pátek 20. prosince 2013

20. 12. 2013 - Konečně prázdniny! :)

Omlouvám se vám za mou prosincovou neaktivitu. Jeden článek týdně opravdu není nic moc, i když to byly samé recenze, které dají přeci jen větší práci, než třeba Top týdne a podobné články. Opravdu jsem neměla ve všední dny moc času. Ve škole všichni profesoři dělali, jako kdyby se ihned po Vánocích uzavíraly známky, a tak byly poslední týdny před prázdninami hodně hektické. Naštěstí jsme se už konečně prázdnin dočkali! Chci volno využít hlavně ke čtení, takže se tu opět objeví nové recenze. Přemýšlela jsem, jak blog oživit, aby tu bylo i něco jiného než jen recenze, přírůstky, shrnutí apod. a napadlo mě čas od času přidat nějaké ty knižní i neknižní fotky. ;)

Tyto dvě krásky jste mohli vidět už na Facebooku, každopádně dorazily poštou minulou sobotu. 
Hlavně na novou Jojo Moyes se opravdu moc těším! ♥ Navíc v knize byla i záložka s Hledáním Aljašky.

Během týdne konečně dorazil můj Knižíšek od Yanny. Moc děkuji za krásný dopis, který ke knížce přiložila. Navíc byl v obálce i malý čtenářský deník, který je vážně kouzelný. :) Balíček s knihou jsem samozřejmě ještě neotevřela, i když už tuším, jaká kniha se tam skrývá, ale to nevadí, mám z ní radost. :))

 Tento týden jsem strávila s touto knihou - Zaříkávač koní od Nicholase Evanse. Měli jsme totiž napsat na seminář srovnání knihy a filmu a já si vybrala právě Zaříkávače. Musím říct, že se mi kniha opravdu hodně líbila, i když ke konci už to nebylo takové, jako ze začátku. Film, který jsem si po dočtení pustila (viděla jsem ho poprvé v životě), se mi líbil, ale po přečtení knihy mi přišel takový neúplný. Příběh je v něm hodně zjednodušený, zkrácený, zrychlený...prostě to není ono. Ale konec se mi líbil ve filmu víc, myslím, že kdyby kniha končila stejně otevřeně jako film, bylo by to dokonalé. Každopádně knížka stojí za přečtení!

A tady už se dostáváme k dárku, který jsem dnes k Vánocům dostala od mé nejlepší kamarádky. To fialové je pouzdro pro mého miláčka - čtečku. :D Poté můžete vidět gumu s Eberhardem z Pražské zoo a vánoční náramek.

 Tady ještě jednou náramek detailněji, má celkem 10 přívěsků. Moc se mi líbí, musím ho teď nosit každý den, dokud jsou Vánoce, pak už jaksi nebude aktuální, což je jeho jediná nevýhoda... :DDD

Tady jsou knížky, které se chystám číst v nejbližších dnech. Bouři jsem vlastně už rozečetla, jsem ale teprve u 4. kapitoly. Mimochodem obě knihy jsou o cestování v čase, snad z toho nezblbnu, když to budu číst po sobě. :D

Kromě školy mě v posledních dnech samozřejmě zaměstnávaly i samotné Vánoce. Už ale mám naštěstí nakoupeno, a tak jsem dnes mohla dobalit všechny dárky pro mou rodinu.

Na závěr bych se vás chtěla zeptat, zda vás baví takové články - chcete, aby se tu objevovaly častěji?

5 komentářů :

  1. Článek se mi moc líbí rozhodně ho dělej častěji :).

    OdpovědětVymazat
  2. článek je super:)
    tak koukám, že ti učitelé se zbláznili úplně všude a ne pouze u nás, což je dobré vědět. :D
    Bouřka je dobrá ;) A ten čtenářský deník? Je vážně úžasný!

    OdpovědětVymazat
  3. Tyto články mě neuvěřitelně moc baví, opravdu :-) Jak "fotkové články" tak videa mám ze všeho nejraději, takže tyto články fakt miluju!!!
    Je super, že už máš dárečky zabalené, mě to čeká zítra :-)
    Jinak všechny knížky skvělé a obal na čtečku úžasný! Ta barva je moc pěkná :-)

    Měj se krásně, těším se na další článek :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že se vám článek líbí, budu tedy fotit častěji a aspoň dvakrát do měsíce se tu takový článek objeví... :) Ještě sice nevím, co tak často budu fotit, ale něco určitě vymyslím. :D

    OdpovědětVymazat