pátek 17. května 2013

Mé dojmy z veletrhu Svět knihy 2013

Letos jsme se poprvé rozhodly vypravit s kamarádkou na knižní veletrh Svět knihy. Vůbec jsem nevěděla, co od toho očekávat. Teda samozřejmě jsem věděla, že tam budou stánky jednotlivých nakladatelství a spousta knih. :D Ale co tam budeme celé odpoledne dělat? Obavy z nudy byly ale úplně zbytečné, protože to bylo vážně naprosto skvělé! Celý den jsme si náramně užily a mně se ani nechtělo odejít domů...

Z veletrhu jsem si odnesla mimo skvělého zážitku také hromadu prospektů a edičních plánů, jak můžete vidět na fotce... :D Na vrchu jsou dárky od Knihcentra, které dostanete za vyplnění krátkého dotazníku. S kamarádkou jsme celé výstaviště prolezly snad desetkrát. Snad s výjimkou Fortuny Libri můžu říct, že na veletrhu měly stánek všechna má oblíbená nakladatelství. Všechno jsme důkladně prošmejdily, aby nám nikde nic neuniklo.

A tady už jsou konečně knihy, které jsem si z veletrhu odnesla. Křížovky jsou dalším dárkem od Knihcentra, za vyplnění dotazníku si totiž ještě navíc můžete vybrat jednu knihu z jejich nabídky - žádný z nabízených titulů mě však nezaujal, proto jsem šáhla po jistotě, křížovky se vždycky hodí. Myši jsem si vybrala u stánku nakladatelství Jota za krásných 50 Kč. Doporučuju, mají dokonce jak hardback tak paperback. A Lola a kluk od vedle byla jasná koupě, bez této knížky bych z veletrhu odjet nemohla. Zakoupeno samozřejmě ve stánku Albatrosu.

Na této fotce můžete vidět, jak to Lole i Myším sluší na mé poličce. Upřímně jsem plánovala, že si na veletrhu koupím víc knížek, ale nakonec jsem si nic dalšího nevybrala. I když jsem váhala nad Annou krví oděnou a Dívkou z nočních můr (25% sleva). Jinak pokud se na veletrh teprve chystáte, možná vás bude zajímat přehled slev a akcí na veletrhu. Vybrala jsem jen ty největší nakladatelství:

 Albatros (CooBoo...) - 20% sleva
Alpress - 20% sleva
BB/art - akce 3 knihy za cenu 2
Egmont - 30% sleva
Euromedia (Knižní klub, Ikar...) - 15% sleva
Fragment - 20% sleva
Mladá Fronta - 30% sleva
Jota - 20% sleva

U některých stánků je i výprodejová nabídka, např. právě u Joty, kde jsem koupila Myši za 50 Kč a viděla jsem tam i první díl Eona za 100 Kč. Nebo např. u nakladatelství Brána měly také velké slevy, např. jednotlivé díly série Údolí od Krystyny Kuhn stály každý 150 Kč (běžná cena je 299 Kč). Na druhou stranu zvláště starší tituly často na veletrhu nebyly k dostání, takže počítejte s tím, že nemusíte sehnat vše z nabídky daného nakladatelství, pokud to není úplná novinka. Pokud stále váháte, zda veletrh navštívit, rozhodně běžte! :)

8 komentářů :

  1. Já jsem moc chtěla jet! Ale bohužel.. :/ Úžasné knížky... a ty ceny!! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jdu zítra a moc se těším, ale je mi jasné, že to bude těžký boj nekoupit vše :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tam byla dneska - a půjdu i zítra :D. Tu Eonu jstem tam taky viděla, ale nakonec jsem si koupila jen - Alchymii věčnosti, Loď mezi hvězdami a Jsem roztříštěná. A mám i autogram od Fulghuma :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Veľtrh môžem len ticho závidieť...A Lolu tiež! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Myši bych chtěla! :)
    Já si Svět knih užila na 100%, bylo to skvělé :)

    OdpovědětVymazat