čtvrtek 30. ledna 2014

"Supertajné divergentní setkání"


29.ledna jsem byla (díky, Freckles!) pozvána do nakladatelství CooBoo na prý "tajné" posezení o Divergenci, kde se mělo společně s redaktory CooBoo a s lidmi z Bontonfilmu diskutovat o knize a hlavně o filmu, který má být tento rok uveden do kin. Něco jako taková marketingová porada. Moc jsem nevěděla, co od toho čekat, ale samozřejmě jsem s účastí neváhala a na setkání se velmi těšila (i když jsem upřímně byla i trochu nervózní, co se tam bude dít :D). Kromě mě a Freckles tam byly samozřejmě i další blogerky - Kath, Fée, Yanny a Vendea.

I přes mírné počáteční rozpaky (nevím, jak ostatní, ale já ze začátku docela nervózní byla :D) se nakonec všichni uvolnili a skvěle jsme si popovídali. K tomu jsme my blogerky vyplňovaly i krátký dotazník. Mimo jiné se diskutovalo o tom, jak prezentovat tento film lidem, kteří knihu nečetli, jak Divergenci vlastně charakterizovat, jak ji odlišit od Hunger Games, jak film i knihu propagovat apod. Také jsme vyjadřovali své názory na trailery a plakáty k filmu. Bylo to opravdu velice zajímavé. Snad jsem nakonec i já něčím do diskuse přispěla... :D Byla jsem upřímně ráda, že to nebyla žádná masová akce, mé napětí postupně opadlo a já se tam cítila vážně dobře.

Zhlédli jsme i nějaké ukázky z filmu a nový trailer. Musím říct, že z toho, co jsem viděla, mám opravdu dobrý pocit - vypadá to, že film je hodně věrný knize, i dialogy jsou často přesné. Myslím, že snad nic podstatného změněno nebylo, jen prý z pochopitelných důvodů nebudou ve filmu některé drsnější scény v té knižní podobě, ale jinak to vypadá, že fanoušci knižní předlohy budou spokojení (samozřejmě, vždy je ve filmu oproti knize něco zjednodušeno, ale žádné drastické změny by tam snad být neměly). A myslím, že si nakonec i na toho Čtyřku zvyknu, i když souhlasím s Fée, můj typ to taky není, ale ve filmu tak špatně nevypadá. Dokonce už mi ani nepřijde tak moc starý. A Tris mi naprosto sedí, hodně se podobá mé vlastní představě. Ukázky vypadaly slibně.

Abych článek proložila i nějakou tou fotkou, pochlubím se dárečky, které jsme za účast dostaly. :D Od Bontonfilmu jsme obdržely DVD Hunger Games (konečně se podívám na film, plánuju to už tak dlouho a ještě jsem se k němu nedostala), 2 lístky do kina (škoda, že už neběží Zlodějka knih, ale přesto lístky na 100% využiji...) a pak jsme si mohly vybrat z hromádky knížek od CooBoo (a nesmím zapomenout na krásnou červenou "albatrosáckou" propisku - hodí se)... Za všechno moc moc děkuji, tak štědré dárky jsem ani ve snu nečekala! :D

(do Krvavé cesty se snad pustím již brzy, mám v plánu i recenzi... ;))

Byly to opravdu příjemně strávené dvě hodiny, které jsme si myslím všichni moc užili. Jsem ráda, že jsem se opět viděla s několika blogerkami (některé jsem znala už z pražského srazu v létě, ale tady jsem je poznala přeci jen víc) a taky, že jsem se seznámila s Terezou Peckovou a i s dalšími redaktory z CooBoo.

Doufám, že se filmu bude dařit a že bude povedený (věřím, že ano). Třeba aktuálně mě hodně mrzí, že si Zlodějka knih vede v kinech tak špatně, přitom reakce na film jsou z velké části pozitivní. Přesto byla z některých kin po pouhých dvou týdnech stažena kvůli velmi nízké návštěvnosti - snad Divergenci podobný osud nepotká...

Nakonec stačí jen dodat - běžte na film, určitě to bude stát za to! A pokud jste ještě náhodou nečetli moji nejoblíbenější dystopii vůbec, tak si urychleně Divergenci sežeňte, protože to je rozhodně úžasná kniha! :))

A ještě na úplný závěr bych chtěla poděkovat všem zúčastněným (redaktorům z nakladatelství CooBoo, lidem od Bontonfilmu i všem výše uvedeným blogerkám) za skvělé setkání, opravdu mě to bavilo, snad se zase někdy při podobné příležitosti sejdeme. :)

6 komentářů :

  1. Muselo to být úžasné setkání. Na Divergencí se moc těším i kdyz nejsem moc nadšená ze Čtyřky. Představovala jsem si ho úplně jinak. Jsem zvědavá jestli se ti bude líbit Krvavá cesta. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, opravdu to bylo úžasné... :) Já ze Čtyřky byla taky zpočátku hodně zklamaná, protože jsem si ho představovala úplně jinak, hlavně mladšího a tak vůbec, herec, který ho ztvárňuje, není zrovna můj typ, ale když jsem ho pak viděla v ukázkách, zas tak špatný není, jde asi spíš o zvyk. A přijde mi, že má celkem pěkné oči... :P A spolu s Tris jako pár vypadají podle mě dobře. I když můj knižní Čtyřka to nikdy nebude! :D Ale zase naopak Tris mi sedla od prvního okamžiku, ta se vážně hodí přesně do mé představy. A i další postavy jsem si představovala velice podobně, třeba Tori... Taky jsem na Krvavou cestu hodně zvědavá, snad se mi zalíbí, těším se na to moc! :)) Určitě pak napíšu na blog recenzi...

      Vymazat
  2. Bylo to skvělé, mně se to taky hodně líbilo :) a taky se musím přiznat, že jsem byla taky trochu nervózní, co se tam všechno bude řešit, abych se nějak neztrapnila, že si nepamatuju úplně přesně všechny věci z knihy, kterou jsem četla před dvěma roky. Ale naštěstí to bylo takhle volné, že mohl říct každý něco, nebyly přímé otázky jako snad v nějakém rozhovoru a mohly jsme se i vyjádřit v tom dotazníku. :) Dárečky byly skvělé! Už se moc těším, až se pustím do těch knih :) a až využiju vstupenky do kina :) Jsem moc ráda, že jsem tě konečně viděla :) jak jsem říkala - tak doufám, že se zase uvidíme :) určitě budu s Cup of literature vytvářet událost na Divergenci i na Vampýrskou akademii, takže pokud nebude nějaká přímo akce od Cooboo nebo Luxoru, tak by bylo boží, kdybychom se tam mohly potkat :) byla bych fakt moc ráda :) a jsem zvědavá, co řekneš na Krvavou cestu :) taky si jí musím sehnat, když už mám doma Pustinu! :) Snad zase brzo na viděnou! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bylo to skvělé...já si právě předtím pro jistotu přečetla moji krátkou recenzi na Divergenci, kterou jsem napsala na Goodreads po dočtení, abych si trochu osvěžila své dojmy. :D Ale naštěstí jsem si knihu docela pamatovala, protože jsem od prvního čtení už stihla i jeden re-reading. Docela jsem se toho taky bála, jak nás tam budou zpovídat, ale nakonec tam byla celkem uvolněná atmosféra, takže jsem se nebála říct svůj názor. :) Dárečky mě samotnou překvapily, jeden lepší než druhý... :D Taky jsem ráda, že jsme se seznámily, vím, že jsem tě letmo viděla na tom knižním srazu, ale tam nějak nebyla příležitost dát se do řeči, bylo tam až moc lidí... Na Vampýrskou Akademii i na Divergenci s vámi určitě ráda půjdu (obě knihy už jsem četla, takže to nebude jako se Zlodějkou knih, kterou jsem do premiéry přečíst nestihla :D), pokud budu moct a nebude přímo žádná organizovaná akce. :)) Do té Krvavé cesty se možná plánuji pustit již o víkendu, docela mě to láká, poslední dobou čtu spíš takové romanticky a emotivně laděné knihy (až na Monument 14), tak by bylo fajn dát si pro změnu nějakou dystopii... ;)

      Vymazat
  3. Zní to vážně bezvadně :) Na Divergenci coby film jsem moc zvědavá, ukázky mě zatím 100% nepřesvědčily, ale dávám tomu šanci. A taky se těším na poslední díl - sice jsem si ho původně chtěla přečíst v angličtině hned jak vyšel, ale nakonec jsem se na to lidově řečeno vyblajzla a počkám si na české vydání :)

    Je super, že jste si to užily, a ať se ti knížky dobře čtou! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek. :) Na zfilmovanou Divergenci se moc těším. Tenhle film bude stát určitě za to! :) A krásné dárečky. :)

    OdpovědětVymazat