doufám, že nějak se mi podaří toho přelouskat co nejvíce. :) Ten, kdo stojí v koutě si ještě vůbec nečetla nebo by to byl re-reading? Protože jestli Charlieho příběh ještě nemáš přečtený, tak rozhodně doporučuji po něm sáhnout! :)
    Také ti přeji krásné prožití vánočních svátků, hodně štěstí do nového roku a s maturitou ti také přeji hodně štěstí, ta mě na jaře čeká též, jop. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten, kdo stojí v koutě jsem opravdu ještě nečetla, mám knížku doma už přes rok, ale zatím jsem se k ní nedostala. Určitě si na ni zkusím udělat přes Vánoce čas, je docela tenká, takže bych to měla stihnout. ;)

      Také dávám přednost novým knížkám, chtěla jsem si ještě dát re-reading Mediátora a Drahokamů, není na to ale čas. Polibek pro Annu jsem si však znovu přečíst prostě musela za každou cenu! :)

      Vymazat
  6. Polibek pro Annu se mi také líbil. Čtyřku bych si chtěla přečíst, ale nevím kdy mám také hodně nepřečtených knih. Knihu Amy a Roger na cestě jsem četla a hodně se mi líbila, jsem zvědavá na tvou recenzi. Máš toho opravdu hodně já budu ráda když přečtu dvě knihy. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek! Taky doufám, že toho o Vánocích hodně přečtu :) O Vánocích se nejraději vracím ke svým oblíbeným, osvědčeným knihám, ke klasice jako je Hobit, Pán prstenů a Harry Potter :) Ale Čtyřku si chci taky přečíst a taky netrpělivě čekám, až mi přijde Losing It :)

    OdpovědětVymazat
  8. Čeká na tebe tolik skvělých knih. =) Polibek pro Annu se mi taky moc líbil, někdy bych si měla dát re-reading. Čtyřku bych si chtěla moc přečíst, ale zatím jsem se k němu bohužel nedostala.

    OdpovědětVymazat