úterý 25. listopadu 2014

Lék na špatnou náladu: Pusheen - Já, košišta

23297401
 Český název: Pusheen - Já, košišta
 Originální název: I Am Pusheen the Cat
 Autorka: Claire Belton
 Nakladatelství: CooBoo
 Rok vydání: 2014 (v orig. 2013)
 Žánr: komiks
 Goodreads
Claire Belton                         
Anotace: Pusheen zahřála u srdce a rozesmála už miliony lidí po celém světě svými praštěnými gifovými obrázky, na nichž se natřásá a kroutí ocasem. Teď je připravená vystoupit z elektronických vod na papír! V téhle knize najdete ty nejpopulárnější facebookové obrázky a k tomu spoustu dosud neviděného materiálu.

Zjistěte, co ji přiměje vrnět a proč už se do ní zamilovalo tolik lidí… Pokud už mezi ně samozřejmě nepatříte – pak je pro vás tato knížka naprostou povinností!


   Možná si říkáte, že už jsem se asi dočista zbláznila, když píšu článek o obrázkové knize. Až tento článek rozkliknete, zjistíte, že je to vážně tak - jsem blázen. Blázen do Pusheen. Pravda je taková, že jsem nutně potřebovala nějaké rozptýlení od školy, učení apod. Maturitní ročník mě pomalu ale jistě ničí. Psychicky i fyzicky. A přišla jsem na to, že Pusheen je ideálním rozptýlením v tomto depresivním období, kdy je stále tma a zima. Pusheen totiž umí rozzářit i ten nejpochmurnější listopadový den. Vykouzlí vám úsměv na tváři, zvedne vám náladu a třeba vás i vrátí do dětských let jako mě...

   Protože se jedná o komiksovou knížku, kde je opravdu ale jen minimum textu, chtěla jsem nejdříve i recenzi pojmout obrázkově. Bohužel jsem brzy zjistila, že nejsem tak nadaná výtvarnice jako autorka knihy Claire Belton. A tak můj pokus dopadl asi následovně (ano, po dočtení jsem měla nutkání vzít pastelky a kreslit):


   Doufám, že vás má historicky první obrázková recenze náležitě pobavila! :D Radši se ale vrátím ke slovům... Knížka je plná (na rozdíl od mého pokusu) krásných vtipných roztomilých obrázků, které vás pohladí po duši a budete se k nim rádi vracet. Když jsem knihu doma otevřela, nemohla jsem ji odložit, stále jsem listovala dál a dál, až jsem knížku prolistovala celou na jedno posezení, i když jsem si ji původně chtěla šetřit. Ale to nešlo.

   V jednoduchosti je prostě síla i krása a v této malé brožované knížce se skrývá víc než jen "obyčejné obrázky kreslené kočky". Pusheen - Já košišta je zkrátka skvělým lékem na špatnou náladu a hodí se třeba i jako dárek pro radost. Pokud i vy hledáte něco na rozptýlení a pobavení, mohu vám tuto knížku vřele doporučit! ;)

Mrkněte na blog Pusheen:

Více informací o knize najdete zde:

7 komentářů :

  1. Miluju tvojí obrázkovou recenzi! <3 <3 <3
    Ale ještě víc miluju Pusheen! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Vážně, Pusheen si nejde nezamilovat! Jen jsem vůbec nevěděla, že je inspirovaná skutečnou kočkou.

      Vymazat
  2. Tahle recenze je skvělá! :3 A věřím, že knížka taky. Asi se mi povedlo ukecat mamku, aby mi ji koupila k Vánocům :D

    OdpovědětVymazat
  3. To je úžasné!!!! Jsi šikovná :) Pusheen miluji! :D A ten český překlad, košišta. No prostě ji musím mít!

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee, to je úžasný! A ty tvoje obrázky jsou taky skvělé :) Teď o této knížce pořád slyším všude mluvit, ale doteď jsem moc netušila, co čekat. Budu teď muset napsat Ježíškovi ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som si ju vyžiadala na Vianoce a hrozne sa na ňu teším! :D
    (Viallen z All dreams are real- http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovědětVymazat