neděle 16. února 2014

Co mám číst? (1)


Vím, že něco podobného už někteří bloggeři na svých knižních blozích měli, proto tento nápad nevydávám za svůj originální... Cílem pro mě není vytvořit nějaké nové meme, spíš chci trochu bojovat s velkým množstvím nepřečtených knih, které mám ve své knihovničce. Pravda je totiž taková, že mi rychlejí přibývají, než je stíhám číst, a tak mám třeba aktuálně ve své knihovně skoro 30 nepřečtených knih. Některé už mám doma i přes rok. Často jsou to knihy, na jejichž vydání jsem se hodně těšila, pořídila jsem si je hned krátce poté, ale pak mi měsíce leží v knihovně, protože stále čtu něco jiného... Potřebuji nějakou motivaci, abych stíhala číst víc. :D

A tak mě napadl tento projekt. Není to nic originálního, tak doufám, že mě nebudete obviňovat z toho, že někoho kopíruju. Každopádně jsem se rozhodla, že dám na blog anketu, kde budou vypsány všechny knihy, které mi leží v knihovně nepřečtené... Vy budete hlasovat, jakou knihu mám následující měsíc přečíst. A já vám za to slíbím, že na knihu napíšu recenzi. Takže buď můžete hlasovat pro knihu, která se vám líbila a chtěli byste mi ji doporučit, nebo naopak pro takovou, na kterou byste si rádi přečetli můj názor.

Protože anketa je dlouhá, máte možnost hlasovat i pro víc jak jednu knihu... ;)

Miniaplikace
Děkuji za váš hlas!

8 komentářů :

  1. Tak tohle je skvělý nápad :), samotnou mě to jednou napadlo, ale pak jsem to nějak zapomněla :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jedna kniha za měsíc je málo, měla bys dát aspoň dvě! :)) Naprosto tenhle problém znám, myslím, že mám doma tak 50 knih na přečtení, některé už třeba čtvrtý rok (!!!). Některé z nich máš i v anketě. Letos jsem se to opravdu rozhodla redukovat, doufám, že na konci roku mi zbyde tak polovina :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím, jak to budu stíhat, počítám s tím, že každý měsíc mám ještě tak tři čtyři (někdy více, někdy méně) recenzní výtisky a někdy třeba i nějaké knihy z knihovny, případně i nějakou povinnou četbu do školy a zase víc jak 5-7 knih měsíčně většinou nepřečtu... Takže to není tak, že bych plánovala měsíčně přečíst jen jednu knihu. :) Taky samozřejmě záleží na délce knihy. Když budu mít čas, přečtu klidně i víc, ale pro začátek jsem chtěla být opatrná, abych to i s tou slíbenou recenzí stíhala! ;)

      Vymazat
  3. Ja bych se bala, ze na knihu nebudu mit naladu. Ale jinak super. :)

    OdpovědětVymazat
  4. U mě by tohle nefungovalo, vždycky začnu číst to, na co mám zrovna v tu chvíli náladu :D ale super nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak přesně tohle jsem měla taky v plánu, protože těch knih mám tolik a na všechny se hrozně těším a vybrat tu pravou je někdy těžké, ale zase jsem si říkala, aby to čtenáře neotravovalo mi radit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já doufám, že vás to neotravuje... :D Ale snad zahlasovat v jedné anketě není zase tak náročné a otravné! :D A aspoň se tu pak objeví recenze na knihu, která vás zajímá. Jinak děkuji za vaši účast, ani jsem nečekala, že bude hlasovat 60 lidí... :))

      Vymazat
  6. Rozhodně Ten, kdo stojí v koutě... hlasovala jsem i pro Hostitele, ostatní knihy jsem zatím nečetla...

    OdpovědětVymazat