neděle 18. listopadu 2012

Opomíjené knihy: Popelčina kletba

https://data.bux.cz/book/018/986/0189867/large.jpg
 Český název: Popelčina kletba
 Originální název: Aschenputtelfluch 
 Autorka: Krystyna Kuhn
 Nakladatelství: Víkend
 Rok vydání: 2011 (v orig. 2009)                                           
 Žánr: thriller, romantický

 Goodreads / Databáze knih (←100% při 6 hodnocení)
(↑průměrně hodnocení 3.83 při 30 hodnocení)
Aschenputtelfluch

Anotace: Internát Havraní hnízdo leží v odlehlém malebném údolí. Všechno je až příliš krásné – ovšem jen do okamžiku, kdy jedna ze studentek spadne dolů ze střechy zvonice a idyla se promění v noční můru. Proč to udělala a raději zvolila smrt? Jula, nová studentka internátu, začne pátrat, ale u spolužáků naráží jen na zeď naprostého mlčení. A pak se náhle začnou události strašidelně opakovat…

dress   Můj názor: Krystyna Kuhn je opravdu skvělá německá spisovatelka! Dost možná jste už slyšeli o její sérii Údolí. U nás zatím vyšly dva díly: Hra a Katastrofa. Kuhn ale napsala i celou řadu thrillerů pro dívky. Kromě Popelčiny kletby u nás vyšla ještě Past na Sněhurku a Pohádkový zločin. Tyto knížky sice jsou docela krátké, ale zato čtivé a napínavé. Konkrétně Popelčinu kletbu jsem si zamilovala. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout, příběh rychle ubíhal a já ji přečetla za chvíli. Byla navíc i romantická a vtipná. Vážně doporučuju jako výbornou oddechovku. Patří k mým oblíbeným... Zkuste ji také!
Hodnocení: http://nd01.jxs.cz/510/300/d8a2c0aa28_89546990_o2.pnghttp://nd01.jxs.cz/510/300/d8a2c0aa28_89546990_o2.pnghttp://nd01.jxs.cz/510/300/d8a2c0aa28_89546990_o2.pnghttp://nd01.jxs.cz/510/300/d8a2c0aa28_89546990_o2.pnghttp://nd01.jxs.cz/510/300/d8a2c0aa28_89546990_o2.png

7 komentářů :

  1. Teda, o tomhle slyším poprvé. Myslíš, že by se mi líbila? :)

    Jinak, nevím, proč jsem to ještě nenapsala, protože si to myslím už pěknou dobu, ale máš asi nejkrásnější blogový design, co jsem kdy viděla. Originální - spousta blogů mi splývá, ale tvůj bych poznala na první pohled :), přehledný, zajímavý, písmo nesplývá s pozadím a je pěkný na pohled. Kéž bych to uměla s grafikou tak jako ty :) Opravdu nááádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, si mě úplně zaskočila! :D Díky moc, vážně si toho cením. Je pravda, že první blog jsem založila před čtyřmi lety a od té doby se snažím zlepšovat se v grafice, naučila jsem se s Photoshopem apod. Ale stejně design nic nemění na tom, jaký je blog obsahově a to je mnohem důležitější...

      Co se týká knížky, samozřejmě ti nemůžu zaručit, že se ti bude líbit a byla bych nerada, kdybys z ní byla zklamaná. Ale můžeš si ji zkusit půjčit v knihovně jako já, má něco málo přes 200 stránek a dá se přečíst za jediný den. A kdyby tě hned odzačátku nebavila, tak ji prostě odložíš... Mně osobně se ale moc líbila, nebyla dokonalá, ale užila jsem si ji. Myslím, že by se ti mohla líbit.

      Vymazat
    2. Já první blog založila před sedmi lety a stejně mi to moc nejde :D A i když design není to nejdůležitější, když občas přijdu na nějaký blog a písmo na černém pozadí skoro nejde přečíst, vždycky mě to hrozně odradí. A obsahově je to tu taky prima. Nemůžu říct, že úplně nejlepší na světě, ani nevím, jestli bych si dokázala vybrat svůj nej nej blog, ale chodím sem moc ráda :) A věř, že i když pokaždé nekomentuji, tak čtu vše :)

      To ano, určitě si ji nejdřív půjčím v knihovně, už jsem na to koukala, a mají ji :) Od Krystyny Kuhn jsem nic nečetla, její Hra mě příliš nezaujala, ale tohle vypadá zajímavě.

      Vymazat
    3. Když jsem založila svůj první blog, tak jsem byla jednu dobu na blogování doslova závislá a trávila na blogu hodně času. Zveřejňovala jsem každý den několik článků, měla jsem i vcelku velkou návštěvnost... Ale pak mě to přešlo, nechtěla jsem už tolik času trávit u počítače. Věděla jsem, že jakmile se budu věnovat blogu jen příležitostně, už to nebude takové - návštěvnost klesne, lidé přestenou tolik komentovat články. A tak mě to brzy přestalo bavit a s blogem jsem sekla. Co se týká zaměření blogu, i to jsem dost často měnila. Většinou to bylo tak nějak o všem možném, co mám ráda. Pak jsem právě hodně dalala grafiku, designy na ostatní blogy apod. To mě bavilo, ale taky to zabralo hodně času a nestíhala jsem. Pak bylo období, kdy jsem neblogovala a až teď, když jsem objevila všechny ty knižní blogy, Goodreads apod., tak jsem dostala chuť založit znova blog. Ale už to neberu tak vážně jako dřív. Netrávím tu zdaleka tolik času, nezveřejňuju tolik článků. Neřeším návštěvnost. Prostě jen když mám náladu, tak napíšu nějaký příspěvek. Vím, že se takto nemůžu vyrovnat knižním blogům, kde se každý den objevují nové knižní recenze. Ale to ani není můj cíl. Už nikdy nechci být k blogu tolik vázána. Jsem moc ráda, že sem přesto někdo chodí, čte si články a komentuje. =)

      Pak hlavně dej vědět, jak se ti knížka líbila!

      Vymazat
  2. Tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já knížku četla myslím tím popelčinu kletbu a ano souhlasím s tebou, že knihy byla čtivá a akční a rychle plynula, jenže ten konec čekala jsem větší zápletku než tohle, nemyslíš?
    (bolg: tanicka04.blog.cz)

    OdpovědětVymazat